1.FC Žamberk | Dorost: Proseč – Žamberk
7097
single,single-post,postid-7097,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

31 Říj Dorost: Proseč – Žamberk

Domácí tým nám ukázal, proč je doma neporazitelný. Jeho vysoká produktivita a slabší výkony na některých našich postech dovedly výsledek ke konečnému debaklu, ačkoliv fotbalově jsme se soupeřem minimálně drželi krok.

Proseč – Žamberk 7:3 (3:1)
góly: 2´Kos, 59´Ander, 87´Tobiáš

Výšková převaha nás na menším hřišti strašila už před zápasem, o to víc nás překvapila 2´kdy jsme zužitkovali Brebisuv rohový kop Robinem Kosem a šli do vedení 0:1. I nadále jsme byli aktivnější a v 8´zakončoval za vápnem Aleš Brebis, bohužel vysoko nad.
Zlom přinesla 10´, kdy z levé strany přišla přihrávka na velké vápno a nepochopitelně vyklizený prostor měl domácí útočník sám pro sebe. Dobrým zákrokem nám pomohl brankář David Kubíček. Tento propad nám svázal nohy a soupeř zjistil, že to s námi půjde. Hned v další minutě se poprvé připomněl domácí stoper, který z dálky natáhl k nebezpečné střele těsně mimo. V 15´jsme měli aut u našeho rohového praporku a za 10 sekund míč ve své brance 1:1.
Po obdržené laciné brance jsme se oklepali a začali být na hřišti opět aktivnější. Ve 22´se do šance dostal Tomáš Ander, jeho střela byla sražená na roh. Pak předvedl dvě individuální akce Tomáš Dytrt. Nejprve vymotal obránce u rohového praporku a pádil do vápna, tam udělal dalšího hráče, který ho vzal přes nohy. Tomáš faul ustál a přihrávkou vyzval ke gólu na malém vápně Robina Kose, který netrefil čistě a střela šla mimo. Ve 26´jsme zahrozili z druhé strany, kde se uvolnil Lukáš Fejkel a vyvezl míč na střed vápna, střela z dobré pozice mu ideálně nesedla a odskákala vedle branky. V další minutě udělal Tomáš Dytrt vítr z pravé strany a jeho výlet do vápna byl opět s kontaktem obránce s jeho nohou. Tomáš sobě vlastní houževnatostí chtěl pokračovat, ale přihrávka na malé vápno nebyla přesná. Osvobozující odkop jsme obráncem vyváželi k dalšímu ataku, šlápnutí na míč poslalo do samostatného brejku soupeře a se štěstím jsme odvrátili na roh. Následovala diskuse s rozhodčím, proč nepískl jasný faul (2x) ve vápně, kde nám vysvětlil, že pokud hráč má snahu pokračovat, nemůže písknout. Z následně zahraného rohu nás soupeř dokonale potrestal za produktivitu a proměnil svoji výškovou převahu 2:1.
Ve 42´uvolnil Fejkel na vápně Kose, jeho střela minula šibenici. Když už se všichni chystali do kabin, udělali jsme na půlce faul. Dlouhý nákop do vápna všichni minuly a míč doskákal do branky. Opařený odcházíme do kabin s dvougólovým mankem.
S vědomím, že nejsme slabší, chtěli jsme být v druhém poločase aktivnější a udělat něco s výsledkem. Hned v první minutě prošel domácí kapitán středem hřiště s minimálním atakem našich hráčů přímo před gólmana, ten nás svým zákrokem zachránil. Následovaly neskutečně gólové tři dorážky, které soupeř trestuhodně zahodil. Po oklepání s této klinické smrti, jsme začali soupeře drtit a začali si vytvářet jednu šanci za druhou. Ve 47´vyhrál hlavu Kos a jeho prodloužení poslalo do brejku Tomáše Dytrta, který měl sólo na gólmana, jeho vyběhnutí Tomáš dobře viděl, lob těsně minul prázdnou branku. V 53´si na aut zaběhl do vápna Aleš Brebis, protáhl se kolem beka a z těžké pozice trefil pravou tyč, odražený míč se dostal k Martinovi Tinkovi, který dvakrát z malého vápna zakončoval, ale vždy do obětavých zákroků obránců. V 59´jsme kombinačně rozebrali soupeře a na konci Kos uvolnil na středu vápna Tomáše Andera, který svoji šanci proměnil a mohl slavit svůj první gól v dorostenecké kategorii 3:2. Byli jsme v na koni a soupeř se bál o výsledek. Hned za další dvě minuty provětral Tomáš Dytrt svoji pravou stranu a ideálně našel Robina Kose, který těsně minul levou šibenici. V následující minutě přišel šok, rychlý protiútok po levé straně zakončil soupeř střelou ze strany a nachytal našeho brankáře ve špatném postavení 4:2.
Cítili jsme, že jsme lepší a dokážeme soupeře přehrát. V 65´šel středem na gólmana Martin Tinka, ale ukvapil se brzkou střelou, která šla nad. V další akci uvolnil krásně Dytrt Robina Kose, ten svoji komfortní volnost na vápně prováhal a nedokázal ani vystřelit. Na naši převahu se nemohl dívat domácí kapitán, který okradl na půlce našeho záložníka, dvakrát si posunul míč a z úctihodné dálky poslal pozdrav našemu brankáři k tyči a zatloukl poslední hřebíček do naší dnešní rakve 5:2.
Do konce zápasu už v euforii hrající domácí, povzbuzovaní hezkou diváckou kulisou neměli problém dovést zápas do vítězného konce. Kosmetickou úpravu výsledku provedl z naší strany svým důrazem v 87´Jáchym Tobiáš, který za napadání měl odměnu v podobě gólu, který už ale nemohl s průběhem zápasu nic udělat. Těžko se hodnotí takový výsledek, obrana včetně brankáře byla dnes v nedbalkách, za aktivitu dopředu zaslouží pochvalu Dytrt, Brebis, Ander a Kos.

Fotbal je někdy takový, že jeho průběh neodpovídá celkovému obrazu hry. Výsledkově jsme nezvládli poslední dva zápasy a do zimního spánku jdeme v čistém středu tabulky. Bodová ztráta na soupeře není velká, takže jaro bude pořád zajímavé. Uvidíme jak se nám povede zimní příprava, protože slabší fyzická kondice většiny hráčů, byla proti jarní sezóně hlavní deficit. Důležité je, že máme dostatečný počet hráčů v týmu a je s kým pracovat. Pokusíme se v zimě dostat do lepší herní pohody a být opět týmem, který nebude pro žádný tým naší soutěže příjemný.

210