1.FC Žamberk | Mladší žáci: Rozhovice/Heřmanův Městec – Žamberk
7431
single,single-post,postid-7431,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

16 Čer Mladší žáci: Rozhovice/Heřmanův Městec – Žamberk

Rozhovice/ Heřmanův Městec – 1. FC Žamberk 6:4 (1:3!)

V sobotu jsme odehráli první kolo nadstavby o umístění na hřišti v Rozhovicích. Soupeř to byl pro nás trochu neznámý a nevěděli jsme, co od něho můžeme čekat?

Vstup do zápasu se nám snad ani lépe podařit nemohl. Adam Maivald hned z prvního samostatného úniku otevřel skóre zápasu. Začátek nám beze sporu patřil, dokázali jsme si vytvořit spoustu gólových šancí, ale ani Adam, ani Péťa nedokázali domácího gólmana znovu překonat. Ve 14. minutě jsme se nechali unést hrou a nestihli se včas vrátit. Toho využil soupeř a srovnal skóre zápasu na 1:1. Hned v další minutě jsme na to dokázali odpovědět. Dostali jsme se na dostřel domácí branky. Adam se uvolnil a vystřelil. Z následné dorážky uklidil míč Dan Kaška za záda domácího brankáře. Dařilo se nám pozorně bránit a přerušovat soupeřovy protiútoky. Proto také mohl pokračovat náš drtivý tlak. Škoda jen, že jsme nedokázali vytěžit více. Znovu jsme měli další vyložené šance, kdy jsme ze dvou metrů byli schopni přestřelit i branku. Ve 22. minutě se podařilo Adamu Maivaldovi uplatnit svou rychlost a ze samostatného úniku dokázal přidat další gól. To nás trochu uklidnilo a začali jsme trochu stagnovat. Soupeř vycítil svou šanci a začal se tlačit do našeho pokutového území. Tam narážel na výborně chytajícího Tomáše, který to zezadu výborně řídil celou obranu a jen díky jemu jsme soupeři nedávali šanci naší branku ohrozit. Ke konci poločasu jsme měli problémy se soustředěním a soupeř nás trochu zatlačit a hrozil z rohových kopů. Naštěstí se nám podařilo kluky zaktivovat a gól už do konce poločasu nedostali.

O poločase jsme si řekli, co by se dalo ještě vylepšit a jak efektivně šetřit síly během zápasu. Zejména kratším držením míče a včasnou souhrou se spoluhráči ideálně na jeden dotek. Věděli jsme s trenéry, že pokud neudržíme koncentraci, může být tento náskok nedostačující. Bylo proto škoda, že některé hráče to nedokázalo vtáhnout do hry a byli velmi vlažní a neběhali. Bylo potřeba udělat i nějaké změny v zápase.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět dobře. Hned po dvou minutách dal o sobě opět vědět Adam Maivald, kdy obešel hned dva hráče a zvýšil náš náskok na 4:1! Na klucích už bylo vidět, že jsou trochu unavení a začali jsme trochu ztrácet.  Soupeř navíc trochu přitvrdil, a když viděl, že to u rozhodčího prochází, začal hrát na hranici pravidel. Bylo až neuvěřitelné jaké zákroky v zápase procházeli. Nám tato hra naopak moc nevyhovovala a bylo vidět, že to kluky mírně rozhodilo z koncentrace. Ve 39. minutě jsme nedokázali pohlídat rohový kop domácích a nechali prolétnout míč celým pokutovým územím až na hlavu soupeře, který uklidil míč za Tomova záda. V zápase se dále přitvrzovalo a nepískalo se prakticky už nic. Byla tam spousta drobných faulů na Adama, a když prošel i faul loktem, po kterém Adam nedohrál zápas, bylo něco špatně. Ve 45. minutě jsme nezachytili průnikovou přihrávku soupeře a obdrželi další gól. Kluky to pochopitelně demotivovalo a začalo to ovlivňovat naši hru. Hned o tři minuty jsme dostali stejným způsobem další gól a to byla pro nás studená sprcha! Soupeř dál přitvrzoval. Z dalšího souboje odkulhal Kuba Fousek a také do zápasu už nenastoupil. Bylo opravdu těžké bez dvou klíčových hráčů dál v zápase pokračovat. Kluci cítili frustraci a nebyli schopni se vůbec soustředit. V 52. minutě soupeř vyrovnal a to kluky zlomilo. Chyběli nám síly, ale i mentální odolnost zápas dohrát v remízovém stavu. V 61. minutě nám soupeř prošel středem hřiště a za pomocí přistrčení obránce rukama přidal další gól (mimochodem za tento gól se mi po zápase rozhodčí omluvil, že neměl platit). Chápu kluky, že po tomto góle už bylo těžké to bez emocí dohrát, i já jsem s tím měl dost problém. Tři minuty před koncem jsme ještě bohužel dostali další gól.

V prvním poločase jsme měli jasně navrch. Byla jen škoda, že jsme nedokázali proměnit více šancí. To už je naše taková bolest, která nás provádí bohužel celou sezónu. Ve druhém poločase nám začali docházet síly a hra výrazně přitvrdila. Byla škoda, že jsme se s tím nedokázali vyrovnat. Hra byla pro oba soupeře stejná, jen soupeř se s tím dokázal lépe popasovat. Je potřeba se soustředit na svou hru a nevzdát to ve svých hlavách. Je to pro nás nová situace do budoucna ponaučení, na kterém potřebujeme ještě zapracovat. Chtěl bych kluky pochválit zejména za první poločas, který byl z naší strany opravdu vydařený. V neděli nás čeká odveta a zároveň pak ukončení sezóny. Doufejme, že soupeři porážku oplatíme a užijeme si ukončení sezóny. Je to jen na nás!

Na závěr mi to nedá a musím reagovat na to, co se v Rozhodcích stalo. Chci jen vyjádřit svůj názor a myšlenku. Pokud děláme fotbal pro děti a chceme, aby je to bavilo, je nepřípustné, aby k tomu takto sudí přistupoval.

góly: 3x  Adam Maivald, Dan Kaška

sestava: Dan Kaška, Adam Maivald, Jakub Petr, Tomáš Černoch, Jáchym Bartoš, Matěj Musil, Jakub Fousek, Filip Chládek, Petr Andrš, Lukáš Doleček, Radim Hubálek, Sebastian Koukol, Michael Fránek, Jakub Stránský.

112