1.FC Žamberk | Mladší žáci: Zimní liga I. kolo
7117
single,single-post,postid-7117,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

18 Lis Mladší žáci: Zimní liga I. kolo

Zimní liga Letohrad

V neděli 18. 11. 2023 proběhlo 1. kolo zimní ligy na umělé trávě v Letohradě. Hrálo se systémem každý s každým na šířku hřiště s počtem hráčů 7 + 1 a délkou zápasu 30 minut. Tentokrát jsme hráli odpolední část turnaje bez účasti týmu z České Třebové, který nakonec nedorazil.

1.FC Žamberk – Zábřeh 2:1

Zápas to byl vyrovnaný s šancemi na obou stranách. Soupeři se podařilo vstřelit gól jako prvnímu a to až ve 20. minutě. Museli jsme na to reagovat a naštěstí se nám to rychle podařilo. Ve 22. minutě se prosadil Marek Dostál a hned o minutu později se trefil Adam Maivald. Tento výsledek se nám podařilo uhájit do konce zápasu.

Branky: Marek Dostál, Adam Maivald

1.FC Žamberk – Rychnov nad Kněžnou 2:1

Do druhého zápasu jsme nastoupili v psychické pohodě, ale stejně jako v prvním zápase jsme opět inkasovali jako první, tentokrát už v 11. minutě. Soupeř byl tentokrát šikovnější v kombinaci, ale naštěstí méně důrazný v našem pokutovém území. Ve 20. minutě se nám podařilo zásluhou Marka Dostála vyrovnat. Po té byla hra víceméně vyrovnaná s menší převahou soupeře, který hrál kombinačně velice dobře. Ve 29. minutě se Adamu Maivaldovi po šťastné střele, která vypadla gólmanovi z rukou,  podařilo překlopit vítězství na naši stranu.

Branky: Marek Dostál, Adam Maivald

1.FC Žamberk – Moravská Třebová 2:10

Tento zápas byl podobný jako v soutěžním kole z minulého týdne. V 11. minutě jsme prohrávali 0:6! Ve 12. Minutě jsme konečně vystrčili růžky a díky Adamu Maivaldovi vstřelili první gól. Po té jsme dokázali dalších 12 minut neinkasovat!  Ve 23. Minutě jsme obdrželi v rozmezí tří minut tři góly. V poslední minutě jsme ještě dokázali korigovat výsledek zápasu, kdy Jakub Petr střelou z dálky uzavřel skóre zápasu. Byl to zápas jako na houpačce a bylo vidět, že jsme ho prohráli hlavně v hlavách.

Branky: Adam Maivald, Jakub Petr

Chtěl bych kluky pochválit za bojovný výkon, přestože jsme ve dvou zápasech prohrávali, tak to nezabalili a dokázali zápasy otočit. Díky tomu jsme na turnaji obsadili druhé místo za Moravskou Třebovou. Škoda jen, že jsme si od tohoto soupeře nechali nasázet nejvíce gólů v celém turnaji.

sestava: Dan Kaška, Jakub Fousek, Jáchym Bartoš, Adam Maivald, Ivan Nehria, Jakub Petr, Matěj Musil, Denisa Menzelová, Marek Dostál, Filip Chládek, Adam Šlesingr, Radim Hubálek.

 

 

151