1.FC Žamberk | Mladší žáci: Jablonné nad Orlicí – Žamberk
7091
single,single-post,postid-7091,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

24 Říj Mladší žáci: Jablonné nad Orlicí – Žamberk

Jablonné – 1. FC Žamberk 2:3 (2:1)

V sobotu jsme odehráli další kolo v Jablonném nad Orlicí. Soupeř se výsledkově trápí a to byla ideální příležitost dát šanci klukům, kteří zatím moc příležitostí nedostávají.

Opět jsme si řekli, že je potřeba začít hned od začátku a neponechat nic náhodě. Začátek byl z naší strany poněkud rozpačitý a vypadalo to spíše, že čekáme, co předvede soupeř,  něž abychom určovali tempo hry. Bylo jen otázkou času, kdy se nám to nevyplatí. Přesto jsme si dokázali vypracovat vyloženou gólovou šanci, kdy si náš záložník nesmyslně zpracovával míč, místo toho aby ho z první uklidil míč do branky. To jsou situace, které nás často bolí. Netrvalo to dlouho a soupeř nás potrestal z rychlého brejku. Tento gól nám psychicky nepomohl a dostal nás zbytečně pod tlak. Na naší hře, to bylo pochopitelně vidět. Kluci se báli hrát a opět se snažili to vzít do svých rukou individuálně. To nám v ničem nepomáhalo a stálo nás to zbytečně moc sil. V 11. minutě bylo ještě hůře, kdy domácí po pohledné kombinaci udeřili podruhé. To už byla pro nás studená sprcha. Bylo potřeba začít hrát týmově a trpělivě čekat na naše šance. V 15. minutě už jsme se dočkali, kdy Marek Dostál využil zaváhání obrany a dokázal uklidit míč za záda domácího gólmana. To nás trochu zvedlo, ale kombinace se nám stále nedařila a tím pádem ani nepřicházely gólové příležitosti. Do konce poločasu už se nám bohužel nepodařilo skórovat, a tak jsme v poločase překvapivě prohrávali.

O poločase jsme vysvětlili některé chyby a řekli si, jak by měla naše hra pokračovat, pokud chceme v zápase uspět.

Druhý poločas jsme začali o trochu lépe, ale stále to nebylo ono. Nemohli jsme se dostat do zápasu a to hrálo do karet domácím fotbalistům. Ti trpělivě čekali na brejky a snažili se trestat naše chyby.  Zhruba po deseti minutách druhého poločasu jsme se začali zlepšovat a dostávat se až do pokutového území. Ve 49. minutě se nám už podařilo zásluhou Adama Maivalda vyrovnat skóre. Bylo to po rychlém protiútoku a důrazu v soupeřově pokutovém území. Poté jsme získali herní převahu a přicházeli slibné šance. Dokonce i hostující brankář nám dal několik příležitostí špatnou rozehrou, ale my jsme ji nedokázali využít. Zhruba 15 minut před koncem zápasu se podařilo Márovi uvolnit krásnou průnikovou přihrávkou Adama, který krásně zakončil. Bohužel pro nás, rozhodčí po delší pomlce písknul ofsajd. Nedalo se nic dělat, museli jsme bojovat dál. Čas se krátil, ale kluci naštěstí nepanikařili a trpělivě obléhali branku domácích. V 63. minutě už jsme se konečně dočkali a mohli se radovat. Klukům se podařila krátká kombinace, na jejímž konci stál Adam Maivald, který si navedl balon na levou stranu a po rychlé zasekávačce dokázal uklidit míč za domácího gólmana. Bylo vidět, že klukům spadl kámen ze srdce a měli z gólu obrovskou radost.

Zápas to byl divoký a plný zvratů. Naštěstí pro nás tentokrát se šťastným koncem. Ukázali jsme, že umíme zabojovat i za nepříznivého stavu a to je moc dobře. V příštím kole máme zápas volný, a tak jsme nechtěli vypadnout z tempa a domluvili si přátelské utkání. Po té jedeme předehrávat zápas do Moravské Třebové, kde to nebude určitě jednoduché.

góly: 2x Adam Maivald, Marek Dostál

sestava: Dan Kaška, Jakub Fousek, Jáchym Bartoš, Petr Andrš, Adam Maivald, Ivan Nehria, Jakub Petr, Marek Dostál, Filip Chládek, Adam Šlesingr, Radim Hubálek,Michal Šeda, Lukáš Doleček, Denis Hrabáček.

trenér: Martin Petr, Rostislav Fousek, Michal Bartoš

221