1.FC Žamberk | Krajský přebor mladších přípravek Svitavy 9.9.2023
6917
single,single-post,postid-6917,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

11 Zář Krajský přebor mladších přípravek Svitavy 9.9.2023

K prvnímu kolu podzimní části sezóny jsme zajížděli na turnaj do Svitav. Našimi soupeři byly týmy Nemošic, Lanškrouna a domácích Svitav.

Mladší přípravka A:

Sestava: Nathalie Blechová, Nikolas Šroler, Tobias Táborský, Aleš Hájek, Vojtěch Pelikovský, David Pelikovský, Mikuláš Diblík, Hynek Kostelecký

V prvním zápase jsme narazili na silný tým Nemošic. Po velmi dobrém výkonu jsme ještě chvíli před koncem drželi nerozhodný stav. V úplném závěru jsme však inkasovali rozhodující branku, na kterou jsme již nedokázali odpovědět.

Další utkání s Lanškrounem jsme již výsledkově zvládli mnohem lépe a připsali první výhru na turnaji. Dobrý výkon jsme předvedli i v posledním zápasu a zaslouženě porazili i domácí tým.

Výbornou formu nám ukázala zejména Natálka Blechová a v bráně byl velkou jistotou Nikolas Šroler. Nicméně rozhodoval především týmový výkon, na kterém se podíleli všechny zúčastněné děti.

Výsledky:

Žamberk vs Nemošice 3:4, branky: Tobias Táborský, David Pelikovský, Mikuláš Diblík

Žamberk vs Lanškroun 7:4, branky: Natálka Blechová 3x, Tobias Táborský 2x, David Pelikovský, Mikuláš Diblík

Žamberk vs Svitavy 4:2, branky: Aleš Hájek, Natálka Blechová, David Pelikovský, Mikuláš Diblík

 

Mladší přípravka B:

Sestava: Anežka Franková, Jakub Rybár, Oliver Mlynář, Matyáš Kalous, Eduard Kaplan, Šimon Jelínek, Šimon Franke, Jakub Andrš

V prvním utkání s Nemošicemi jsme od začátku tahali za kratší konec. Soupeř byl fotbalově vyspělejší a my jsme se jen těžko dostávali k ohrožení jeho branky. Po prvním poločase jsme drželi ještě nadějnou ztrátu o 2 branky, Nemošice však ve svém výkonu pokračovali i po přestávce a nakonec jsme odešli s porážkou 4:9.

Následný souboj s Lanškrounem byl od počátku velice vyrovnaný. Po nuceném střídání soupeřova brankáře jsme se mohli radovat ze 2 kuriózních v podstatě vlastních gólů. Ve druhém poločase se nám však podobným způsobem bohužel „zadařilo“ i na naší straně. Přestože jsme vedli již o 2 branky, závěr utkání nám vůbec nevyšel a Lanškroun se tak v tomto zápasu mohl radovat z vítězství.

Chuť jsme si spravili v posledním utkání se Svitavami, kde jsme byli od začátku aktivnější a získané vedení jsme už nepustili. Pro většinu dětí to tak byla první výhra v kategorii přípravek.

Také v tomto týmu musíme pochválit všechny děti, které na hřišti bojovali a předvedli chvílemi i náznaky kombinační hry, která byla ještě před několika měsíci vzácností. Střelecky se dokázal prosazovat především Šimon Franke.

Výsledky:

Žamberk vs Nemošice 4:9, branky: Šimon Franke 3x, Oliver Mlynář

Žamberk vs Lanškroun 6:8, branky: Šimon Franke 4x, Jakub Andrš 2x

Žamberk vs Svitavy 8:5, branky: Šimon Franke 6x, Matyáš Kalous, Anežka Franková

142