1.FC Žamberk | 1. kolo zimní ligy starší přípravky – Letohrad 18.11.2023
7120
single,single-post,postid-7120,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

21 Lis 1. kolo zimní ligy starší přípravky – Letohrad 18.11.2023

Dne 18. 11. 2023 se za příznivého počasí na umělé trávě v Letohradě konalo 1. kolo Zimní ligy, kdy náš tým se postupně utkal se soupeři z Moravské Třebové,  Orlicka, České Třebové a Svitav.

 

Sestava týmu:

Jakub Vrba, Nikolas Šroler, David Kmeť, Matěj Hrdina,  Samuel Skucius, Dominik Šroler, Filip Brdíček, Oliver Konečný, Jakub Gažák a Eliáš Plundra

 

První zápas proti Moravské Třebové se od začátku hrál pod naší taktovkou, kdy úvodní branku již v první minutě hrací doby po faulu a nařízené penaltě nekompromisně zavěsil Niki Šroler. Soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili, vše se dařilo, o čemž svědčí i konečný výsledek.

Druhý zápas proti Orlicku byl o poznání vyrovnanější, oba týmy hráli komplexně a dlouhou dobu se hrálo bez branek. Skóre otevřel až ke konci zápasu hezkou střelou Dominik Šroler  a v závěru vítězství pojistil Oliver Konečný.

Ve třetím zápase proti České Třebové se nám vůbec nepovedl začátek, kdy pro naši nedůslednost a chyby, jsme brzo prohrávali o tři branky. Jak již ale z minulých článků víte, naši kluci za hlasitého povzbuzování rodičů, předvedli parádní obrat a na konec zápas otočili a zvítězili.

Do posledního zápasu šli kluci proti odpočatému a také neporaženému soupeři ze Svitav. K vidění byl poměrně hezký fotbal, ale naši kluci neproměnili některé vyložené šance, kdy soupeřova koncovka byla o poznání lepší, a proto zaslouženě vyhrál. Na výsledku se podepsala i únava po třech po sobě odehraných zápasech – 75 minut, nicméně kluci celý zápas bojovali a zaslouží si za to pochvalu.

Za zmínku stojí, že v  sestavě se objevil i náš nejmladší univerzální hráč Nikolas Šroler (ročník 2015), který umí zahrát na jakémkoliv zvoleném postu. V zápasech se vůbec neztratil a z jeho nasazení a bojovnosti, by si někteří naši kluci mohli vzít příklad.

 

Výsledky:

1.FC Žamberk vs SKP Moravská Třebová 9 : 0

střelci:  3 x Dominik Šroler, 2 x Jakub Gažák, 2 x Oliver Konečný, Nikolas Šroler, Filip Brdíček

 

1.FC Žamberk vs Orlicko 2 : 0

střelci:  Dominik Šroler, Oliver Konečný

 

1.FC Žamberk  vs  FK Česká Třebová     4 : 3

střelci: 2 x Jakub Vrba, 2 x Filip Brdíček

 

1.FC Žamberk vs TJ Svitavy 1 : 4

střelci:  Filip Brdíček

198