1.FC Žamberk | Mladší žáci: Choceň – Žamberk
6952
single,single-post,postid-6952,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

19 Zář Mladší žáci: Choceň – Žamberk

Choceň – 1. FC Žamberk 0:0 (0:1)

V sobotu 17. 9. 2023 jsme odehráli další kolo podzimního krajského přeboru mladších žáků na Parapleti v Chocni.

Tentokrát jsme měli dětí dost a marodku opravdu minimální. Dalo se tedy očekávat, že minimálně po fyzické stránce, bychom mohli mít navrch.

Snažili jsme se kluky připravit, tak abychom hráli hned od první minuty. Chtěli jsme soupeře překvapit rychlým gólem a snažit se mít utkání pod kontrolou. Domácí byli na nás dobře připraveni a rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že by se chtěli jen bránit. Byli to domácí, kteří o sobě dali hned v úvodu vědět a z rychlého protiútoku hned zahrozili. Po chvíli hry, která se přelévala ze strany na stranu, jsme se ocitli i my v gólové šanci, ale Adam Maivald nezakončil přesně. Fotbal to byl pohledný z obou stran a bylo jen otázkou, kdo se bude první radovat. Zhruba v 20. minutě zahrávali domácí roh a z odraženého balónu se dostali do gólové šance, ale naštěstí nezakončili přesně. Poté jsme se začali více osmělovat a šance na naší straně začaly přibývat. V 23. minutě se Marek Dostál proháčkoval až před brankáře domácích, ale napálil míč přímo do gólmana a z následné dorážky jsme byli opět nepřesní. Ve 25. minutě se zranil Jakub Petr a byli jsme nuceni trochu překopat sestavu zejména v záložních řadách. Pro některé kluky to byla nová zkušenost, ale myslím, že se s tím dokázali popasovat na výbornou. Vzhledem k tomu, že oba týmy nebyli schopni využít ani jednu z mnoha šancí, poločas tak vyzněl bezbrankově.

O poločase jsme kluky pochválili a předali jen pár taktických pokynů. Řekli jsme si, že bychom chtěli hru zjednodušit a zpřesnit.

Začali jsme v zahajovací sestavě a to i s Kubou, který to chtěl jako správný kapitán ještě zkusit a zabojovat. Zápas pokračoval v podobném duchu jako v prvním poločase s šancemi na obou stranách. Na domácích bylo vidět, že chtějí doma uspět a dělali proto všechno. Pro nás to znamenalo, že pokud budeme chtít uspět, budeme muset více bojovat a nebát se hrát více jeden na jednoho. Snažili jsme se dobývat branku domácích, ale většinou jsme ztroskotali, buď na příliš zahuštěném středu, nebo na nepřesné koncovce. V 55. minutě zápasu přišel zlom, kdy Márovi ještě stihli střelu zablokovat. K odraženému míči se dostal Jakub Petr a střelou z dálky překvapil brankáře domácích. Domácí na nic nečekali a snažili se z nepříznivým výsledkem něco udělat. Začali více tlačit a otevírat hru, což nám otevíralo nové možnosti v přečíslení a vstřelení pojistkového gólu. Obrana byla dobře organizovaná, kluci dobře bránili a záložní řada výborně doplňovala obránce. Soupeř hrozil většinou jen s dálky. Zhruba tři minuty na to jsme se dostali do rychlého výpadu, ale tížený gól jsme bohužel nevstřelili. V 60. minutě jsme byli nuceni vystřídat indisponovaného a i vyčerpaného Máru, který hrál ještě zápas za starší žáky, a to se na hře logicky projevilo. Kluci se neustále ptali rozhodčího, kdy už bude konec a bylo vidět, že jim na výsledku opravdu záleží. Když rozhodčí oznámil poslední tři minuty, nikdo netušil, že budou trvat tak dlouho. Přišla první oprávněná standartní situace v podobě trestného kopu, naštěstí se nám už vrátil Mára a tak jsme měli lépe vyztuženou zeď a balón zachytili. Druhá standartní situace, která přišla vzápětí, už byla poměrně přísná. Postavili jsme opět zeď a tentokrát si z balónem poradil Dan. Zápas z neznámého důvodu stále nekončil a přišla ještě jedna těžká střela z dálky, která nebyla pro Dana vůbec jednoduchá, ale naštěstí si s ní poradil. To už bylo z druhého poločasu vše, a tak jsme se mohli radovat z překvapivé výhry na hřišti v Chocni.

Jsme rádi, že můžeme kluky po právu pochválit. Opět předvedli bojovný a hlavně týmový výkon! Udělali nám opravdu radost. Příští víkend nás čeká lídr tabulky z Poličky, který bude těžkým soupeřem a záleží jen na nás, jestli ho lídrem necháme. J

 

góly: Jakub Petr

sestava: Dan Kaška, Jakub Fousek, Jáchym Bartoš, Petr Andrš, Adam Maivald, Ivan Nehria, Matěj Musil, Michal Šeda, Jakub Petr, Marek Dostál, Filip Chládek, Adam Šlesingr, Lukáš Doleček, Radim Hubálek, Denis Hrabáček.

 

Martin Petr

122