1.FC Žamberk | Turnaj mladších přípravek Litomyšl 23.9.2023
6996
single,single-post,postid-6996,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

26 Zář Turnaj mladších přípravek Litomyšl 23.9.2023

Třetí kolo krajského přeboru se odehrálo na hřišti v Litomyšli, kde jsme se potkali s týmy Nemošic, Letohradu a domácí Litomyšlí.

Mladší přípravka „A“

Sestava: Václav Leksa, David Pelikovský, Vojtěch Pelikovský, Natalie Blechová, Anežka Franková, Tobias Táborský, Mikuláš Diblík, David Bříza

Do prvního západu proti Nemošicím jsme vstoupili hned v úvodu velkou šancí ke vstřelení branky, ale poté už hru režíroval tým z Nemošic a zaslouženě zvítězil.

Druhý zápas proti Letohradu byl od prvního hvizdu vyrovnaný, skóre se několikrát měnilo a zápas skončil těsnou prohrou. Předvedená hra našeho týmu byla však o poznání lepší než v zápase prvním.

Třetí zápas proti domácímu týmu z Litomyšle vyšel našemu týmu herně nejlépe. V zápase jsme byly lepším týmem, bylo vidět hodně osobních soubojů, hezké kombinace, ale také neproměněné gólové šance, kdy za stavu 3:3 jsme spálili 3 „tutovky“. Soupeř nás za chyby nekompromisně trestal, a proto jsme ani v tomto zápase nezvítězily.

Výsledky:

1. FC Žamberk vs Nemošice 0 : 15

1. FC Žamberk vs Letohrad 3 : 4

střelci: David Pelikovský, Miky Diblík, Tobias Táborský

1. FC Žamberk vs Litomyšl 4: 6

střelci: David Pelikovský, Vojtěch Pelikovský, Tobias Táborský, Miky Diblík

Mladší přípravka „B“

Sestava: Aleš Hájek, Šimon Franke, Jakub Andrš, Václav Baťka, Jakub Koudelka, Šimon Marvan, Matyáš Kalous, Oliver Mlynář

V prvním utkání na nás čekal kvalitní soupeř z Nemošic. I tentokrát jsme fotbalovějšímu soupeři nestačili a obdržené branky na naší straně postupně narůstaly. Náš jediný úspěch zaznamenal Vašek Baťka.

Zápas s Letohradem už měl naštěstí výrazně jiný průběh. V tomto utkání se blýskl zejména Oliver Mlynář, který se postaral o 2 naše góly. V poločase jsme tak drželi vedení 3:1. Ve druhé půli jsme však další zásah nepřidali, přestože jsme se byli schopní dostat do několika vyložených šancí. Hráči Letohradu toho dokázali využít a chvíli před koncem utkání vyrovnali na konečných 3:3.

Na závěr turnaje nás čekal jeho celkový vítěz, domácí tým Litomyšle. Hned v úvodu jsme na soupeře vlétli a rychle se ujali vedení 2:0. Bohužel jsme tím děti z Litomyšle přibrzdili jen na chvíli a postupně se projevila jejich větší kvalita. Zápas jsme však poctivě odběhali až do konce a i přes poměrně vysokou porážku se nemáme za co stydět. Spoustu dalších šancí soupeře navíc v naší brance zlikvidoval Šimon Franke.

Za předvedené výkony musíme vyzdvihnout zejména Matyáše Kalouse, Olivera Mlynáře, Kubu Andrše a Vaška Baťku.

 

Výsledky:

Žamberk vs Nemošice 1:8, branka: Václav Baťka

Žamberk vs Letohrad 3:3, branky: Oliver Mlynář 2x, Aleš Hájek

Žamberk vs Litomyšl 4:12, branky: Aleš Hájek 2x, Matyáš Kalous, Václav Baťka

159