1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Dolní Újezd
7487
single,single-post,postid-7487,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

07 Zář Mladší žáci: Žamberk – Dolní Újezd

  1. FC Žamberk – TJ Sokol Dolní Újezd 7:1 (3:1)

Poslední srpnovou sobotu 31. 8.2024 jsme přivítali borce z Dolního Újezdu, naše sestava byla nabytá a tak jsme pomýšleli na lepší výsledek než minulý týden.

Do zápasu jsme se snažili vstoupit aktivně a tím soupeře zaskočit. To nám vyšlo a hned jsme se usadili na soupeřově polovině. Začali jsme si vytvářet šance a obstřelovat soupeřovu branku. V 9. minutě už jsme se dočkali a Matěj Musil otevřel skóre zápasu. To nás nabudilo a zároveň namotivovalo do dalších výpadů. Zavřeli jsme soupeře na jeho polovině, ale další gól to stále nepřinášelo. Přehuštěný před brankový prostor nám to jenom ztěžoval. V 21. minutě se k míči dostal Štěpán Barvínek a střelou téměř z půlky překonal hostujícího brankáře. Za další čtyři minuty bylo ještě veseleji, Adam Maivald předvedl krásnou souhru na jeden dotek s Matějem Hrdinou a nedal hostujícímu gólmanovi šanci. To nás uklidnilo a bylo vidět, že jsme trochu polevili v pozornosti. Toho využil ve 27. minutě soupeř. Po špatně pohlídané ofsajdové pasti se soupeř dostal do šance, kterou ještě neproměnil, ale z následného závaru už se mu podařilo překonat Dana. Ve zbytku poločasu už se nic podstatného neudálo a tak jsme odcházeli do kabin veselejší než soupeř.

O poločase jsme kluky pochválili, i když některým připadalo, že hrají špatně. Snažili jsme se je povzbudit a připravit do druhého poločasu. Řekli jsme si, že budeme pokračovat stejným způsobem i druhý poločas.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opravdu ve velkém stylu. Hned po rozehře, jsme se dostali na soupeřovu polovinu. Z první střely Matěje Hrdiny ještě gól nepadl, ale z následné dorážky Jakuba Hodka skončil míč za záda hostujícího gólmana. Hned po rozehře hostů se nám podařilo získat míč a opět se dostat na dostřel hostující branky. Míč se dostal k Matěji Musilovi a ten střelou ze střední vzdálenosti překvapil gólmana. To nás velmi uklidnilo a dovolilo nám to zamíchat se sestavou. Chtěli jsme vyzkoušet hráče na jiných postech, tak aby byli připraveni, kdyby nastala náhlá marodka. Bylo vidět, že se kluci na těchto postech ještě rozkoukávají. To byla i příčina, že se brankostroj trochu zastavil, ale důležitější bylo vyzkoušet hru na jiných pozicích. Byli jsme rádi, že se dostaly do hry všechny děti. Poslední čtvrthodinku zápasu jsme vrátili hráče zpět na své posty a bylo to na hře znát. V 54. minutě jsme si znovu zakřičeli gól a to díky Adamu Maivaldovi, který využil chybu hostující obrany. Posledním střelcem byl Adam Šlesingr, který se tlačil do brankoviště a dorazil míč do prázdné branky.

Chtěli bychom kluky pochválit za nasazení v zápase. Dařilo se nám i po taktické stránce. Je vidět, že to někteří hráči už dokážou zužitkovat i na hřišti. Trochu nás také trápila i fyzička, ale to už doženeme na trénincích. Zápas se nám vyvedl a budeme jen rádi, když budeme v tomto trendu dále pokračovat. V dalším kole zavítáme do Moravské Třebové a uvidíme, co nám tento nedělní zápas přinese?

 

46