1.FC Žamberk | 2. kolo krajského přeboru starší přípravky – 17.9.2023 Polička
6938
single,single-post,postid-6938,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

18 Zář 2. kolo krajského přeboru starší přípravky – 17.9.2023 Polička

Ve druhém kole krajského přeboru jsme zavítali s našimi dětmi ze starší přípravky na turnaj v Poličce. Postupně jsme se na dvou hřištích utkali s FK Spartak Choceň, SK Polička a po týdnu opět TJ Svitavy.

 

Skupina A

sestava: Jakub Vrba, Matěj Hrdina, David Kmeť,  Štěpán Barvínek, Dominik Šroler, Jaroslav Kovanda, Jakub Hodek, Filip Brdíček, Oliver Konečný

 

1.FC Žamberk vs FK Spartak Choceň  16:0

střelci: 8x Jakub Hodek, 4x Filip Brdíček, 2x Dominik Šroler, 2x Oliver Konečný

V zápase jsme od začátku byli důraznější, pohyblivější a fotbalovější. Klukům z Chocně chyběl jejich největší tahoun Jakub Držmíšek a protože se ostatním nepodařilo ho plně nahradit, skóre se zastavilo až na čísle 16. Za zmínku určitě stojí i krásné zakončení Olivera Konečného, který jednu ze svých branek vstřelil efektně „nůžkami“ přes hlavu.

 

1.FC Žamberk vs SK Polička  19:1

střelci: 5x Oliver Konečný, 4x Matěj Hrdina, 4x Jakub Hodek, 2x Dominik Šroler, 2x Filip Brdíček, Jaroslav Kovanda, vlastní

Pohodu z prvního zápasu jsme si přenesli i do druhého utkání s domácím týmem. Po úvodních minutách, ve kterých se týmy rozkoukávaly, se s góly v domácí brance doslova roztrhl pytel. Znovu jsme dokázali napadat úspěšně rozehrávku soupeře a nekompromisně trestat téměř každé zaváhání. Potěšilo určitě i zjištění, že i naši obránci se dokáží gólově prosadit. V minulých zápasech to bylo velmi sporadicky a tak čtyři branky Matěje Hrdiny nám udělali velikou radost.

 

1.FC Žamberk vs TJ Svitavy  9:5

střelci: 3x Jaroslav Kovanda, 2x Oliver Konečný, 2x Filip Brdíček, Dominik Šroler, Jakub Hodek

Do posledního zápasu jsme vstupovali ihned po dohraném zápase s Poličkou. Trochu jsme se obávali aby se neopakoval scenář z minulého víkendu, ve kterém jsme nezvládli zápas s Lanškrounem. Tak jako minulý víkend jsme v zápase bez pauzy obdrželi první branku ale kluci se tentokrát nesložili a šesti brankami v řadě skóre otočili. Konec zápasu se nám však tolik nepodařil a především na klukách v obraně bylo znát, že síly malinko docházejí. Výsledkem bylo několik laciných ztrát, které Svitavy potrestali a zápas tak zdramatizovali. Navíc nás od dalších branek ochránil dobře chytající Jakub Vrba.

 

Za celý turnaj si zaslouží pochvalu všichni kluci z našeho týmu. K vidění bylo mnoho krásných akcí a parádních branek. Neznamená to však, že nemáme na čem do budoucna pracovat! Hlavně ke konci posledního zápasu se znovu ukázalo, že pokud se dostaneme pod tlak a začínají nám docházet síly, kluci začnou zmatkovat a ve hře se najednou objevuje veliké množství nepřesností a ukvapených řešení.

 

Skupina B

sestava: Matěj Krátký, Robin Hájek, Tomáš Koudelka, Aleš Mihulka, Eliáš Plundra, Kryštof Ulrych, Ondřej Šilar, Lukáš Musil, David Kalous, Denis Navrátil

 

1.FC Žamberk vs FK Spartak Choceň  3:6

střelci: Eliáš Plundra, Denis Navrátil, Ondřej Šilar

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a ujali se vedení 3:1 (poločasový výsledek). Bohužel se nám nepodařilo udržet nasazení z úvodu po celý zápas a nakonec se z vítězství radoval náš soupeř.

 

1.FC Žamberk vs SK Polička  1:11

střelci: Matěj Krátký

Tak jak jsme končili první zápas, tak jsme začali i ten druhý. V polovině zápasu se nám podařilo hru trochu zvednout. Zápas se nám nepodařilo dohrát s lichotivějším výsledkem i díky několika neproměněným šancím.

 

1.FC Žamberk vs TJ Svitavy  2:11

střelci: Matěj Krátký, Eliáš Plundra

Bohužel ani v posledním zápase jsme nebyli schopni konkurovat dětem ze Svitav a znovu jsme tak museli zkousnout vysokou porážku.

 

Pro Ondru Šilara byl tento turnaj premiérou v našem dresu. Navíc se mu podařilo vstřelit i první branku za náš tým za což mu gratulujeme! Pochvalu od trenéra si za své nasazení zaslouží Eliáš Plundra, Matěj Krátký a Robin Hájek. Nastavené zrcadlo z posledních zápasů není pro některé naše děti úplně přívětivé.

202