1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Polička
6998
single,single-post,postid-6998,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

26 Zář Mladší žáci: Žamberk – Polička

1. FC Žamberk – Polička 0:0 (2:3)

V sobotu 23. 9. 2023 jsme odehráli další kolo podzimního krajského přeboru mladších žáků na domácím hřišti.

Dětí bylo opět dost a dokonce jsme neměli pro dvě dres, což se nám dříve nestávalo. Čekal nás zápas o první místo v tabulce, a proto jsme k tomu chtěli využít domácí prostředí.

Snažili jsme se kluky připravit a dostat je hned první minutu do zápasu. Bylo jasné, že soupeř nám nic neodpustí. Myslím, že se nám úvod zápasu vydařil a soupeře jsme k ničemu nepustili. Hned v páté minutě se řítil Adam Maivald sám na brankáře a branku těsně minul. Hned o tři minuty na to vyslal Marek Dostál dlouhým pasem opět Adama do dalšího „breaku“, ale Adam opět minul. Zhruba po 15 minutách hry jsme trochu polevili a umožnili tak soupeři začít hrát svoji hru. Soupeř se začal více tlačit k naší brance a častější střelbou zaměstnávat Dana. Hned z další šance, při našem nedůrazu v pokutovém území, se hostující útočník dostal do vyložené šance, ale naštěstí branku také minul. Hra se po té začala více otevírat na obou stranách a tím i přicházely častější chyby v obou obranách. V 25. minutě se dostal do „breaku“ i Radim Hubálek, ale hostující obránce byl tentokrát rychlejší, důraznější a naši šanci zmařil. Z další šance hrozil i soupeř, ale také se gólově neprosadil. V 29. minutě přišla chyba hostů, Lukáš Doleček se z čista jasna objevil za obranou, ale s šancí si neporadil a o míč záhy přišel. Vzápětí hrozil z rychlého protiútoku i soupeř, ale naše obrana byla pozorná a útok eliminovala. Jelikož čas prvního poločasu se naplnil, šli jsme do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

O poločase jsme kluky nabádali, aby pokračovali ve stejně bojovné hře a že určitě nějaké šance už proměníme.

Začali jsme v zahajovací sestavě. Chtěli jsme využít nejen šancí, které nám soupeř umožňoval, ale také domácího prostředí. Snažili jsme se tlačit znovu do brankoviště soupeře. Toho využil ve 40. minutě naopak soupeř a po krásné kombinaci s ukázkovou průnikovou přihrávkou, uvolnil svého útočníka tváří tvář proti Danovi, který vyběhl o trochu později, než by měl a hostující útočník šance využil. Bylo vidět, že klukům na tomto zápase opravdu záleželo a rozhodilo je to z koncentrace. Přestali jsme hrát dopředu a umožnili soupeři dále útočit. Ve 48. minutě už to bylo 0:2, kdy při špatném pokrytí hráčů a nedůrazu v našem pokutovém území soupeř nekompromisně trestal. Nabádali jsme kluky, že to nevadí a že na to herně určitě máme. Kluci se vzchopili a snažili se útočit. Tentokrát, jsme byli nucení hrát takzvaně do „plných“ místo rychlých protiútoků, které nám vyhovují více. Bylo vidět, že proti velkému bloku hráčů to nebude jednoduché. V 64. minutě udělal soupeř chybu v rozehrávce, k míči se dostal Marek Dostál a chybu nekompromisně potrestal 1:2.  Soupeř chtěl hned rozhodnout a vydal se do útoku. Naše obrana však odolávala. O pět minut později se nám podařilo dostat míč na Adama Maivalda a ten už se minutu před koncem zápasu konečně střelecky probudil 2:2. Kluci si věřili a chtěli přidat ještě třetí gól, což bylo sympatické. Přišla, ale ztráta balónu. Z rychlého protiútoku na jeden dotek s krásnou průnikovou přihrávkou a zakončení z prvního dotyku Dan bohužel nemohl nic dělat.

Bylo až neuvěřitelné, kolik nám soupeř umožnil v prvním poločase „breaků“, a my ani jeden nevyužili. Je to určitě důvod k zamyšlení, jak lépe připravit kluky na takovéto situace. Přesto musím kluky pochválit za bojovný a hlavně týmový výkon. Jsme rádi, že to opět nezabalili, ukázali sílu týmu a zdánlivě ztracené utkání dokázali ještě vyrovnat, i když poslední slovo měl soupeř. V příštím zápase, tentokrát netradičně, v týdnu ve čtvrtek 28. září nás čeká opět velmi těžký soupeř z Moravské Třebové.

góly: Marek Dostál, Adam Maivald

sestava: Dan Kaška, Jakub Fousek, Jáchym Bartoš, Petr Andrš, Adam Maivald, Ivan Nehria, Michal Šeda, Jakub Petr, Marek Dostál, Filip Chládek, Adam Šlesingr, Lukáš Doleček, Radim Hubálek, Matouš Kalášek, Denisa Menzelová, Denis Hrabáček, Michal Fránek, Jakub Stránský.

243