1.FC Žamberk | Mladší žáci: Litomyšl/České Heřmanice
7353
single,single-post,postid-7353,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

07 Čer Mladší žáci: Litomyšl/České Heřmanice

Litomyšl/České Heřmanice – 1. FC Žamberk 2:2 (2:1)

V sobotu jsme odehráli další kolo na hřišti v Českých Heřmanicích. Se soupeřem jsme doma prohráli, a tak jsme mu měli, co vracet. Předpověď nebyla zrovna příznivá, ale nakonec počasí i hřiště bylo hratelné. Soupeř toho začínal pomalu využívat a hrozil svými útoky. Měl to o to jednodušší, poněvadž našemu brankáři se zrovna moc nedařilo a soupeř cítil, že zde je jeho šance. V 26. minutě přišla ztráta míče v pokutovém území. Kluci bohužel špatně odhadli situaci a míč, který měl být odehrán do stran, hráli středem přímo na kopačky soupeře. Ten dostal míč přímo na střelu z první a trefil blok bránících hráčů. Z následné dorážky už uklidil míč do naší branky. Z následné rozehry se nám ale podařilo hned odpovědět. Po pohledné kombinaci se dostal ke střele Tomáš Černoch, který umístěnou střelou ještě nepřekonal výborně chytajícího domácího gólmana a zároveň kapitána. Z následné dorážky na zadní tyči upravil Matěj Musil na 1:1. Poté se hra velmi vyrovnala a šance byly na obou stranách. Hra byla velmi komentována nejen ze strany domácích trenérů, ale i ze strany hráčů, což mělo za následek udělení žluté karty pro domácího kapitána za nesportovní chování. Ve 34. minutě už se udál jeden z posledních soubojů na naší polovině u rohového praporku. Bohužel, podle mého názoru chybně posouzený souboj a místo odkopu od brány se kopal rohový kop. Z následného rohu, jsme bohužel odkopávali míč středem a vznikla z toho opět šance pro domácí, který na dvakrát překonal našeho rozhozeného gólmana. Z následné rozehry rozhodčí odpískal konec prvního poločasu.

O poločase jsme měli toho dost na rozebrání. Po poradě trenérů jsme udělali změnu na postu gólmana, kam šel Tomáš Černoch. Bylo potřeba uklidnit defenzivní část a vymyslet, jak uspět v ofenzivní části.

Snažili jsme se v druhém poločase o rychlou odpověď, ale naráželi jsme na pozorného domácího gólmana. Ve 46. minutě se dostal Adam Maivald do protiútoku, kdy obešel hned dva hráče a předložil na zlatém podnose šanci pro Lukáše Dolečka, který uklidil míč levou nohou za záda domácího gólmana. Domácí se snažili o okamžitou odpověď, ale naráželi na skvěle chytajícího Tomáše Černocha, který několika výbornými zákroky podržel náš tým. Včasnou a přesnou rozehrou dodal klid do naší hry. Bylo jen na nás, jestli dokážeme přelstít obranu domácích. V 52. minutě se řítil do šance Adam, ale domácí obránce zatáhl za záchrannou brzdu a za cenu žluté karty tuto šanci ukončil. Zápas se začínal překlápět na naši stranu, ale nedařilo se nám dát gól. V 66. minutě už jsme se dočkali gólové příležitosti. Adam utekl všem obráncům a šel sám na brankaře. Bohužel, ale nedokázal obstřelit gólmana a uklidnit tím nejen kluky na hřišti, ale i na střídačce. Do konce zápasu už se nikomu nepodařilo vstřelit gól, a tak rozhodčí ukončil toto klání. Nutno konstatovat, že remíza nás tentokrát dost bolela.

Zápas byl vyrovnaný, i když tomu tak být nemuselo. Soupeř měl široký, avšak ne tak kvalitní. Gólové šance jsme soupeři bohužel vyrobili sami. Jsme rádi, že se kluci nakonec semkli, dokázali vyrovnat a bojovat dál až do konce. Po taktické stránce nám dělalo problémy včasné dostupování hráčů a dlouhé držení balonu. V příštím zápase nás čeká vrchol sezóny. Budeme hrát dvojzápas o celkové umístění proti Rohozci/Heřmanovu Městci. Jsem zvědav, jak proti neznámému soupeři nakonec uspějeme…

góly: Matěj Musil, Lukáš Doleček

sestava: Dan Kaška, Adam Maivald, Jakub Petr, Marek Dostál, Tomáš Černoch, Matěj Musil, Jakub Fousek, Filip Chládek, Petr Andrš, Lukáš Doleček, Radim Hubálek, Sebastian Koukol, Michael Fránek, Jakub Stránský.

101