1.FC Žamberk | Dorost: Žamberk – Letohrad
7451
single,single-post,postid-7451,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

19 Srp Dorost: Žamberk – Letohrad

K seznámení s novou soutěží nám hned v prvním kole přisoudil los souseda z Letohradu. Hostující tým nám ukázal, že kvalita s míčem, rychlost a pohyb hráčů je v této soutěží na jiné úrovni a pokud budeme chtít držet krok musíme se o hodně zvednout.

Žamberk – Letohrad 0:4 (0:3)

Sestava: Musil V. – Suchodol Š., Konečný A., Nýdl M. (33´Barvínek D.) – Fejkel L. (75´Mušuka N.), Houška A., Ander T., Brebis A., Vítek J. (64´Tobiáš J.) – Kos R., Kořán D.

 

Hostující tým na nás tlačil od první minuty a my se nedokázali z důrazem soupeře vyrovnat. Hosty zdobil po zisku rychlý přechod do útoku, na který jsme neměli recept. Už v první minutě se po ztrátě míče na půlce hřiště řítil hostující útočník sám na našeho brankáře, bránu netrefil. Další minuta jak přes kopírák, špatné zpracování, míč za obranu a hostující útočník předvedl svoji rychlost v plné síle, brankáře sice přehodil, ale naštěstí vedle. Pětiminutovku hrůzy završil rozehrou náš brankář, který nahrál útočníkovi na vápno přímo na nohu, ani tuto lahůdku soupeř nevyužil.

Soupeř byl stále aktivnější a vyhrával většinu soubojů, což nás stálo mnoho sil. Naše útočná snaha nebyla příliš silná a kromě pár rohových kopů jsme se k ohrožení branky nedostávali. Po půlhodině hry jsme při útočné snaze přišli o míč a soupeř předvedl smrtící protiútok, který tentokrát už hostující útočník zakončil úspěšně 0:1. Prakticky z rozehry jsme na polovině hřiště přišli o míč a další brejk skončil zase v síti 0:2.

Soupeř kontroloval hru a my se zmohli pouze na jedinou střelu, kterou vyslal obránce Štěpán Suchodol těsně nad. Konečnou podobu dal soupeř výsledku těsně před poločasem, přetažený roh jsme nepokryli, následný centr se vrátil opět na druhou stranu a následný centr už našel tu správnou hlavu 0:3.

 

Spíše se snahou o sehrání důstojného výsledku než snahou na obrat jsme vstoupili zakřiknutě i do druhé půlky. Soupeř si udržoval ve hře převahu a další hřebíček nám dal v 50´, kdy využil špatného postavení obrany a průnikovou přihrávkou postupoval středem úplně sám 0:4.
Hosté vědomí si své dominance, vystřídali 3 hráče a hra se trochu v poli vyrovnala. Vytvořili jsme si i dvě gólové šance. Hlavička Jáchyma Tobiáše šla těsně vedle a nařízenou penaltu za faul na Tomáše Andera jsme neproměnili.

Je jasné, že ve sloučené soutěži budou mezi týmy herní rozdíly a pokud nebudeme chtít hrát druhé housle, musíme přidat jak v důrazu, pohybu ale i eliminovat lehké ztráty míčů.

 

 

101