1.FC Žamberk | 1. kolo krajského přeboru starší přípravky – 9.9.2023 Svitavy
6903
single,single-post,postid-6903,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

10 Zář 1. kolo krajského přeboru starší přípravky – 9.9.2023 Svitavy

Prázdniny jsou za námi a tak se rozběhly i první kola krajského přeboru přípravek. Los nás poslal na krásný stadion do Svitav, kde jsme se postupně utkali s SK Nemošice, FO Lanškroun a TJ Svitavy.

Starší přípravka hřiště „A“

sestava: Jakub Vrba, Štěpán Barvínek, Matěj Hrdina, David Kmeť, Dominik Šroler, Oliver Konečný, Jaroslav Kovanda, Filip Brdíček, Jakub Hodek

 

1.FC Žamberk vs SK Nemošice  4:2

střelci: 2x Oliver Konečný, Jaroslav Kovanda, Dominik Šroler

Hned úvodní zápas nabídl fandícím rodičům velmi pěkný fotbal, ve kterém se dařila oběma týmům kombinační hra. Bohužel se nám pár minut před koncem zranil brankář Jakub Vrba a museli jsme tak přeskupit rozestavení. Zápas jsme i tak dohráli bez zaváhání a mohli si užít vítězný pokřik.

 

1.FC Žamberk vs FO Lanškroun  5:9

střelci: 2x Dominik Šroler, Filip Brdíček, Matěj Hrdina, Jakub Hodek

Namlsáni prvním zápasem jsme věřili, že si poradíme i s klukama z Lanškrouna. Bohužel jsme ale velmi rychle inkasovali dvě branky. Kluci přestali hrát „svůj“ fotbal a v kombinaci se změnou postů, únavou z prvního zápasu (hráli jsme ihned po skončení prvního zápasu) a teplého počasí jsme v prvním poločase tahali jednoznačně za kratší konec. Soupeř nás trestal za laciné ztráty a poločasový hvizd rozhodčího byl malým vysvobozením. Ve druhém poločase jsme si vytvořili daleko víc brankových příležitostí, které jsme ovšem díky brankové konstrukci a klidu při zakončení až na malé vyjímky neproměnili. Navíc jsme opět párkrát lacině inkasovali a museli se smířit s první porážkou.

 

1.FC žamberk vs TJ Svitavy  8:1

střelci: 2x Jaroslav Kovanda, 2x Oliver Konečný, Filip Brdíček, Dominik Šroler, Jakub Vrba

Na poslední zápas jsme dočerpali potřebnou energii a naladili se v hlavách zpět na hru, kterou jsme zvyklí od našich kluků v posledních měsících vídat. Oslabený soupeř o několik svých opor nám byl schopen klást odpor pouze v úvodu zápasu když se ujal vedení. Postupně jsme však přebírali iniciativu a soupeře trestali  za chyby v rozehrávce.

 

V turnaji trenéry velmi mile překvapil Jaroslav Kovanda. Járo, jen tak dál! Mezi tahouny týmu se k Járovi přidali ještě Davča Kmeť, Olí Konečný a Domča Šroler.

 

Starší přípravka hřiště „B“

sestava: Matěj Krátký, Samuel Skucius, Matouš Šrefl, Robin Hájek, David Kalous, Patrik Kořán,  Antonín Krček, Jakub Gažák, Eliáš Plundra, David Bříza, Denis Navrátil

1.FC Žamberk vs SK Nemošice  1:5

střelci: Denis Navrátil

V herně vyrovnaném zápase jsme byli trestáni za chyby. Naši kluci se snažili, ale na rozdíl od soupeře se nám nedařilo proměňovat šance. Trenéři byli i přes porážku velmi mile překvapeni předvedenou kombinační hrou. Kuriozitou pak je, že náš jediný střelec v tomto utkání přijel na turnaj bez kopaček.:-)

 

1.FC Žamberk vs FO Lanškroun  6:4

střelci: 2x Samuel Skucius, 2x Eliáš Plundra, Denis Navrátil, David Bříza

Klukům se podařilo přenést si herní pohodu z prvního zápasu a navíc to přetavit i v šest vstřelených branek. Vůbec na nás nebyla znát únava z prvního zápasu a zaslouženě jsme se radovali z prvního vítězství.

 

1.FC žamberk vs TJ Svitavy  5:5

střelci: 2x Antonín Krček, 2x Samuel Skucius, Eliáš Plundra

V posledním zápase si kluci zaslouží pochvalu hlavně za to, že i když prohrávali 3:0, zápas „nezabalili“ a podařilo se jim zvýšeným nasazením vyrovnat. Dokonce jsme se mohli nakonec radovat i z vítězství.

 

Mezi tahouny týmu na tomto turnaji trenéři jmenovali Matouše Šrefla, Robina Hájka, Tondu Krčka, Kubu Gažáka a Sama Skuciuse.

213