1.FC Žamberk | Pohár FAČR „Planeo Cup“ U9 – ročník 2016
7507
single,single-post,postid-7507,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

12 Zář Pohár FAČR „Planeo Cup“ U9 – ročník 2016

Ve středu 11.9. jsme na našem stadionu pořádali předkolo poháru Planeo Cup pro ročník 2016.

Na tomto turnaji se představili kromě našeho týmu další 2 týmy z pardubického kraje (Letohrad a Choceň) a královehradeckého kraje (Náchod a Dobruška/Opočno). Těchto 5 týmů se utkalo o 2 přímá postupová místa do dalšího kola poháru.

Hned v prvním zápase nás čekalo derby proti Letohradu. Do utkání jsme vstoupili dobře, byli jsme i mírně lepším týmem a ujali se vedení zásluhou Lucase Beneše. V dalším průběhu se však síly vyrovnali a po několika našich nedůrazných soubojích a trochu smolných gólech se ujal vedení soupeř. Nám už se nedařilo branku vsítit, přestože Šimon Franke trefil dvakrát břevno. I přes náš poměrně dobrý výkon, jsme si bohužel do turnajové tabulky  nepřipsali žádné body.

V dalším kole nás čekala Choceň, se kterou jsme při nedávném střetnutí jednoznačně prohráli. Tentokrát však měl zápas výrazně jiný průběh. Dokázali jsme se dostat do vedení a trestali jsme chyby soupeře. Naše děti cítily šanci na vítězství a makali tedy v tomto zápase od začátku do konce. Hattrickem se blýskl Šimon Franke. Z konečného výsledku 5:1 jsme měli velkou radost a dávalo nám to ještě šanci na dobré celkové umístění.

Bohužel hned v následujícím kole jsme dostali velkou školu od dětí z Náchodu. Ujali jsme se sice vedení zásluhou gólu našeho nejmladšího hráče  Matyho Pavelky, pak už se však prosazoval pouze soupeř. S přibývajícími góly už naše herní morálka těžce upadala, což ještě usnadňovalo kombinační hru soupeře. Utkání tak skončilo drtivou výhrou Náchodu 15:1. Právě Náchod opanoval celý turnaj a postoupil do dalšího kola z prvního místa.

V našem posledním vystoupení na turnaji jsme narazili na tým Dobrušky/Opočna, jehož sílu jsme okusili před cca 14ti dny. Do zápasu jsme vstoupili odhodlaně  a dlouho drželi nadějný stav. Soupeř se však dokázal postupně dostat do gólových šancí, kterými nepohrdnul. Na výhru jsme tedy bohužel nedosáhli, ale porážka 1:5 rozhodně nebyla ostudou. Přesto však některé děti těžce nesly neúspěch na tomto turnaji, kde jsme celkově obsadili 4. místo. Získali jsme však další zkušenosti a herní praxi, což se, věříme, projeví v dalším období.

Sestava: Anežka Franková, Matyáš Pavelka, Václav Baťka, Matyáš Jansa, Matyáš Kalous, Oliver Mlynář, Lucas Beneš, Jakub Andrš, Šimon Franke

Výsledky:

Žamberk : Letohrad 1:4, branka: Lucas Beneš

Žamberk : Choceň 5:1, branky: Šimon Franke 3x, Jakub Andrš, Matyáš Pavelka

Žamberk : Náchod 1:15, branka: Matyáš Pavelka

Žamberk : Dobruška/Opočno 1:5, branka: Matyáš Pavelka

 

Pořadí turnaje:

  1. Náchod
  2. Dobruška/Opočno
  3. Letohrad
  4. Žamberk
  5. Choceň
43