1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Jablonné nad Orlicí
7290
single,single-post,postid-7290,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

25 Dub Mladší žáci: Žamberk – Jablonné nad Orlicí

  1. FC Žamberk – Jablonné 6:2 (3:0)

V sobotu jsme odehráli další kolo opět v domácím prostředí. Soupeř se výsledkově trápí a to byla ideální příležitost dát šanci klukům, kteří zatím moc příležitostí nedostávají.

Opět jsme si řekli, že je potřeba začít diktovat tempo hned od začátku a neponechat nic náhodě. To se nám celkem dařilo a hned v osmé minutě se trefil Adam Maivald. Na to navázal Jáchym Bartoš a v 10. minutě jsme vedli 2:0. Hned po dvou minutách se opět trefil Adam Maivald a to nás velmi uklidnilo. Pak se hra odehrávala hlavně v přehuštěném středu hřiště a logicky nepřinášela žádné šance na obou stranách. Jako by, jsme už nepotřebovali hrát a čekali na soupeře, co vymyslí? Soupeř už ale v prvním poločase nic nevymyslel a tak jsme šli do kabin za stavu 3:0.

O poločase jsme vysvětlili některé chyby a řekli si, jak by měla naše hra pokračovat, tak abychom zápas dotáhli do vítězného konce.

Druhý poločas jsme začali opět výborně, kdy hned po čtyřech minutách zkompletoval hattrick Adam Maivald. Pak jsme opět polevili a na obrazu hry to by trochu znát. Toho využil soupeř a střelou z dálky překvapil našeho brankáře. Na to jsme byli schopni hned odpovědět. Ve 44. minutě se chopil míče Marek Dostál a svým důrazem se dostal až před gólmana hostí a upravil na 5:1. To soupeře poměrně zlomilo a klukům vlilo krev do žil. Najednou chtěl být každý na hřišti. Dovolilo nám to vyzkoušet i jiné herní alternativy a kluci si vyzkoušeli v zápase i posty, na které by si za normální situace netroufli. V 54. minutě se opět trefil Adam Maivald, který byl tentokrát k nezastavení. Poslední čtvrthodina se už dohrávala v poklidném tempu a vypadalo to, že už se do konce zápasu nic nestane. V 70. minutě nás ale soupeř překvapil opět střelou z dálky a určil konečné skóre zápasu na 6.2 pro domácí.

 

Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou. Chtěl bych klukům poděkovat za zvládnutí zápasu, jak po bojovné, tak hlavně po taktické stránce. Nutno podotknout, že soupeř teprve tvoří kádr spíše na příští sezónu a byl z velké části doplněn o hráče ze starší přípravky. V příštím zápase jedeme do Králík a zápas to nebude s ohledem na lepšící se formu soupeře vůbec jednoduchý.

góly: 4x Adam Maivald, Jáchym Bartoš, Marek Dostál

sestava: Dan Kaška, Jakub Fousek, Jáchym Bartoš, Adam Maivald, Jakub Petr, Marek Dostál, Filip Chládek, Tomáš Černoch, Sebastian Koukol, Lukáš Doleček, Jakub Stránský, Michael Fránek, Denis Hrabáček.

105