1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Choceň
7323
single,single-post,postid-7323,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

17 Kvě Mladší žáci: Žamberk – Choceň

  1. FC Žamberk – Choceň 3:2 (1:0)

V sobotu jsme odehráli další kolo opět v domácím prostředí. Soupeře jsme venku o gól porazili a na to jsme chtěli navázat.

Věděli jsme, že poslední vzájemný zápas byl velmi vyrovnaný. Dalo se tedy tušit, že tomu tentokrát nebude jinak. Do zápasu jsme vstoupili dobře, dařily se nám kombinace a na klucích bylo vidět, že si věří a chtějí bojovat. Soupeř dlouho odolával a hrozil nebezpečnými protiútoky, které naštěstí pro nás nedokázal přetavit ve vážnější gólové šance. Na druhou stranu, my jsme na tom byli podobně, hostující brankářka ze začátku zápasu neměla moc práce. Zápas byl opravdu vyrovnaný až do 29. minuty. Konečně nám vyšlo to, na čem jsme se před zápasem domluvili. Vysoké napadání přineslo konečně ovoce. Adamu Maivaldovi se podařilo vybojovat míč v pokutovém území soupeře a panenkovským dloubákem dokázal překonat brankářku hostí. Soupeře to překvapivě nijak neovlivnilo a naopak začal více útočit. Kluci pozorně bránili a soupeři nedovolili už skórovat. Udrželi jsme vedení do konce poločasu a tím i herní pohodu.

Jsme rádi, že jsme kluky mohli pochválit. Až na malé nedostatky nebylo klukům co vytknout. Chtěli jsme pokračovat v druhém poločase ve stejném duchu, tak abychom soupeře nedostali do hry a zápas dotáhli do vítězného konce.

Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe než do toho prvního. Opět jsme uplatnili důraz při napadání na soupeřově polovině hřiště. Tentokrát byl důrazný Jáchym Bartoš, který vybojoval míč a dokázal podruhé překonat brankářku hostí, která chytala výborně. To už soupeřovu hru trochu ovlivnilo a bylo znát, že si přestali trochu věřit. Toho bylo potřeba hned využít, ale nedařilo se nám z dlouhé série rohových kopů některou ze šancí využít. Museli jsme si počkat až do 51. minuty. To dal o sobě opět vědět Jáchym Bartoš a svým druhým gólem dokázal opět překonat hostující brankářku. Vypadalo to, že zápas máme v kapse, ale opak byl pravdou. V 57. minutě jsme trochu usnuli na vavřínech a nedokázali jsme uhlídat jediného hráče, který dokázal středem hřiště obejít hned tři naše hráče a překonat Dana. To pro nás byla studená sprcha. I když nebyl důvod k panice, začali jsme zbytečně zmatkovat a soupeři nabízeli zbytečně šance. Dlouhodobě nám tyto situace dělají problémy, kdy po obdrženém gólu svěsíme hlavy a úplně vypadneme ze zápasového tempa. V 61. minutě bylo ještě perněji, opět jsme nesmyslně nepohlídali střed hřiště a soupeř si udělal z naší obrany průchoďák. Rázem už jsme vedli jen o gól. Do konce zápasu jsme si užili těžké chvilky, zejména při jednom souboji v pokutovém území. Tam kdyby nám rozhodčí pískl penaltu, nemohli bychom se tomu divit. Naštěstí tomu tak nebylo a kluci už si do konce zápasu vše pohlídali.

Zápas to byl vyrovnaný, i když to chvílemi nevypadalo. Soupeř měl široký, avšak kvalitní kádr, který nám nedal nic zadarmo. Jsme rádi, že to kluci nakonec ustáli a zápas si nenechali utéci. Po taktické stránce nám některé situace vyšli a je vidět, že už o tom kluci začínají přemýšlet a to nás posouvá dál. Řekl bych, že se začínáme herně zvedat a více si věřit. Na závěr bych chtěl kluky opět pochválit za bojovný a týmový výkon, který se pomalu začíná stávat standardem, za což jsme moc rádi! V příštím zápase nás čeká těžký zápas na půdě Poličky, které se nedaří tak dobře, jako minulý rok. Jakýkoli bod ze hřiště soupeře by nám udělal radost.

góly: 2x Jáchym Bartoš, Adam Maivald

sestava: Dan Kaška, Jáchym Bartoš, Adam Maivald, Jakub Petr, Marek Dostál, Tomáš Černoch, Matěj Musil, Jakub Fousek,Filip Chládek, Petr Andrš, Lukáš Doleček, Sebastian Koukol, Michael Fránek.

88