1.FC Žamberk | 7. kolo krajského přeboru starší přípravky – 22.10.2023 Žamberk
7083
single,single-post,postid-7083,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

23 Říj 7. kolo krajského přeboru starší přípravky – 22.10.2023 Žamberk

Poslední podzimní kolo krajského přeboru přípravek jsme po týdnu opět organizovali na našem domácím stadionu. Počasí se výrazně podepsalo na stavu hrací plochy na hlavním hřišti a tak jsme se rozhodli turnaj pro starší přípravku zorganizovat na „B“ hřišti. Týmy SK Pardubičky, SK Vysoké Mýto a SKP Slovan Moravská Třebová tak měly možnost vidět jak toto hřiště díky pravidelným investicím a údržbě vzkvétá.

Skupina „A“:

sestava: Jakub Vrba, Oliver Konečný, Filip Brdíček, Samuel Skucius, Antonín Krček, Štěpán Barvínek, Jakub Hodek, David Kmeť, Dominik Šroler, Matěj Hrdina, Eliáš Plundra

Protože už tým trenérů je schopen odhadnou jak bude turnaj herně vypadat, tak se rozhodl, že na posledním podzimním turnaji kluky přeházíme na posty na které nejsou z průběhu soutěže zvyklí a herní praxi mají na těchto místech maximálně z tréninků. Najednou se tak do obrany dostali naši tradiční útočníci a střelci Olí Konečný s Fílou Brdíčkem a s nimi Tonda Krček a Sam Skucius. Kuba Hodek a Štěpa Barvínek se postarali o záložní řadu a v útoku se netradičně ukázali Davča Kmeť, Matěj Hrdina a Domča Šroler.  Nováčkem v týmu byl čtvrtý útočník Elí Plundra. Navíc jsme z branky ve druhém a třetím zápase „propustili“ Kubu Vrbu který si tak mohl vyzkoušet ve druhém zápase hru v obraně a ve třetím v útoku. Velmi dobře ho v brance nahradili Tonda Krček a Davča Kmeť.

1.FC Žamberk vs SK Pardubičky  9:1

střelci: 2x David Kmeť, 2x Dominik Šroler, Štěpán Barvínek, Filip Brdíček, Jakub Hodek, Matěj Hrdina, Oliver Konečný

V zápase se pro nás trochu překvapivě ujali vedení naši první soupeři z Pardubiček. Na nepříznivý vývoj jsme však velmi rychle odpověděli a v zápase jsme herně dominovali. Kluci si velmi rychle zvykli na „nové“ posty a předvedli spoustu krásných fotbalových akcí z nichž ještě spousta zůstala gólově nevyužita.

