1.FC Žamberk | Dorost: Heřmanův Městec – Žamberk
7307
single,single-post,postid-7307,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

12 Kvě Dorost: Heřmanův Městec – Žamberk

Heřmanův Městec – Žamberk 2:1  (0:0)   góly: 76´Tinka Martin

Sestava: Kubíček – Ander (Kořán), Veselý, Toman (69´Nýdl), Barvínek (78´ Tobiáš) – Fejkel, Brebis, Houška, Várady – Kos, Tinka

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a soupeře přehrávali. Hned ve 2´prodloužil hlavou Kos a vyslal Fejkela do samostatného úniku, jeho rána z poza vápna brankář vyrazil na roh. Ze série následných tří rohů jsme nic nevytěžili. Do dalšího samostatného úniku se v 18´řítil Kos, ale nesmyslně (2m polštář) chybně odmávaný ofside laikem, zkušený rozhodčí odpískal a dal nám stopku. Ve 24´se protáhl do vápna Fejkel a našel na malém vápně Tinku, který udělal špatný první dotek a ke střele se už nedostal. Za další tři minuty z druhé strany našel Váradyho centr na malém vápně Kose, který místo umístění volil ránu, která mířila do koruny stromů. Od této doby začal náš tlak opadat, nechodili jsme do soubojů o vysoké míče a soupeř hru vyrovnal. Jeho první šance přišla po půl hodině, kdy se ve vápně dostal k hlavičce, která mířila vedle. Neurovnaný fotbal do konce poločasu nepřinesl nic zajímavého, ale nakonec mohli jít do kabin spokojenější domácí hráči. V poslední minutě přišel od rohového praporku centr, náš obránce nešel do souboje a volný hráč ze dvou metrů přestřelil branku.

Střídáním jsme chtěli otupit soupeřovu levou stranu, kterou nás dokázali ohrožovat, to se nám bohužel moc nepovedlo. V 53´jsme mohli jít do vedení, Fejkel získal od obránce míč a šel na domácího brankáře, kterého pěkně obstřelil, bohužel jenom do tyče, od kterého se míč odrazil přes šířku branky ven. Skóre se měnilo až za dalších pět minut, kdy jsme nešikovným odkopem darovali soupeři roh a z jeho centru náš obránce jenom přihlížel na hlavičku soupeře, kterou sice náš gólman krásně vyrazil a poradil si i z další dorážkou. Přesto míč skončil v naší brance, kdy jeden domácí hráč přetlačil naše tři hráče 1:0.
Gól soupeře povzbudil v bojovnosti a nám ještě více „svázal nohy“, spousta nevynucených chyb nám nedovolilo překonat soupeřovu defenzívu a boj se odehrával spíše mezi vápny. V 72´jsme chybovali při rozehře od branky a ztrátu míče přerušili faulem na rohu vápna. Přestože rozehrával míč hráč přes nohu, nachytal našeho brankáře 2:0.
Změnili jsme rozestavení a snažili se udělat větší tlak na soupeře. Udělat něco s výsledkem nám nabídl soupeř v 76´, kdy brankářovu rozehru zachytil Tinka a z očí do očí nedal brankáři šanci 2:1.
Času bylo dost, ale přes soupeřovu obranu jsme se mimo standartních situací nedokázali prosadit a soupeř dovedl zápas do vítězného konce.

Převahu z prvního poločasu jsme nedokázali využít, soupeř měl lepší rozehru od branky a převyšoval nás ve středu hřiště. Hodně nás srážel první dotek a nepřesné přihrávky na krátkou vzdálenost.
Příští budeme muset složit reparát a odrazit k lepší hře a následně i výsledkům.

100