1.FC Žamberk | Mladší přípravka – Memoriál Jana Kotašky – Choceň 31.8.2024
7479
single,single-post,postid-7479,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

05 Zář Mladší přípravka – Memoriál Jana Kotašky – Choceň 31.8.2024

Poslední prázdninový víkend zavítal náš tým mladší přípravky na kvalitně obsazený fotbalový turnaj do Chocně. Přihlášených 18 týmů bylo rozděleno do 3 skupin, ve kterých se utkal každý s každým. Nám los do skupiny přisoudil týmy: Svitavy, Čáslav, Dukla Jižní Město, Dobruška-Opočno a Choceň.

Vstup do turnaje se nám vyvedl, když jsme nejtěsnějším rozdílem 3:2 přehráli děti ze Svitav, čímž jsme se mohli mírně uklidnit do dalších zápasů.

Následující utkání proti Čáslavi jsme dobře začali a ujali se vedení 2:0, pak jsme si ale vybrali slabší pasáž utkání a soupeř dokázal čtyřmi brankami v řadě skóre otočit. Určitě jsme v tomto utkání měli na víc, ale když se nám nepodařilo proměnit ani pokutový kop, nakonec jsme se museli smířit s porážkou.

Také náš třetí zápas proti Dukle Jižní Město byl celou dobu vyrovnaný. Opět jsme to byli my, kdo dokázal vstřelit první gól, ale opět jsme nechali soupeře stav utkání otočit a prohráli poměrem 2:3. Jak se později ukázalo, právě tyto zápasy nás stály lepší umístění v základní skupině.

Další 2 utkání byli soupeři nad naše síly a Dobruška i Choceň zaslouženě vyhráli poměrně vysokým rozdílem. Pouze s jednou výhrou jsme tak obsadili ve skupině páté místo, které nás poslalo do další fáze turnaje do boje o 13.-18. místo. Zde nás čekaly další 4 zápasy.

Skupinu o umístění jsme začali remízou 1:1 s Horním Jelením. V tomto utkání jsme byli mírně lepším týmem, ale doplatili na naší špatnou produktivitu.

Další 2 zápasy s Hodonínem a Lázněmi Bohdaneč jsme již působili unaveným dojmem a ani těmto soupeřům jsme nestačili. Chuť jsme si tak spravili alespoň v posledním zápase proti Hlinsku, který jsme zvládli jednoznačně poměrem 5:0.

V celkovém hodnocení jsme obsadili 15. místo. Vyzdvihnout musíme organizaci celého turnaje, která šlapala podle plánu, přestože měli děti opravdu velkou porci odehraných minut ve velice horkém počasí. Všechny děti tedy zaslouží pochvalu za to, jak se s tím vypořádaly. Pozitivem byla také pestrost soupeřů, se kterými na jiných turnajích běžně nepotkáváme.

Sestava: Anežka Franková, Matyáš Pavelka, Matyáš Kalous, Lucas Beneš, Václav Baťka, Matyáš Jansa, Jakub Andrš, Oliver Mlynář, Šimon Franke

Výsledky:

Žamberk vs Svitavy 3:2, branky: Lucas Beneš 2x, Šimon Franke

Žamberk vs Čáslav 2:4, branky: Šimon Franke, Matyáš Jansa

Žamberk vs Dukla Jižní Město 2:3, branky: Matyáš Pavelka, Šimon Franke

Žamberk vs Dobruška-Opočno 0:7

Žamberk vs Choceň 1:5, branka: Šimon Franke

Žamberk vs Horní Jelení 1:1, branka: Václav Baťka

Žamberk vs Hodonín 1:4, branka: Šimon Franke

Žamberk vs Lázně Bohdaneč 0:3

Žamberk vs Hlinsko 5:0, branky: Šimon Franke 4x, Václav Baťka

 

35