1.FC Žamberk | Bambiny – turnaj Žamberk 9.10.2022
6121
single,single-post,postid-6121,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

09 Říj Bambiny – turnaj Žamberk 9.10.2022

Další turnaj nás čekal v domácím prostředí v Žamberku. Po minulém povzbudivém výkonu jsme doufali, že si obstojně poradíme i se zvučnějšími soupeři, kterými tentokrát byli Česká Třebová „A“, Vysoké Mýto „A“ a Letohrad. Opět nás čekalo krásné podzimní počasí na dobře upraveném hřišti, nebylo se tedy na co vymlouvat.
První zápas s Českou Třebovou se o začátku vyvíjel v náš prospěch. Brzy jsme se ujali vedení a postupně svůj náskok zvyšovali. Nutno však říci, že jsme narazili na děti, které s fotbalem evidentně teprve začínají. Hodně jsme těžili z jejich chyb při rozehrávce od brankáře. Výrazně se v tomto zápase dokázal prosadit Eda Kaplan a k vůbec prvnímu soutěžnímu gólu jsme mohli pogratulovat Matyášovi Pavelkovi, který dokázal zkušeně zakončit svou sólovou akci přes celé hřiště. Zápas jsme vyhráli poměrem 10:2 v náš prospěch.

Předpokládali jsme, že zápas s Vysokým Mýtem bude mnohem náročnější, což se na hřišti brzy potvrdilo. Mýto dnes zkrátka bylo kvalitou trochu jinde než všechny ostatní týmy. Od začátku jsme na soupeře, který měl velmi kvalitní a vyrovnaný tým, nestačili. Když se k tomu připočítaly některé naše chyby a nedůslednosti, museli jsme skousnout vysokou porážku 1:10. Drobnou útěchou nám může být, že Vysoké Mýto obdrželo za celý turnaj jediný gól, který padl z našich kopaček.

Na posledního protivníka z Letohradu jsme měli z posledního vzájemného střetnutí dobré vzpomínky, kdy jsme jednoznačně vyhráli. Optimismus jsme tedy měli i nyní. Ovšem na hřišti se bohužel odehrával úplně jiný příběh. V tomto zápase nám chyběla chuť do hry, naše obrana často neexistovala a působili jsme odevzdaným dojmem. Přestože soupeř nebyl fotbalově lepší, díky svému nasazení si nakonec odvezl překvapivou výhru 7:2.
Na turnaji jsme tedy obsadili třetí místo za Vysokým Mýtem a Letohradem.

Sestava: Elen Kailová, Anežka Franková, Eduard Kaplan, Ryan Scott, Šimon Franke, Čeněk Fišer, Matyáš Pavelka, Jiří Keprta, Ondřej Kohout

Výsledky:
Žamberk vs Česká Třebová 10:2, branky: Eduard Kaplan 4x, Šimon Franke 3x, Jiří Keprta, Matyáš Pavelka, Anežka Franková

Žamberk vs Vysoké Mýto 1:10, branka: Šimon Franke

Žamberk vs Letohrad 2:7, branky: Anežka Franková 2x

310