1.FC Žamberk | Dorost: Žamberk/Jiskra 2008 – Slatiňany
6715
single,single-post,postid-6715,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

11 Čer Dorost: Žamberk/Jiskra 2008 – Slatiňany

Zápas dvou nejúspěšnějších týmů jara přinesl vyrovnaný souboj. Soupeř nás držel neustále v pozoru a definitivní odpor jsme zlomili v závěrečné čtvrt hodince zápasu.

Žamberk/Jiskra 2008 – Slatiňany 4:1 (2:1)
góly: 6´Veselý, 42´ a 71´Kos, 70´Ptáček

Sestava: Gottwald– Barvínek (Krejsa O.), Toman, Veselý, Dvořáček – Ptáček (80´Tobiáš), Jaroš (46´Wawrzyczek), Brebis, Dzura – Tinka, Kos 

Začátek zápasu patřil hostům, po pravé straně pronikl útočník do vápna a jeho střela ze strany se otřela o břevno. Naše odpověď přišla ve 4´minutě, kdy se na brankáře řítil sám Tinka, se střelou váhal a kličku brankář vystihl. V 7´minutě jsme zahrávali trestný kop z 20m, Veselého ránu zastavila až síť 1:0.
V 9´přidal další gól z rychlé akce Tinka, ale pomezní ukázal ofside. Po 15 minutách se z lajny uvolnil Dzura na střed hřiště, jeho střela brankáře hostí nepřekvapila. Po dalších pěti minutách se na hranici vápna ke střele dostal Brebis, jeho projektil srazila obrana na roh. Ve 26´jsme při rychlém přechodu chybně rozehráli a následný protiútok zastavili nedovoleně v našem vápně a kopala se oprávněně penalta. Jejich exekutor selhal a přestřelil branku. Následovala hra, které se odehrávala mezi vápny a výrazné šance nepřicházeli ani na jedné straně. Ve 42´překvapil hostující obranu svým dlouhým autem Ptáček a Kos se ocitl ve vápně sám s obráncem, kterého si tělem odstavil a gólmanovi nedal šanci 2:0. Z dvougólového náskoku jsme se neradovali dlouho, ještě do poločasu soupeř umístěnou střelou k tyči nedal našemu brankáři šanci 2:1.

Po gólu do šatny jsme chtěli kluky hlavně povzbudit, aby měli hlavu vzhůru a pokračovali v předváděné hře. Dvě změny k oživení do druhé půlky a šli jsme na to.

Po poklidném začátku začaly Slatiňany přidávat „pod kotel“ a my jsme na 15 minut vypadli ze hry. V 55´poslal hostující záložník centr do vápna, náš brankář míč jenom lehce nadzvedl a hostující útočník poslal do odkryté branky slabou střelu, kterou jsme naštěstí z branky vykopli. V 60´minutě sklepl Kos Tinkovi na vápno proti noze, ten se kličkou vyhnul obráncům a jeho střelu levou nohou brankář s námahou vytlačil na roh.
V 65´minutě jsme v obraně udělali jedinou chybu, kdy jsme hlavou míč pouze prodloužili za sebe, přímo do běhu soupeřova útočníka. Ten váhal se zakončením, pustil se do kliček a na lepší zakončení už prostor nedostal. V 70´Ondra zahrál dlouhý balón za obranu, který nejlépe přečetl Ptáček a z první přehodil bezmocného brankáře 3:1. Soupeř se ještě neoklepal a Martin Tinka vyhrál souboj tělem se svým strážcem a předložil parádní balón na Robina, který se řítil sám na brankáře. V jarní střelecké formě si nelámal hlavu se zakončením a poslal míč podél brankáře 4:1.
Soupeř začal řešit útočné ataky spíše sólovými akcemi a tady kluci s přehledem útoky zastavovali a hrozili rychlými kontry. Z jednoho takového vyplul v 88´za obranou Martin Tinka, udělal kličku vyběhnutému brankáři, který zvolil místo pátého gólu do prázdné branky „kosu“ a poroučel se ze hřiště a předčasně si ukončil sezónu.

Šestý vyhraný zápas za sebou je pro kluky skvělá odměna za zlepšený přístup k fotbalu. Jejich sebevědomí roste a tím pádem jsou schopni hrát i takové zápasy se soupeři, kteří mají svoji kvalitu. Slatiňany byly kvalitním týmem s rychlostními typy hráčů. Kluci zaslouží pochvalu, každý svým dílem přispěl ke krásnému výsledku.

215