1.FC Žamberk | Vydřené tři body proti Svratouchu
5899
single,single-post,postid-5899,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

21 Srp Vydřené tři body proti Svratouchu

1. FC ŽAMBERK – SOKOL SVRATOUCH 1:0 (0:0)

73. Ondra Lang

Vybojované vítězství a další tři body do tabulky. To jsou hlavní fakta sobotního zápasu, který se odehrál na hřišti č.2 menších rozměrů za vydatného deště proti velmi houževnatému soupeři. Ten po celý zápas vsadil na poctivou defenzívu a hrozil především ze standardních situací, postavených na dlouhých autech do šestnáctky a důrazu ve vápně. Naši kluci se s tím za celý první poločas velmi těžko srovnávali a dostávali do tempa zápasu. Ve druhém poločase se už ale projevila naše herní kvalita, kondiční připravenost a především větší hlad po vítězství a body tak zaslouženě zůstaly doma. Klukům je potřeba za jejich trpělivý a bojovný výkon poděkovat, taková vítězství jsou mnohdy cennější než jednoznačné zápasy…

První šance přišla v 10 min., kdy Pavel Huška šikovně prostrčil míč do vápna Ondrovi Langovi, jeho střelu ale chytil brankář. Ve 14 min přišla šance hostů, když po standardní situaci zůstal na zadní tyči osamocený hráč, ten ale koncovku nezvládl a bránu netrefil. Následně ve 22 min hosté po zaváhání naší obrany nevyužili šanci střelou z ostrého úhlu. Naší odpovědí byl sice platonický plat, ale bez výrazné šance a důrazu v šestnáctce. Až v 33 min to zkoušel aktivní Pavel Huška, ale jeho zblokovaná střela z hranice šestnáctky skončili v náručí brankáře. V 37 min zazlobili opět hosté z chytře rozehrané standardní situace, střelu z hranice penalty ale zblokoval kapitán Kuba Rudolecký.

Do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem aktivněji, přišpendlili hosty na jejich polovinu a bylo otázkou času, kdy přijde první gól. V 59 min našel Jarda Jírů na vápně rozeběhnutého Kubu Hušku, ten ale brankáře střelou nepřekonal. To samé platilo i po šancích Ondry Langa a Kuby Rudoleckého, obě zneškodnil včasným vyběhnutým a zákrokem hostující brankář. Kuba Huška už měl ruce nad hlavou v 71 min, kdy se k němu dostal odražený míč po střele Kuby Stejskala, technickou střelou zamířil do šibenice, proti byl ale další skvělý zákrok brankáře Kašpara. Rozhodující moment zápasu přišel v 73 min, kdy si na pravé straně navedl míč Tomáš Kotyza a jeho nádherný centr ala David Beckham našel přesně hlavu Ondry Langa, který konečně pokořil hostující obranu – 1:0. Naše snaha definitivně zlomit zápas pokračovala a měli jsme další šance. Nejdříve v 77 min našel Jarda Jírů centrem Mikuláše Cvika, jeho hlavička ale skončila těsně mimo. V 84 min našel na levém křídle Pavel Huška Mikuláše Cvika, ten si balón navedl na silnější pravačku, finální střela mu ale nesedla. V 87 min mohl definitivně rozhodnout Kuba Huška, ale jeho střela z hranice šestnáctky skončila jen v náručí brankáře. Přišla 88 min, standardní situace hostů z půlky hřiště a z ničeho nic volný hráč na zadní tyči, naštěstí v koncovce na míč nedosáhl..V samotném závěru byl ještě vyloučen hostující obránce za podražení Ondry Langa a zápas jsme už úspěšně dovedli k vítězství.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Stejskal, Kuba Molnár – Filip Bartoš (65. Mikuláš Cvik), Kuba Rudolecký, Lukáš Franke, Pavel Huška, Jarda Jírů – Ondra Lang, Kuba Huška (89. David Derka)

Střely na branku 7:1, střely mimo branku 7:3
Fauly 13:13, Rohy 4:3, ofsajdy 2:1

366