1.FC Žamberk | Muži A : 1.FC Žamberk – SK Polička
7010
single,single-post,postid-7010,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

01 Říj Muži A : 1.FC Žamberk – SK Polička

1.FC Žamberk : SK Polička      2:1

Branky: 11´ Kořán Filip, 51´Chládek Petr

Sestava: Vítek –  Kotyza, Stejskal, Molnár – Bartoš, Jírů, Veselý (74´Brebis), Huška, Derka (86´Kmoch) – Kořán (62´Chlumecký), Cvik (50´Chládek)

 

Hned od úvodu bylo zřejmé, že do Žamberka zavítal velice těžký soupeř, který hraje pohledný kombinační fotbal a jen 100% výkon a nasazení povedou k bodovému zisku. K tomuto cíli jsme se přiblížili hned v 11´, to když na hranici velkého vápna vyhrál souboj Miky Cvik, hlavou prodloužil na Pavla Hušku a ten předložil lahůdku před prázdnou branku Filipu Kořánovi 1:0. Následující minuty se odehrávali spíše mezi vápny bez výraznějších příležitostí ke skórování. Až přišla 25´ kdy se k zakončení uvnitř šestnáctky dostal David Derka, ale jeho pokus zlikvidoval Ehrenberger a následně si poradil i se střelou Filipa Kořána po odraženém míči. Hosté se o 2´později dostali do zakončení středem hřiště, pozorný David Vítek včasným vyběhnutím šanci zlikvidoval. Chvíli nato hosté zahrávali sérii tří rohových kopů, ale se závary si naše obrana poradila. Těsně před koncem poločasu ve 44´ přišel, ale další roh a prodloužený míč na první tyči si nešťastně srazil do vlastní sítě Kuba Stejskal a dal si tak neoblíbeného „šatňáka“ 1:1 . Do druhé půle jsme nastoupili aktivně s cílem zlomit utkání na naši stranu a to se povedlo hned v 51´kdy se po minutě na hřišti dostal k míči uvnitř pokutového Petr Chládek a nadvakrát překonal hostujícího brankáře 2:1. V následujících minutách aktivní Petr Chládek zaměstnával obranu soupeře, ale gólová pojistka z vypracovaných příležitostí nepřišla. A tak se hnala za vyrovnáním Polička, naše obrana však pracovala spolehlivě a když už byla překonána, tak ji zastoupil výborně chytající David Vítek. Asi největší příležitost na vyrovnání měli hosté v 84´, když se po krásné přihrávce hrajícího trenéra Mirka Stejskala objevil tváří v tvář Davidovi Vítkovi Mazel, ale i z tohoto souboje vyšel vítězně David. Závěr utkání jsme si už pohlídali a mohli tak slavit velice cenné vítězství.

 

Statistiky:

Střely na branku 5:5

Střely mimo 4:7

Rohy 4:6

 

 

 

180