1.FC Žamberk | Mladší žáci: Jiskra 2008 – Žamberk
7335
single,single-post,postid-7335,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

28 Kvě Mladší žáci: Jiskra 2008 – Žamberk

Jiskra 2008 – 1. FC Žamberk 10:5 (7:2)

góly: 2x Adam Maivald, 2x Marek Dostál, Tomáš Černoch

Netradičně ve středu jsme odehráli dohrávku dalšího kola na hřišti v Králíkách. Soupeře jsme v posledním vzájemném měření porazili.

Soupeř se v posledních kolech herně trochu zvedl, stejně tak i my a tak se dalo očekávat vyrovnané utkání. Hned od začátku jsme byli bez pohybu a soupeř na nic nečekal a začal dobývat naší branku. My jsme z toho byli poněkud opaření a herně se nám moc nedařilo. V 9. Minutě jsme nechali volný střed hřiště a soupeř toho ze samostatného úniku hned využil. Hned v téže minutě hned po rozehře jsme herně propadli a ze závaru před naší brankou dostali druhý gól. O tři minuty později jsme vyrobili obrovskou hrubku v obraně a obdrželi třetí gól. Něž jsme se nadechly, obdržely jsme další gól. To pro nás byla opravdu studená sprcha! V 25. minutě jsme si nepohlídali dorážku a dostali pátý gól. Tento průběžný výsledek byl pro nás opravdu krutý, když pomyslím na to, že jsme si také vypracovali poměrně dost vyložených šancí, ale bez gólového efektu. V 26. Minutě jsme se už konečně dočkali, Marek Dostál už se na to nemohl dívat, a vzal to na sebe. Po samostatném úniku konečně prostřelil gólmana domácích. Za tři minuty hned odpověděl soupeř. Jednoduše prošel středem hřiště a přidal další gól. O další tři minuty, to opět zkusil Marek Dostál a opět mu vyšel samostatný únik. Vypadalo to, že konečně uchopíme otěže zápasu, ale soupeř střelou z dálky opět přetáhl iniciativu na svou stranu. Naštěstí už nám do konce poločasu nepřidal další gól.

O poločase jsme toho měli hodně na vyříkávání a bylo opravdu těžké kluky nastavit zpět do zápasu. Po rozebrání toho co se nepovedlo, jsme si řekli, že hned zapomeneme na první poločas a začneme druhý, jako by, jsme hráli nový zápas. Řekli jsme si, že druhý poločas vyhrajeme už jen kvůli svým fanouškům.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opravdu, tak jak jsme si řekli a na soupeře vlítli a nenechali jsme ho vůbec hrát. Hned po třech minutách předvedli krásnou souhru Mára s Adamem Maivaldem a druhý jmenovaný dal konečně svůj první gól v zápase. Dařilo se nám soupeře zavřít na jeho polovině, ale nedařilo se nám proměnit šance, které jsme si vytvořili. Soupeře jsme v tu chvíli do ničeho nepouštěli a čekali na naší další trefu. Škoda jen, že přišla až v 51. minutě. Mára s Adamem zopakovali pohlednou souhru jako při prvním gólu a Adam přidal další gól. Dále jsme tlačili a dařilo se nám při včasném napadání soupeře vytvářet si další šance.  V 57. minutě jsme se dočkali další trefy kdy Tomáš Černochů intuitivně zavřel zadní tyč a dorazil míč za záda domácího gólmana. Na soupeři bylo vidět, že trochu panikaří. Dále jsme se snažili tlačit, ale další gól nepřicházel. Naopak soupeř využil našeho nedorozumění a v 60. minutě přidal další gól.  To nás opět rozhodilo z koncentrace a hned, o minutu později jsme obdrželi další gól. To byla obrovská škoda, v zápase jsme konečně dominovali a nechali si dát lacině dva rychlé góly. V 68. Minutě jsme nebyly dostatečně důrazní a soupeř opět trestal. To byl zároveň poslední gól zápasu, který ukončil z naší strany nepovedené utkání.

První polovina zápasu se nám opravdu nepodařila a byl z naší strany odfláknutý. Chyběl hlavně pohyb, důraz a u některých dětí bojovnost. Cením si přístupu kluků v druhém poločase. Byl to obrovský rozdíl oproti prvnímu poločasu, škoda jen, že jsme si nechali dát lacino tři góly. Celkově jsme se na gól strašně nadřeli a sami dostávali až příliš jednoduše branky. Nemá cenu plakat nad rozlitém mlékem a připravit se na další zápas. I přes divoký průběh zápasu bych chtěl kluky pochválit za bojovnost v druhém poločase, včetně posil ze starší přípravky.

sestava: Dan Kaška, Jakub Fousek, Jáchym Bartoš, Adam Maivald, Radim Hubálek, Jakub Petr, Marek Dostál, Filip Chládek, Tomáš Černoch, Sebastian Koukol, Lukáš Doleček, Jakub Stránský, Michael Fránek, Jakub Gažák, Samuel Skucius.

67