1.FC Žamberk | Dorost: Žamberk – Heřmanův Městec
6931
single,single-post,postid-6931,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

17 Zář Dorost: Žamberk – Heřmanův Městec

V zápase proti týmu, který hrál ještě loni vyšší krajskou soutěž, věkově a fyzicky byl vyspělejší, jsme většinu zápasu tahali za kratší konec. Prohrou jsme přišli o dlouhou šnůru domácí neporazitelnosti.

Žamberk – Heřmanův Městec   2:3 (1:2) góly: 2x Kos Robin

Sestava: Hájek – Barvínek, Toman, Ander, Nýdl (60´Mušuka) – Masopust (26´Černý J., 76´Tobiáš), Veselý, Brebis, Kořán – Kos, Várady

Hned v úvodu jsme soupeře zaskočili a rychlým kontrem šli do vedení. Aleš Brebis poslal přesný pas za obranu a Robin Kos zkušeně proměnil 1:0. Místo klidu na kopačky jsme v obraně kupili jednu chybu za druhou a soupeře dostávali na koně. Nejdříve jsme přežili špatnou rozehru brankáře, který si naštěstí svoji hrubku zachránil. Následovali dva promáchnuté míče, při kterých při nás stálo štěstí. Následné šlápnutí na míč a ztrátu míče soupeř už potrestal a darovanou šanci využil 1:1. Po gólu jsme se připomněli my, Jára Masopust vysunul ze strany Kryštofa Váradyho, jeho rána mířila nad. Pak následovala sice 15 minutová převaha soupeře, ale bez tíženého efektu i větších šancí. „Na koně“ jsme poslali soupeře opět sami, nepovedený odkop od branky přistál na noze útočníkovi hned za vápnem a laciný gól byl na světě 1:2. Těsně před poločasem měl gólovku na noze Jarda Černý, jeho zakončení z očí do očí gólman vyrazil a u dorážky už byl Jarda pozdě.

I druhý poločas soupeř kontroloval hru, vědom si své fyzické převahy neustále tlačil na naší branku a zaměstnával celou obranu. V 52´ předvedl hostující krajní obránce tah na branku po lajně a troufl si i do vápna, kde jsme ho zastavili nedovoleně a nařízenou penaltu soupeř s přehledem proměnil 1:3. Od dalších gólů nás zachránil náš brankář, který během 10 minut chytil tři gólové šance soupeře a držel nás výsledkově v příznivém skóre.
Naše mezi hra byla špatná, kluci si nevěří a mimo jednotlivců ztrácíme všechny míče a nejsme schopni udržet míč pod kontrolou. Deset minut před koncem vyhrál hlavičkový souboj Tobiáš Jáchym a vysunul na zteč Robina Kose, který si poradil s obráncem i s hostujícím gólmanem a snížil na rozdíl jediného gólu 2:3. V tuto chvíli se vkradla nervozita i kopačky soupeře, který měl prostřídané některé opory a jeho síla už taky nebyla taková. Přesto nás dokázali držet od své branky v dostatečné vzdálenosti. Rozhodující moment přišel v 90´, kdy Ondra Veselý našel za obranou volného Robina Kose, který se řítil na brankáře. Ač dobře vyhodnotil situaci, jeho lob šel i přes domácí „svatyni“.

Nutno podotknout, že případná remíza by byla pro soupeře krutá a nespravedlivá, soupeř byl fotbalově vyspělejší a nebál se hrát.
Musíme se zvednout a začít si trochu věřit, tři až čtyři hráči tým neutáhnou a je potřeba větší podpora ostatních hráčů. Příští týden zajíždíme do Rudoltic a budeme potřebovat zabodovat, abych se zvedli psychicky a udrželi bodový kontakt s ostatními. Věříme i v postupný návrat Martina Tinky, který by nám mohl pomoci a posílit naši útočnou sílu.Foto tým Bigmat Foto tým Bigmat 1

 

285