1.FC Žamberk | Finálový turnaj mladší přípravky
7350
single,single-post,postid-7350,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

05 Čer Finálový turnaj mladší přípravky

Sezónu 2023/2024 zakončil náš tým mladší přípravky svou účastí na finálovém turnaji v Chocni, který se konal 2.6.2024 za ideálního fotbalového počasí. 16 zúčastněných týmů bylo rozděleno do 4 základních skupin. Podle pořadí ve skupině týmy v další fázi turnaje bojovali o celkové umístění.

Nám los přiřadil do cesty v základní skupině Letohrad, Choceň a Pardubičky. V prvním zápase s Letohradem jsme vůbec nezachytili začátek utkání. Dlouho jsme si zvykali na hru na mokrém hřišti a nechávali soupeři spoustu prostoru ke střelám i z větší vzdálenosti, které na mokrém terénu byl často nechytatelné. Rychle jsme tedy prohrávali a bylo jasné, že tento zápas už i s ohledem na kvalitu soupeře nedokážeme zvrátit. Ve druhé části zápasu už se naše hra zlepšila, ale na více než 2 čestné úspěchy zásluhou Natálky a Mikyho Diblíka to nestačilo.

Ve druhém zápase proti Chocni jsme cítili šanci na úspěch, ale vlastním nepovedeným výkonem jsme se o zisk jakýchkoliv bodů připravili. Dopředu jsme nebyli téměř vůbec nebezpeční, soupeř jednoduše trestal naše chyby a výsledkem tak bylo velmi nelichotivé skóre 0:6.

V posledním zápase proti pozdějšímu vítězi naší skupiny Pardubičkám jsme provedli změnu na pozici brankáře. Do branky se postavil Niky Šroler a svým včasným čtením hry nám výrazně pomohl. Odehráli jsme konečně bojovný zápas  a byli schopní se dostávat i do šancí. Po Tobiasově střele do břevna dorazil míč do branky Kuba Diblík, byl to však náš jediný vstřelený gól a museli jsme se i v tomto zápase smířit s porážkou 1:4.

Poslední místo ve skupině tedy znamenalo, že jsme se utkali s dalšími třemi týmy o celkové 13.-16. místo na turnaji.

V prvním střetnutí se nám postavil do cesty tým Lanškrouna. Utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané. LAnškorun se dostal do dvoubrankového vedení, za náš tým snížil svým důrazem Tobias Táborský. Více už jsme však nestihli a připsali si tedy další, tentokrát těsnou, porážku 1:2.

V dalším kole turnaje jsme se konečně dočkali vítězství. V zápase s týmem Poličky jsme dokázali otočit nepříznivé skóre a většinu zápasu si udržovali mírné vedení. Soupeř se dokázal přiblížit na rozdíl jediného gólu, těsné vedení jsme však udrželi a po vítězství 4:3 jsme si konečně mohli zakřičet vítězný pokřik.

Na závěr turnaje jsme se utkali se Svitavami. Soupeř byl v tomto případě o něco fotbalovější než my. Nedovolil nám ani jednou skórovat a svými třemi zásahy utkání rozhodl. Pouze jediné vítězství z 6ti utkání tak znamenalo naše celkové 15. místo. Musíme však vyzdvihnout naše dvě dívky v týmu, jejichž přítomností jsme se vymykali mezi ostatními týmy. Z turnaje jsme si také odvezli první místo z dovedností soutěže ve slalomu a přesnosti střelby, které získal díky nejrychlejšímu času náš nejmladší účastník turnaje Šimon Franke.

Sestava týmu: Natálka Blechová, Anežka Franková, Nikolas Šroler, Tobias Táborský, Aleš Hájek, Mikuláš Diblík, Václav Leksa, Jakub Diblík, Šimon Franke

Výsledky:

Žamberk vs Letohrad 2:9, branky: Natálka Blechová, Miky Diblík

Žamberk vs Choceň 0:6

Žamberk vs Pardubičky 1:4, branka: Kuba Diblík

Žamberk vs Lanškroun 1:2, branka: Tobias Táborský

Žamberk vs Polička 4:3, branky: Kuba Diblík, Šimon Franke, Aleš Hájek, Vašek Leksa

Žamberk vs Svitavy 0:3

 

IMG-20240602-WA0001

110