1.FC Žamberk | Návrat na vítěznou vlnu, výhra s Březovou a jsme v čele!!
6119
single,single-post,postid-6119,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

09 Říj Návrat na vítěznou vlnu, výhra s Březovou a jsme v čele!!

1. FC ŽAMBERK – TJ SOKOL BŘEZOVÁ 4 : 1 (3:1)

10. a 12. Mikuláš Cvik, 39. Lukáš Franke, 55. Ondra Lang

Po tříkolovém bodovém půstu jsme konečně naplno bodovali v domácím zápase proti Březové. Kluci potvrdili svou solidní herní výkonnost, nyní navíc podpořenou efektivitou v zakončení a zaslouženě získali tři body. Ke kvalitě zápasu přispěli i svěřenci trenéra Jirky Valty, kteří se u nás prezentovali sympatickým dojmem a hráli otevřený fotbal po celých devadesát minut. Dalším plusem jsou premiérové starty dorostenců Ondry Veselého a Kuby Kudlačíka, kteří rozhodně nezklamali a ukázali svůj potenciál.

Do zápasu jsme sice vstoupili aktivně, ale první šanci jsme si připravili až v 9 min., kdy Lukáš Franke hlavičkoval do náruče hostujícího brankáře. Následně přišla úrodná “šestiminutovka”, která řádně zamíchala změnou stavu. Vše začal v 10 min. Kuba Rudolecký, který našel na levé straně šestnáctky Mikuláše Cvika, ten se protáhl kolem obránce a z úhlu s přehledem otevřel skóre – 1:0. O dvě minuty později tleskali fanoušci nádherné spolupráci dvojice Ondra Lang a Mikuláš Cvik. Ondra chytrým dloubákem našel ve vápně rozeběhnutého Mikuláše, který prudkou ranou nedal brankáři žádnou šanci – 2:0. Naše útočné duo se činilo a v patnácté minutě mohlo být definitivně rozhodnuto. To našel Ondra Lang další přihrávkou svého kolegu Mikuláše, jeho střelu srazil brankář zpět k nohám Ondry, ten ale prázdnou branku minul… Místo 3:0 bylo najednou v 16 min. skóre 2:1, když po naší zbytečné ztrátě ve středu hřiště se prosadil z brejku hostující Roshan. Tento moment nás na několik následujících minut herně paralyzoval a hra v poli se vyrovnala, bez výraznějších šancí na obou stranách. Další šanci připravil Ondru Langovi Jirka Trejtnar v 24 min., prvně jmenovaný ale střílel z otočky nad branku. Uklidnění do našich řad a návrat herní pohody zajistil v 39 min. Lukáš Franke. Předcházel tomu centr Filipa Bartoše, který obrana tečovala jen k Lukášovi, ten se za šestnáctkou napřáhl a jeho tečovanou střelu uviděl brankář až v síti – 3:1.

Pokyny rozhodnout zápas hned zkraje druhého poločasu si vzali kluci za své. Nejdříve sice přišel nejdříve náznak šance hostů v 49 min.,v 55 min. se už ale opět měnilo skóre. To se na pravé straně prosadil Jarda Jírů a jeho tečovanou přihrávku uklidil do sítě z malého vápna Ondra Lang – 4:1. Tento moment definitivně rozhodl o osudu zápasu, který jsme v poslední půlhodině s přehledem kontrolovali. Za zmínku tak stojí náš neuznaný gól z 58 min., který nebyl uznán pro údajný ofsajd. Další šance na korekci skóre přišly v závěru zápasu. Nejdříve v 80 min. vyprášil z trestného kopu Kuba Rudolecký rukavice brankáře Kejdy. V 84 min. se po autovém vhazování Tomáše Kotyzy dostal do vyložené šance Lukáš Franke, branku ale netrefil. Poslední šanci zápasu si po samostatné akci připravil mladíček Kuba Kudlačík, střelu ale našel v náručí hostující brankář.

Kuba Vanický – Tomáš Kotyza, Kuba Stejskal, Jirka Trejtnar – Jarda Jírů (73. Kuba Kudlačík), Kuba Rudolecký, Lukáš Franke, Pavel Huška (80. Ondra Veselý), Filip Bartoš – Ondra Lang, Mikuláš Cvik (61. Petr Chládek)

Střely na branku 8:2, mimo branku 3:4
Rohy 1:1, Ofsajdy 9:2, Fauly 11:15
Žluté karty Pavel Huška

337