1.FC Žamberk | Dorost: přátelský zápas Žamberk – Choceň
7440
single,single-post,postid-7440,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

26 Čec Dorost: přátelský zápas Žamberk – Choceň

V rámci přípravy jsme sehráli přátelský zápas s Chocní. V době dovolených a ze zdravotních důvodů jsme se museli obejít bez 5 hráčů. Zápas byl dobru přípravou a pro některé se jednalo o seznámení s dorosteneckým fotbalem. Chválím všechny za přístup a snahu o kombinační fotbal, kdy se nám kromě první 20 minutovky dařilo diktovat tempo hry a vytvářeli jsme si více gólových šancí. Kaňkou zápasu je zranění Kryštofa Váradyho, který bude chvíli mimo hru a léto si „zpříjemní“ sádrou.

Žamberk – Choceň 6:2 (2:2) góly: 4x Tinka, Brebis, Fejkel

Hned z první akce jsme vytěžili gól. Po spolupráci útočníků vysunul Tobiáš do úniku Tinku a ten si se zakončením poradil 1:0.
Neradovali jsme se dlouho, špatně vyřešeným autem se dostal z pravé strany do úniku hostující útočník a střelou na přední tyč překvapil našeho brankáře 1:1. ve 20´jsme už prohrávali, když brankářův nákop kontroloval náš stoper, ale po nekomunikaci s brankářem jsme si dali ukázkového vlastence 1:2.

Paradoxně jsme po obdrženém gólu začali lépe držet míč a tím se dostavovali šance, které jsme buď zahodili nebo je chytil hostující brankář. Srovnat se nám podařilo až ve 42´, kdy Kos našel z poloviny hřiště na vápně volného Tinku, který sice prováhal zakončení, ale připravil přihrávku do druhé vlny pro Brebise, který uklidil míč k tyči 2:2.

Do vedení nás poslal Tinka, který předvedl důraz a zablokovanou střelu Andera získal pro sebe 3:2. V 72 minutě jsme ve skóre odskočili po odkopu Kose od branky, jeho nákop propadl za obranu, míč si přikryl tělem Černý a ideální přihrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování Fejkela 4:2. Za další tři minuty poslal parádní dlouhý míč do náběhu Brebis, před vybíhajícím brankářem si posunul do strany míč Tinka a zkompletoval svůj hattrick 5:2. Konečnou podobu zápasu stanovil opět Tinka, který Brebisovo uvolnění využil k sólové akci a střelou ze šestnáctky přidal další střelecký zápis 6:2.

 

140