1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Moravská Třebová
7008
single,single-post,postid-7008,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

30 Zář Mladší žáci: Žamberk – Moravská Třebová

  1. FC Žamberk – Slovan Moravská Třebová 0:1 (1:3)

Netradičně ve čtvrtek 28. 9. 2023 jsme odehráli další kolo podzimního krajského přeboru mladších žáků na domácím hřišti.

Čekal nás opět těžký soupeř, který dělal vše proto, aby si od nás odvezl body. Věděli jsme, že když ubráníme jednoho z nejlepších útočníků v soutěži, máme šanci na úspěch. Dětí bylo opět dost, za což jsme rádi.

Očekávali jsme, že na nás soupeř vlítne a nasází nám spoustu gólů, jako to udělal například minulé kolo. Ale nic takového se nekonalo. Ten kdo se snažil, hrát fotbal jsme byli my. Jakoby soupeř čekal, co předvedeme. Soustředili jsme se na bránění klíčového útočníka, ale zároveň jsme se dostávali do slibných příležitostí. Jako například Adam Maivald, který měl opět několik šancí a dokonce nastřelil břevno, od kterého se míč odrazil do tyče, ale do branky nespadl. Soupeř hrál hru založenou na dlouhých nakopávaných balónech na svého nejlepšího útočníka, který několikrát prošel celou obranou, ale neprošel přes vynikajícího Dana Kašku, který v tomto zápase podal mimořádný výkon. V prvním poločase dokázal zlikvidovat nejméně tři gólové šance soupeře a bylo na něm vidět, že si začal čím dál více věřit. Poté jsme zahrozili i my, ale gólově jsme se opět neprosadili. Dvě minuty před koncem, přišla ztráta balónu na soupeřově půlce. Toto malé zaváhání využil hostující útočník a tentokrát si poradil s obranou i brankářem. Na to už jsme do konce poločasu nedokázali odpovědět.

Kluci z toho byli pochopitelně špatní. Snažili jsme se kluky povzbudit a vysvětlit jim, že byli skoro celý poločas lepším týmem. Nezbylo nám než dál makat a čekat na svou příležitost. Snažili jsme si vysvětlit, jakým způsobem uvolnit střed hřiště na straně soupeře, tak abychom měli více prostoru na zakončení.

Začali jsme v zahajovací sestavě, kterou doplnil ještě Mára. Kluci byli povzbuzeni do zápasu a na jejich hře to bylo vidět. Ve 38. minutě se podařilo Matěji Musilovi po krásné individuální akci dostat až do pokutového území a předložit míč Adamu Maivaldovi, který míč uklidil na přední tyč. Bylo vidět, že se domácím ulevilo a vlilo nám to krev do žil. Snažili jsme se dále útočit, ale soupeř byl pozorný a naše šance si dobře pokryl. Byli jsme to ale my, kdo se snažili hrát fotbal. Krásně jsme točili hru a vycházeli nám i kombinace, které ale bohužel nekončili v soupeřově brance. V 54. minutě přišel zlom zápasu. Soupeř se zmocnil míče a pokračoval v útoku, postupoval až k našemu pokutovému území, kde byl faulován. Sudí bohužel mylně nařídil pokutový kop! K míči se postavil kulhající útočník a penaltu proměnil. Nezbylo nám nic jiného, než hru více otevřít a začít ještě více útočit. Do semknutého bloku hostující obrany se nám nedařilo prosadit. Obléhali jsme hostující branku a soupeř čekal na „breaky“. V 64. minutě se soupeř dostal až do našeho vápna, kde došlo k faulu na našeho hráče. Rozhodčí nechal hru pokračovat a z následného přečíslení se podařilo soupeři na dvakrát dostat balón za Danova záda. Vystřídali jsme unavené hráče a dali příležitost hráčům, které se do hry moc nedostávají. I tak jsme dokázali zavřít soupeře na jejich polovičce, ale do vážnější gólové situace jsme se bohužel už nedostali.

Bylo mně kluků opravdu líto, makali celý zápas a udělali jen jednu chybu. Výsledek byl opravdu krutý. Když si vezmu, že jsme byli my, ti kteří se snažili tvořit hru a soupeř hrál celý zápas jen na jednoho hráče. Podle mého názoru byl zápas ovlivněn necitlivými rozhodnutími rozhodčího, které některé kluky částečně vyvedly z míry a ovlivňovaly je i během konce hry. Bez ohledu na výsledek, byli pro nás kluci vítězové, i když nevyhráli. Byli většinu zápasu lepší a udělali nám svým výkonem opravdu radost. V příštím zápase, který je už v sobotu, nás čeká Lanškroun, který je na domácím hřišti velmi silný.

góly: Adam Maivald

Sestava: Dan Kaška, Jakub Fousek, Jáchym Bartoš, Adam Maivald, Ivan Nehria, Michal Šeda, Jakub Petr, Marek Dostál, Filip Chládek, Adam Šlesingr, Lukáš Doleček, Radim Hubálek, Matouš Kalášek, Denisa Menzelová, Matěj Musil, Denis Hrabáček, Michal Fránek, Jakub Stránský.

 

Martin Petr

209