1.FC Žamberk | Mladší přípravka turnaj Nemošice 30.9.2023
7025
single,single-post,postid-7025,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

02 Říj Mladší přípravka turnaj Nemošice 30.9.2023

V dalším kole krajského přeboru jsme zavítali na hřiště Nemošic. Tohoto soupeře nám los přiřadil již potřetí z posledních čtyř turnajů a zatím se ani jednomu našemu týmu ve vzájemných zápasech příliš nevedlo. Kromě domácích nás čekal další těžký soupeř v podobě Vysokého Mýta a také tým České Třebové.

Mladší přípravka A:

Sestava: Nathalie Blechová, Aleš Hájek, Matyáš Jäger, Nikolas Šroler, Vojtěch Pelikovský, David Pelikovský, David Bříza

I přes mírné posílení našeho kádru hráči ze starší přípravky se našemu A týmu tento turnaj výsledkově nevyvedl. Herně jsme se neprezentovali špatně, ale dopláceli jsme na slabou efektivitu v útoku se spoustou neproměněných šancí. Nejpovedenější byl poslední zápas proti Nemošicím, kdy se děti opravdu snažili a až do závěru utkání drželi nadějný výsledek. Přesto jsme však nakonec odešli s porážkou 1:3.

Výsledky:

Žamberk vs Vysoké Mýto 2:6, branky: David Bříza, Matyáš Jäger

Žamberk vs Česká Třebová 1:5, branka: David Pelikovský

Žamberk vs Nemošice 1:3, branka: Aleš Hájek

 

Mladší přípravka B:

Sestava: Jakub Andrš, Václav Baťka, Jakub Diblík, Šimon Franke, Matyáš Pavelka, Oliver Mlynář, Daniel Osuský

V prvním zápase jsme narazili na neoblíbeného soupeře z Vysokého Mýta. Možná jsme měli proti Mýtu zpočátku až příliš velký respekt, chvíli nám trvalo než jsme se na hřišti trochu sehráli a v důsledku toho jsme rychle prohrávali. Přestože nás v brance několikrát podržel svými zákroky Šimon Franke, počet gólů v naší síti postupně narůstal. Náš jediný úspěch přišel po chybě brankáře, kdy Kuba Diblík vybojoval míč a Dan Osuský už neměl problém uklidit ho do prázdné brány. Museli jsme však skousnout vysokou porážku 1:10.

V utkání s Českou Třebovou jsme cítili šanci na lepší výsledek a od začátku jsme se mnohem lépe prosazovali před soupeřovou brankou. Utkání bylo velice vyrovnané, my si však po většinu zápasu udržovali mírný náskok a výsledkem bylo těsné vítězství 8:7. Hned třemi vstřelenými góly nám pomohla posila z týmu Bambin Matyáš Pavelka, který si tak přenesl svou střeleckou formu i do vyšší věkové kategorie.

Naši vzrůstající výkonnost v průběhu turnaje jsme ukázali v posledním střetnutí s domácími Nemošicemi. Z našich dosavadních soubojů jsme vždy odešli s výraznou porážkou. Tentokrát však děti ukázali maximální nasazení a bojovnost. Šikovné děti z Nemošic jsme nenechali hrát, byli všude včas a dokázali trestat jejich chyby. Vedení se přelévalo ze strany na stranu a bylo o co bojovat až do úplného závěru utkání. Chvíli před koncem soupeř dokázal smazat náš jednobrankový náskok. V posledních vteřinách se však k sólu odhodlal Matyáš Pavelka, míč po jeho střele skončil až za zády brankáře Nemošic a my se tak mohli radovat z nejtěsnějšího vítězství 6:5.

Za poslední 2 zápasy si pochvalu zaslouží celý tým. Svůj vůbec první turnaj odehrál Kuba Diblík a hned si mohl připsat i svou první vstřelenou branku. Střelecky se oproti minulému turnaji opět probudil Šimon Franke, v brance nám  výrazně pomohl Kuba Andrš a největší nárůst výkonnosti v posledních týdnech ukazuje Oliver Mlynář, který se stává velkou oporou týmu.

Výsledky:

Žamberk vs Vysoké Mýto 1:10, branka: Daniel Osuský

Žamberk vs Česká Třebová 7:8, branky: Matyáš Pavelka 3x, Šimon Franke 2x, Jakub Diblík, Oliver Mlynář, Václav Baťka

Žamberk vs Nemošice 6:5, branky: Šimon Franke 4x, Oliver Mlynář, Matyáš Pavelka

180