1.FC Žamberk | Dorost: Žamberk – Polička/Bystré
7054
single,single-post,postid-7054,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

14 Říj Dorost: Žamberk – Polička/Bystré

Udržet se na vítězné vlně a zlepšit mezihru, s tímto cílem jsme šli do domácího zápasu. První se nám povedlo, druhé nebylo „to pravé ořechové“, ale klukům nelze upřít snahu a vítězství bylo určitě zasloužené a odpovídá obrazu hry.

Žamberk – Polička/Bystré 2:0 (1:0)  góly: 13´a 47´Kos Robin

Kdo nestihl prvních deset minut, o nic nepřišel. Oba týmy se oťukávaly a vzájemně se nepouštěly k ohrožení branky. První ohrožení branky bylo hned gólové, Aleš Brebis „nakreslil“ krásnou ulici a vyslal do samostatného střetu s gólmanem Robina Kose a ten se svojí současnou střeleckou formou neměl problém se zakončením 1:0.

Na další šanci jsme museli čekat až do 21´, kdy Ondra Veselý vysunul Tomáše Dytrta, který zachoval klidnou hlavu a zpětnou přihrávkou za vápno našel v náběhu A. Brebise, jehož svižná střela minula těsně pravou tyč.
Hluchou desetiminutovku přerušila naše třetí šance, kdy míč po ose Kos – Dytrt – Brebis vykombinoval soupeře a posledně jmenovaný vyslal pozdrav, ale hostující brankář byl pozorný. Víc šancí z naší strany vidět nebylo a soupeř mimo třech rohových kopu neměl také žádné větší šance.

Do druhého poločasu jsme vstoupili nejlépe, jak jsme mohli. Robin Kos zkrotil vysoký míč, zbavil se obránce a pádil trochu ze strany na gólmana. Tentokrát „vytáhl ze šuplíku“ střelu šajtlí „alá Rosický“ a nedal jinak pozorně chytajícímu brankáři žádnou šanci na zákrok 2:0.
Za další tři minuty mohlo být ještě veseleji, Kryštof Várady našel za obranou dlouhým balónem Lukáše Fejkela, který postupoval sám na gólmana, bohužel ho zradil první dotek a šance byla ta tam. Poslední gólovou šanci jsme si vytvořili v 67´, z levé strany „frnknul“ obraně Lukáš Fejkel a po zaseknutí míče, poslal zpětnou přihrávku na vápno volnému Tomášovi Dytrtovi, který sice z první dobře trefil míč, ale těsně minul pravou tyč.
Ve zbytku času byla hra ovlivněna velkým počtem střídajících hráčů, ale obraz hra jsme stále kontrolovali. Když soupeř v 80´nevyužil zaváhání v naší obraně, mohli jsme utkání už dovést ke klidnému vítězství.

V dnešním zápase podal dobrý výkon Aleš Brebis, který dirigoval hru a poctivě se zapojoval i do bránění. Dobrý výkon celé obrany spolehlivě řídil Ondra Veselý a střelecká pohoda Robina Kose nám pomáhá stoupat tabulkou.
Za týden přivítáme doma kvalitní tým z Lázní Bohdaneč a svedeme souboj o horní patro tabulky.

225