1.FC Žamberk | Turnaj starší přípravky – Opočno Cup 2024 – 24.8.2024
7454
single,single-post,postid-7454,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

26 Srp Turnaj starší přípravky – Opočno Cup 2024 – 24.8.2024

Prvním turnajem našeho nově vytvořeného týmu starší přípravky byl velmi dobře obsazený turnaj v Opočně. Pořadatel nás nalosoval do skupiny „A“ společně s týmy MFK Chrudim, FK Náchod, SK Dobruška/TJ Spartak Opočno a SK Solnice. První dva týmy ze skupiny postoupili do vyřazovací části o 1. – 4. místo, týmy na třetím a čtvrtém místě ze dvou základních skupin si zahráli vyřazovací část o 5. – 8. místo a týmy na posledním místě základních skupin si zahrály o deváté a desáté místo.

 

Výsledky:

1.FC Žamberk vs MFK Chrudim  0:10

Věděli jsme, že nás čekájí na úvod dva nejtěžší soupeři. I tak jsme doufali, že budeme schopni ukázat v zápase pár povedených akcí a soupeře alespoň částečně potrápit. Bohužel jsme velmi rychle obdrželi první branku a naše děti si okamžitě přestaly věřit a chybělo nám i potřebné nasazení a odhodlání se o výsledek víc „porvat“.

 

1.FC Žamberk vs FK Náchod 1:9

střelci: Vojtěch Pelikovský

Po prvním zápase jsme se snažili naše děti namotivovat do dalšího průběhu turnaje, ale i v dalším zápase jsme výrazně za soupeřem zaostávali v rychlosti, nasazení i kombinačních schopnostech. Hráli jsme sice proti celkovému vítězi turnaje, ale určitě je našim cílem v budoucnu i tyto soupeře víc potrápit. Věříme, že se nám trenérům to společně s dětmi a rodiči podaří a při další možné konfrontaci už budeme daleko víc „kousat“.

 

1.FC Žamberk vs SK Dobruška/TJ Spartak Opočno 3:5

střelci: 2x Pavel Géring, David Pelikovský

V tomto zápase se nám postupně dařilo ze sebe sklepat deku, která na nás ležela po prvních dvou prohraných zápasech. Po závěrečném hvizdu jsme neměli možnost si užít vítězný pokřik a se soupeřem jsme o dvě branky prohráli, ale začali jsme věřit,že si můžeme zahrát vyrovnané zápasy se zbytkem soupeřů.

 

1.FC Žamberk vs SK Solnice 6:5

střelci: 2x David Pelikovský, Pavel Géring, Samuel Skucius, Vojtěch Pelikovský, vlastní

Poslední zápas ve skupině byl zároveň souboj o to komu zbyde po základní skupině v ruce „černý Petr“ a bude tak hrát pouze jeden zápas o poslední místo na turnaji. Zápas byl jako na houpačce a chvíli jsme byli lepším týmem my a chvíli náš soupeř. Štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu a za odměnu nás čekaly ještě dva zápasy o celkové páté až osmé místo.

 

1.FC Žamberk vs FK Letohrad 1:1 pen 2:3

střelci: Samuel Skucius

Letohrad rozehrál turnaj zcela opačně než mya po dvou zápasech asi nikdo nepochyboval, že budou právě oni jedni z účastníků finálové čtveřice. Bohužel se jim nepovedly podle představ další dva zápasy a tak se nám překvapivě postavili do cesty v zápase o možnost zahrát si o celkové páté místo. A možná trochu překvapivě jsme to byli mi kdo měl v zápase víc brankových příležitostí. bohužel i některé vyložené tutovky zůstaly neproměněny a šlo se tak na penalty. ve třetí sérii jsme nastřelili pouze tyč a postup tak slavily děti z Letohradu.

 

1.FC Žamberk vs TJ Slovan Vesec 2:3

střelci: Samuel Skucius, Tobias Táborský

I poslední zápas byl jak na houpačce a chvíli jsme byli lepším týmem a chvíli dominoval soupeř. Nakonec jsme ze zápasu odcházeli se svěšenou hlavou a celkovým osmým místem.

 

Říká se, že z porážek se rodí budoucí vítězství. Pokud děti budou mít chuť se nadále zlepšovat, tak věřím, že se nám to společným úsilím podaří!

 

IMG-20240826-WA0004

 

 

 

74