1.FC Žamberk | Bod z Pomezí po bezkrevném výkonu
6567
single,single-post,postid-6567,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

23 Dub Bod z Pomezí po bezkrevném výkonu

TJ SOKOL POMEZÍ – 1. FC ŽAMBERK 0:0

Remíza na hřišti zachraňujícího se Pomezí po výkonu, který sotva snese přísnější měřítko. Remíza odpovídá průběhu dění na hřišti a domácí si bod za svůj bojovný výkon zasloužili. Pokud chceme pomýšlet na postup do vyšší soutěže, takovéto zápasy prostě musíme zvládat za tři body. Jediným pozitivem zápasu, vedle neinkasovaného gólu, tak jsou individuální výkony mladíčka Ondry Veselého a nestárnoucího Lukáše Frankeho, kteří svými výkony výrazně předčili ostatní aktéry zápasu.

Hned první minuta zápasu přinesla největší šanci, v ní vysunul Lukáš Franke do sólového úniku Jardu Jírů, ten ale místo střely volil přihrávku, kterou odvrátila domácí obrana. Začátek zápasu jsme měli pod kontrolou a další šanci měl v 10 min. Mikuláš Cvik, z úhlu ale brankáře nepřekvapil. Následně se na naše kopačky začala vkrádat nepřesnost a nervozita a zápas chvílemi upadl do podprůměru. Navíc se ještě ve 20 min. nešťastně zranil Kuba Rudolecký a na hřiště musel nedoléčený Pavel Huška. Domácí se osmělili v 24 min., kdy po centru z levé strany střílel hlavou nad domácí útočník. Do konce poločasu stojí za zmínku 33 min., kdy Lukáš Franke uvolnil Mikuláše Cvik, ten ale brankáře z úhlu nepřekvapil.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně, ale obraz hry se moc nezměnil. Domácí trpělivě čekali v obranném bloku, podpořený nezměrnou bojovností a čekali na rychlý brejk. Nám naopak chyběl pohyb, fotbalovost, větší důraz v pokutovém území a minimálně jsme využívali křídelní prostory. Na další šanci čekali diváci až do 70 min., kdy centroval Jírů, ale střela Mikuláše Cvika našla jen připraveného brankáře. V závěru zápasu jsme domácí přitlačili na jejich polovinu, změnu skóre nepřinesla ani střela Frankeho z 87 min. či další šance Mikuláše Cvika v 88 min. a tak se obě mužstva rozešla smírně.

Nám nezbývá než na tento výkon rychle zapomenout a soustředit se na příští týden a zápas proti Semanínu.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Molnár, Ondra Veselý – Filip Bartoš (66. Míša Pavelka), Kuba Rudolecký (21. Pavel Huška), Lukáš Franke, Jarda Jírů, Jirka Trejtnar – Filip Kořán (80. David Derka), Mikuláš Cvik

Statistiky zápasu :

Střely na branku 2:4, střely mimo branku 5:3
Fauly 8:14, rohy 6:10, ofsajdy 0:2

366