1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Letohrad
7475
single,single-post,postid-7475,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

01 Zář Mladší žáci: Žamberk – Letohrad

1 FC Žamberk – FK Letohrad 3:3 (1:3)

Ve středu 28. 8. 2024 jsme odehráli první zápas krajského přeboru mladších žáků, tentokrát v prestižním duelu se soupeřem z Letohradu.

Po generálce, která proběhla minulý týden v Letohradě, jsme očekávali velmi vyrovnaný duel.

Začátek prvního poločasu nám nevyšel úplně podle představ a hned v první minutě jsme obdrželi branku. Nedostatečně jsme dostoupili hráče a dostali laciný gól. Nedařilo se nám navázat na bojovný a obětavý výkon z minulého týdne a byli jsme všude pozdě. Pohyb po hřišti byl velmi pomalý. Toho soupeř dokázal znovu využít a ve 14. minutě, po chybě v zadních řadách, nám vstřelil další branku. To pro nás byla další rána a na hráčích bylo vidět, že úplně nevědí, jak se soupeři vymanit z tlaku. Naštěstí se nám podařilo dostat na soupeřovu stranu. V 17. minutě hlavou vstřelil branku Adam Maivald. To nás trochu uklidnilo a začali se poprvé v zápase osmělovat. Kluci začali zjišťovat, že to půjde. Hra se začala přelévat ze strany na stranu a my konečně ohrožovali branku soupeře. Těsně před koncem zápasu, jsme se dostali do slibné šance, ale nedokázali vstřelit branku. Z následného protiútoku a to už se bohužel psala poslední minuta prvního poločasu a jak se říká, nedáš, dostaneš. To byla opravdu smůla, když už se nám začalo v zápase relativně dařit, obdržíme branku.

O poločase jsme toho měli dost na probrání, potřebovali jsme zaktivovat většinu děti a vysvětlit si nějaké herní situace, tak abychom neopakovali stejné chyby. Bylo potřeba zejména včas dostupovat hráče a hlavně děti pozitivně namotivovat.

Do druhé části jsme nastoupili ve stejné sestavě jako v prvním poločase a snažili se na soupeře udeřit. Zhruba po třech minutách o sobě dal opět vědět Adam Maivald. Po samostatném úniku snížil stav zápasu na rozdíl jedné branky. Kluci byli jako vyměnění a tentokrát se nám dařilo tlačit soupeře na jeho polovinu. Šance přicházely, ale měli jsme málo kvalitní koncovku. V některých případech jsme se o šance připravili opakovaným ofsajdy. Na branku se čekalo až do 48. minuty, kdy Adam Maivald střelou z dálky zkompletoval hattrick. Snažili jsme se tlačit dále, ale další gól se nám nedařilo vstřelit. Ba naopak jsme tím trochu otevírali hru a vytvářeli soupeři šance na rychlé protiútoky. Závěr byl hodně napínavý a gól mohl dát kdokoli. Proto když přišel závěrečný hvizd rozhodčího, myslím, že si obě lavičky oddechly.

První poločas nám prostě nevyšel. Kombinačně se nám nedařilo, a hlavně chyběl pohyb a málo se bojovalo. V druhém poločase už to byla úplně jiná hra. Kluci ukázali, že nezapomněli hrát fotbal. Líbilo se mi, že i za nepříznivého stavu to kluci nezabalili a makali dál. Věřím, že v dalším zápase se lépe připravíme a zvítězíme. Dalším soupeřem bude opět v domácím prostředí Dolní Újezd.

góly: 3 x Adam Maivald

sestava: Tonda Krček, Jakub Fousek, Jáchym Bartoš, Filip Chládek, Štěpán Barvínek, Adam Maivald, Adam Šlesingr, Robin Hájek, Matěj Hrdina, Jaroslav Kovanda, Matěj Musil, Denis Navrátil, Matouš Šrefl, Tomáš Koudelka, David Kmeť.

 

52