1.FC Žamberk | Mladší žáci: Nemošice – Žamberk
6676
single,single-post,postid-6676,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

31 Kvě Mladší žáci: Nemošice – Žamberk

Nemošice – 1. FC Žamberk    3:1

Branka: Franta Bartoš

V sobotu 27. 5. 2023 jsme zavítali do Nemošic u Pardubic. Soupeř byl daleko výše postavený v tabulce, a tak se dalo očekávat těžké utkání.

Do zápasu jsme vstoupili bojácně a to se hned projevilo ve hře. Hned z prvního protiútoku, kdy náš důraz byl velmi malý, jsme celkem lacino obdrželi první branku. To nás naštěstí probralo a snažili jsme se soupeři zamezit v jeho protiútocích a zároveň se začali dostávat do šancí, které bohužel končili buď v rukavicích domácího gólmana nebo vedle branky. Na soupeři bylo vidět, že je zkušený a dobře tvořil hru. Naštěstí se mu nedařilo dát finální přihrávku k zakončení a díky naší pozornější obraně v čele se zkušeným Honzou Lotem dlouho drželo domácí tým bez dalšího gólového přídělu. V 25. minutě už se ale soupeř dočkal, kdy jsme úplně zapomněli bránit a až ze třetí dorážky dostal domácí útočník míč za Tomášovi záda. Po rozehře jsme pokračovali v dobývání branky domácí, ale nedařilo se nám přesněji zakončit. Ve 30. minutě už jsme se konečně dočkali. Fanda uplatnil svoji postavu a hlavně důraz, vyhrál souboj s brankářem a snížil na 2:1. Do konce poločasu už moc nezbývalo, ale přesto se obou týmům ještě podařilo pár šancí vytvořit.

O poločase jsme si v kabině řekli, že když budeme aktivně přistupovat k soupeři a nevynechávat souboje, máme šanci uspět i s takovým soupeřem.

Druhý poločas jsme se snažili držet pokynů a aktivní hrou se začali dostávat do šancí, hostující gólman byl většinou připraven, nebo nemusel zasahovat. Hra se začala vyrovnávat a kluci začali čím dál více zjišťovat, že soupeř je hratelnější, než se ze začátku zdálo. Proto jsme se snažili toho využit a chtěli vstřelit vyrovnávací branku. Na některých hráčích se už začala projevovat únava, z které pramenili drobné chyby. Ty soupeř potrestal z rychlého protiútoku a ve 41. minutě skóroval po třetí. Pokračovali jsme ještě v náporu, ale chyběla nám přesnější přihrávka nebo koncovka. Do konce zápasu už k výraznějším šancím nedošlo a tak zápas skončil výhrou domácího celku.

Závěrem bych chtěl kluky pochválit za předvedený výkon, zejména Jáchyma Bartoše a Ivana D., kteří byli příjemným oživením týmu.

139