1.FC Žamberk | Turnaj Bambiny – Sloupnice 16.10.2022
6199
single,single-post,postid-6199,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

18 Říj Turnaj Bambiny – Sloupnice 16.10.2022

V neděli 16.10. nás čekal turnaj ve Sloupnici. Už předem jsme věděli, že to nebude nic lehkého. Našimi soupeři měli být Vysoké Mýto „A“, Sloupnice a Rudoltice. Tentokrát jsme se potýkali s velkým množstvím omluvenek, 2 děti navíc odpadli z důvodu nemoci až těsně před turnajem. Odjížděli jsme tedy pouze se sedmi dětmi a opět velmi mladým týmem. Hned 4 děti byli ročníku 2017, tedy o rok mladší než většina jejich soupeřů.
Tým Rudoltic nakonec na turnaj nedorazil, čekali nás tedy pouze 2 zápasy. Větší porce minut dětí na hřišti tedy nakonec vzhledem k menšímu počtu zápasů nebyla tolik znát.

V prvním zápase s Vysokým Mýtem jsme soupeři odolávali mnohem lépe než před týdnem. Nicméně ani tak to nestačilo na lepší výsledek než porážku 1:4. Rozhodně to však nebyl beznadějný výkon, dostali jsme se do několika šancí, bylo však vidět, že děti z Vysokého Mýta už toho mají odehráno více než většina našeho týmu. Za zmínku stojí náš snad vůbec první gól z rohového kopu, kdy Šimon Franke našel před brankou úplně volnou Anežku, která už měla poměrně snadnou úlohu a dostala míč za záda brankáře.

V zápase proti Sloupnici, která dokázala v prvním zápase porazit Vysoké Mýto, se projevila větší fyzická vyspělost soupeře a když se k tomu přidala i jejich fotbalová kvalita, byl to pro naše děti opravdu těžký úkol. Vytvořili jsme si několik nadějných příležitostí, proměnili jsme však pouze 2. V prvním případě Šimon opět našel hezkou přihrávkou Anežku, která si opět v zakončení dokázala poradit. Škoda, že jsme další příležitosti na obdobně překvapivé řešení prováhali. Druhý gól zařídil Šimon, když si našel odražený míč a krásnou střelou k tyči nedal brankářovi šanci. Avšak směrem dozadu jsme bohužel soupeře často nestíhali a z toho plynuly góly v naší síti. S narůstajícím skóre soupeře už i trochu odpadala motivace dětí a snaha soupeři hru co nejvíce znepříjemnit, z čehož plynulo i několik laciných gólů. Výsledek však pro nás v tomto zápase nebyl rozhodující. Nás potěšilo, že nám KONEČNĚ!!! ukázala něco ze svého umění Elenka, která dokázala vyvést míč téměř přes celé hřiště. V jenom případě se dostala až ke střele, bohužel však míč skončil těsně vedle brány. Snad si tyto momenty Elenka dobře zapamatuje 😊. Povzbudivý byl i výkon Kuby Šulce, který si velice dobře počínal v osobních soubojích, v brance nás pak několikrát podržel Víťa Šeliga. Výsledek 2:13 nás tak nakonec nemusel tolik mrzet.

Sestava: Anežka Franková, Elen Kailová, Matyáš Pavelka, Ondřej Kohout, Šimon Franke, Víťa Šeliga, Jakub Šulc

Výsledky:
Žamberk vs Vysoké Mýto 1:4, branka: Anežka Franková

Žamberk vs Sloupnice 2:13, branky: Anežka Franková, Šimon Franke

270