1.FC Žamberk | Dorost: Jablonné nad Orlicí – Žamberk
6905
single,single-post,postid-6905,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

10 Zář Dorost: Jablonné nad Orlicí – Žamberk

Po dobrém vstupu do zápasu jsme se nedokázali vyrovnat soupeři pohybem ani důrazem a zaslouženě zůstali všechny body domácím. Důstojnou premiéru v brance má za sebou Tomáš Mihulka, kterého jsme si museli vypůjčit z žáků.

Jablonné nad Orlicí – Žamberk 5:2 (3:1) góly: 15´Kořán Dominik, 68´vlastní gól

Sestava: Mihulka – Ander, Veselý (46´Nýdl), Toman, Barvínek – Fejkel   (46´Černý), Brebis, Várady (72´Mušuka), Kořán – Dytrt (72´Masopust), Kos

Po úvodním oťukávání se do otevřené obrány řítil domácí záložník, Tomáš Mihulka včasným výběhem šanci včas uhasil. Naše první ohrožení branky skončilo hned gólem, z 23m vyslal projektil Dominik Kořán a jeho střela skončila v levém horním rohu 0:1. Domácí měli šanci na srovnání ve 21´, kdy jsme nechali otevřený střed hřiště,  ale domácí hráč přestřelil vysoko branku.
Hned z protiútoku se po levé straně uvolnil Tomáš Dytrt, vyběhnutého brankáře obstřelil, bohužel i s brankou domácích. 32´přinesla čistou gólovku na naše kopačky. Robin Kos se dostal za zadáky a předložil na penaltu volnému Tomášovi Dytrtovi, ten bohužel trestuhodně šanci neproměnil. Otřepané „nedáš, dostaneš“ pořád platí. Při autovém vhazování soupeře jsme vyklidili střed hřiště a volný hráč střelou za šestnáctkou k tyči nedal našemu brankáři šanci 1:1. Neuplynuly ani dvě minuty a po ztrátě v rozehrávce, soupeř vystřelil křížnou střelu, kterou Tomáš pouze vyrazil a v dohrávce byl pozornější soupeř 2:1. Tak, jako minulý venkovní zápas jsme katastrofální čtvrthodinku ukončili třetím gólem „do šatny“, kdy domácí po kombinaci zakončili střelou pod břevno 3:1.

Do druhého poločasu jsme udělali dvě změny v sestavě. Z důvodu pošetření Ondry Veselého, kterého čekal ještě odpolední zápas za muže, jsme udělali i změny v rozestavění. Bohužel hned v úvodu jsme na třikrát nahráli míč hráči na střed vápna a domácí „dárkem“ nepohrdli 4:1.
V 56´předvedl reflexivní zákrok Tomáš Mihulka a zachránil nás od dalšího gólu. Ten přišel v 65´, po důrazu domácích útočníků přišla křížná střela, která zaplula za naší tyč 5:1.
V 66´centroval do vápna Matouš Nýdl a domácí obránce prodloužil míč až do vlastní branky 5:2.
Po prostřídání na obou stranách, kvalita hry opadla a velké šance se už neobjevovaly ani na jedné straně.

Soupeř nás předčil pohybem i bojovností. Jejich touha po vítězství byla zjevně větší a proto zaslouženě mohou slavit. My jsme úplně vyklidili střed pole a kombinace byla pro nás neznámé slovo. Pochválit můžeme asi jenom Patrika Kořána za krásný gól a bojovnost po celý zápas a  Tomáše Andera, který zvládá přechod do dorostu. Děkujeme Tomášovi za výpomoc v brance, určitě se nemá za co stydět. Příští týden nás čeká Heřmanův Městec, výkon musíme o hodně zlepšit a navázat na domácí výkon z minulého kola.

157