1.FC Žamberk | Vydřené důležité tři body proti Jehnědí
6537
single,single-post,postid-6537,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

08 Dub Vydřené důležité tři body proti Jehnědí

1. FC ŽAMBERK – FK JEHNĚDÍ 1980 1:0 (1:0)

42. Mikuláš Cvik

Velmi důležité tři body a další čisté konto v zápase proti mužstvu Jehnědí, pátému týmu aktuální tabulky. Zápas velké fotbalové kvality nepobral, ale o to víc jsou tyto body cenné, v kontextu celého zápasu jsme vyhráli zaslouženě.

Úvod zápasu jsme měli ve své režii a první šance zápasu se narodila již ve 3 min., kdy se od ruky hostujícího obránce odrazil míč k Mikuláši Cvikovi, střela ale skončila v náručí brankáře. Hned v 6 min. se na právě straně prosadil Filip Kořán, ale jeho střílený centr neprocedil do branky David Derka. V 15 min. přišla z ničeho nic šance hostů, ale kanonýr Gregar branku netrefil. Stejně tak v 20 min., kdy stejný hráč orazítkoval z boku tyč naší branky. Naše odpověď přišla ze standardní situace, tu v 20 min. rozehrál Jarda Jírů přesně na hlavu Lukáše Frankeho, jeho střelu ale vyrazil na brankové čáře obránce do bezpečí. Aktivní Filip Kořán měl možnost otevřít skóre v 25 min., sólový únik ale hostující brankář vyrazil na roh. Hned o dvě minuty vysunul Lukáš Franke Mikuláše Cvika, jeho střela se ale mezi tyče nevešla. Další standardní situaci zahrál Pavel Huška v 30 min., jeho centr šikovně tečoval Lukáš Franke těsně vedle branky. Rozhodnutí zápasu přišlo v 42 min., kdy utekl obraně rychlonohý Filip Kořán, předložil na vápně Mikuláši Cvikovi, který nadvakrát s důrazem otevřel skóre – 1:0.

Začátek druhého poločasu se odehrával ve vyrovnaném duchu bez náznaku šancí na obou stranách. Až v 63 min. hlavičkoval nad branku Gregar. V 66 min. přišel rychlý brejk dvojice Mikuláš Cvik a Filip Kořán, druhý jmenovaný se ale ve finální fázi dostal ze střeleckého úhlu a trefil pouze boční síť. Hosté rychle rozehráli a na nebezpečný Gregar měl šanci srovnat skóre, David Vítek ale mužstvo podržel. Za zmínku stojí následně tvrdá střela Tomáše Kotyzy z 71 min., ta ale skončila v náručí brankáře. Šanci jsme si vypracovali v 72 min., kdy Jarda Jírů poslal do vyložené šance Mikuláše Cvika, ten ale trefil jen brankáře Doležala. Rozhodnutí měl na kopačce v 86 min. Filip Kořán, svoji tutovku ale neproměnil a přestřelil branku. Zbytek zápasu se trochu přiostřilo a vrcholem všeho byl likvidační faul hostujícího Pilaře na pronikajícího Filipa Kořána, který rozhodčí Rázek překvapivě ocenil jen žlutou kartou. Závěr jsme si již pohlídali i díky několika taktickým střídáním (prémiérový start si v našem týmu připsal patnáctiletý Aleš Brebis) a zaslouženě tak získali tři body.

David Vítek – Kuba Rudolecký, Kuba Molnár, Jirka Trejtnar – Tomáš Kotyza, Jarda Jírů, Lukáš Franke, Pavel Huška (87. Ondra Veselý), David Derka (73. Filip Bartoš) – Mikuláš Cvik (80. Petr Chládek), Filip Kořán (89. Aleš Brebis)

Statistiky zápasu :

Střely na branku 8:4, střely mimo branku 9:5
Rohy 7:4, ofsajdy 1:2, Fauly 13:9

311