1.FC Žamberk | Děti ročníku 2015 – Halový turnaj Vysoké Mýto
7165
single,single-post,postid-7165,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

15 Led Děti ročníku 2015 – Halový turnaj Vysoké Mýto

Po mladších spoluhráčích se o den později představili ve Vysokém Mýtě také děti ročníku 2015.

Sedm účastníků turnaje se utkalo systémem každý s každým, čekalo nás tedy 6 zápasů.

Hned na úvod jsme srovnali síly v derby s Letohradem. Přestože náš výkon nebyl úplně špatný, Letohrad prokázal větší fotbalovost a zaslouženě zvítězil 2:0.

V následujícím souboji s Černíkovicemi jsme si vybrali hned v úvodu katastrofální pětiminutovku, během které jsme obdrželi 4 branky a o utkání bylo rozhodnuto. Poté se náš výkon zlepšil, žádný gól se nám však vstřelit nepodařilo a nakonec jsme museli skousnout vysokou porážku 0:5.

V dalším kole na nás čekali České Heřmanice. Věřili jsme, že v tomto zápase už neodejdeme bodově s prázdnou. Soupeř se však dokázal střelecky jednou prosadit. Náš výkon měl bohužel k ideálu hodně daleko, alespoň remízu nám však zařídil svou střelou Tobias Táborský.

Povzbuzeni alespoň jedním bodem jsme šli do dalšího zápasu proti favorizovanému Vysokému Mýtu. Mýto nám však ukázalo jaký fotbal už se dá v této věkové kategorii hrát a utkání bylo zcela v jejich režii. Z naší sítě jsme tak museli míč lovit hned 6x, od vyšší porážky nás několika dobrými zákroky v brance podržel Šimon Franke.

Hned v dalším zápase proti Srubům jsme se však konečně dočkali vítězství v turnaji. Vyrovnané utkání, kdy jsme přečkali i několik šancí soupeře rozhodl gólem opět Tobias Táborský. Připsali jsme si tak nejtěsnější výhru 1:0, kterou děti oslavily, jako by vyhráli celý turnaj :-).

V závěrečném kole nás čekal tým Litomyšle. Jejich šikovné děti nám dělali od začátku potíže. Několik šancí soupeře jsme přečkali, přesto se nakonec soupeř mohl radovat ze čtyř vstřelených branek v naší síti.

Na turnaji jsme se 4 body obsadili šesté místo. V naší hře byla bohužel spousta nedostatků. Kromě Tobiase Táborského a důrazného Kuby Diblíka jsme se v podstatě nebyli schopní dostat do vyložených šancí a naše obranná činnost byla často zmatená a soupeřům jsme tím situaci hodně usnadňovali. Na turnaji se však zapojili i děti, které toho ještě nemají mnoho odehráno, s dalšími zápasy se však jejich výkon bude určitě zlepšovat. Drobnou náplastí na nepříliš uspokojivé umístění nám může být alespoň individuální ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje, které získal Šimon Franke. Medaile však obdržely všechny týmy, domů tedy neodjížděl nikdo zklamaný.

IMG-20240114-WA0003IMG-20240116-WA0000

Sestava: Anežka Franková, Tobias Táborský, Aleš Hájek, Václav Leksa, Bartoloměj Bílek, Hynek Kostelecký, Jakub Diblík, Šimon Franke

181