1.FC Žamberk vs SK Vysoké Mýto  9:3

střelci: 3x Dominik Šroler, 3x David Kmeť, Matěj Hrdina, Jakub Vrba, Jakub Hodek

 –
Druhý zápas proti klukům z Vysokého Mýta byl i přes naší výraznou herní převahu dlouho gólově hubený a v poločase jsme vedli pouze 2:1. Ve druhé polovině se našim klukům povedlo přepnout na vyšší úroveň a byla radost sledovat jak za každou pěknou akcí, gólem je podepsán celý tým. Klukům patří velké poděkování za týmový výkon.
1.FC Žamberk vs SKP Slovan Moravská Třebová  27:2
střelci: 5x Dominik Šroler, 4x Eliáš Plundra, 4x Jakub Vrba, 4x Jakub Hodek, 4x Matěj Hrdina, 4x Štěpán Barvínek, Oliver Konečný, vlastní
Zápas ve kterém se hned šesti našim hráčům podařilo vstřelit čtyři branky. Děti našeho posledního soupeře tento zápas bude asi pár nocí budit ze sna jako noční můra. Brankář soupeře už v průběhu zápasu těžko krotil emoce a přes slzy stěží viděl na hřiště. Po konci zápasu už brečelo snad 80% dětí Moravské Třebové. V zápase jsme opět prohrávali 1:0 ale kluci svojí kvalitou soupeře doslova rozebrali a k vidění byla spousta akcí ve kterých jsme se dostali za obranu a krutě za to protihráče trestali. Navíc jsme snad víc jak deset dalších příležitostí ještě neproměnili!
 –
Všechny kluky našeho týmu z „A“ skupiny za turnaj musíme pochválit. Radost trenérům udělal výkon našeho „nováčka“ Eliho Plundry, který od začátku do konce turnaj odmakal jak směrem dopředu ale i do zadu. Kromě čtyř vstřelených branek se podílel asistancemi na spoustě dalších a nechal tak zapomenout na to, že jsme mu občas na předešlých turnajích vyčítali „sobeckost“ ve hře. Eli jen tak dál!!! Olí a Fíla přinesli do obrany lehkost v zakládání akcí a Tonda se Samem se k nim přidali svojí pečlivostí a důrazem. Kuba Hodek a Štěpa Barvínek se své role dirigentů týmu ujali také velmi dobře a přesvědčili se, že pokud se trenéři rozhodnou je zařadit v budoucnu opět na tento post tak není důvod k panice. Všichni čtyři naši útočníci na tomto turnaji (Elí, Matěj, Davča a Domča) měli možnost oproti jiným turnajům se dostat do spousty šancí a prožít si tak opakovaně radost ze vstřelené branky. Kuba Vrba po prvním velmi dobře odchytaném zápase nás opět přesvědčil, že je schopný si kvalitně odehrát i post obránce a útočníka a že jeho velmi silnou stránkou je dinamit v noze. Zbývá tak u něj pouze doladit detail aby ho nepoužíval při každé příležitosti. Kluci děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu!
Skupina „B“
sestava: Lukáš Brak, Ondřej Šilar, Nela Kalousová, Gabriela Baťková, Denis Navrátil, Robin Hájek, Jakub Gažák, Tomáš Koudelka, David Bříza, Matouš Šrefl, David Kalous
1.FC Žamberk vs SK Pardubičky  1:14
střelci: Jakub Gažák
Úvod prvního zápasu proti dětem z Pardubiček naším hráčům vyšel skvěle, když pěkným gólem zavěsil Kuba Gažák.Náš tým rychlý gól povzbudil a byli jsme aktivní.Po vyrovnávací brance jsme ale vůbec nestačili na tempo soupeře, který nekompromisně trestal každé naše zaváhání a vznikla z toho jednoznačná záležitost v náš neprospěch.V zápase a v celém turnaji nás nejvíc trápil první dotek s balónem, kdy nám míč odskakoval od nohy.
1.FC žamberk vs SK Vysoké Mýto  1:7
střelci: Ondřej Šilar
I ve druhém zápase jsme se ujali po brance Ondry vedení. Se soupeřem, kterému před turnajem patřilo druhé místo v tabulce skupiny „B“ jsme odehráli naš nejpovedenější zápas. Velmi dobře se v něm ukázal na postu záložníka Kuba Gažák, kterému chybělo při jeho střelách ze střední vzdálenosti opravdu málo aby jsme se radovali z dalších branek. Ale i ostatní děti v tomto zápase nechaly na hřišti to nejlepší co v nich je a ze zápasu jsme odcházeli rozhodně se vztyčenou hlavou.
1.FC Žamberk – SKP Moravská Třebová  1:14
střelci: Denis Navrátil
Do posledního utkání šly naše děti s velkým odhodláním a herně se nám dařilo držet krok. Bohužel jsme se trápili v koncovce, což se nedalo říct o našem soupeři, který předvedl mnohem lepší parametry zakončení akce a na rychlé čtyři góly v naší síti jsme nenašli odpověď. Zbytek zápasu byl bohužel herně jednoznačný. Náš jediný gól  vstřelil Denis Navrátil, který se v turnaji prezentoval dobrým výkonem. Za zmínku určitě stojí i výkon Robina Hájka, který byl největším tahounem týmu na tomto turnaji. Velký potenciál trenéři vidí v našich třech nováčcích – Gabča, Ondra a Lukáš jsou příslibem do budoucna.
232