1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Polička
7521
single,single-post,postid-7521,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

14 Zář Mladší žáci: Žamberk – Polička

  1. FC Žamberk – SK Polička 0:1 (2:2)

Ve středu 11. 9. 2024 jsme sehráli další vložené kolo s týmem SK Polička. Tento tým byl v posledních letech velmi kvalitní a tak nás zajímalo, co udělá ročníkový posun s hrou hostí. Tentokrát jsme měli překvapivě velkou marodku a to zejména klíčových hráčů.

 

Do prvního poločasu jsme se snažili vstoupit opět aktivně a ulehčit si tím případný tlak hostů. To se víceméně povedlo, a začali přicházet první šance. Bohužel se nám nedařilo ve finální části kvalitně zakončit. Soupeř dobře bránil střed hřiště a umožňoval nám se prosadit spíše po stranách. Dařilo se nám vytvořit souvislý tlak, který vyústil v řadu rohových kopů, ale bez efektivního zakončení.  Soupeř hrozil spíše z rychlých protiútoků a jeden z nich, ve 13. minutě využil. Po nešťastném odrazu dorazil hráč hostí míč za Danova záda. Snažili jsme se kluky povzbudit, aby nesklopili hlavy a hráli dál ofenzivní fotbal. Bylo vidět, že na to rychle zapomněli a snažili se dále útočit, ale stále jsme ztroskotávali na zahuštěném středu hřiště tak i na skvěle, chytajícímu brankáři hostí. Vzhledem k tomu, že oba celky si do konce poločasu nějaké šance vytvořili, ale nedokázali dostat míč mezi tři tyče, skončil poločas hubeným vítězstvím borců z Poličky.

O poločase jsme si vysvětlili některé herní varianty a řekli jsme si, co bychom chtěli v druhém poločase hrát. Bylo potřeba kluky povzbudit a namotivovat do další části hry.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit stejně jako v tom prvním. Hned po rozehře jsme se vrhli na soupeřovu stranu a snažili se o vyrovnání. Naráželi jsme opět na přehuštěný střed a po špatném odrazu míče se soupeř řítil do protiútoku. Nám se bohužel nepodařilo včas zatáhnout střed obrany a soupeř tak ve 38. minutě překonal Dana po druhé. Bylo vidět, že nám oba nemocní stopeři chyběli a bylo logické, že nový hráč na tomto postu to nebude mít jednoduché. Kluci naštěstí nesložili hlavy a snažili se dát kontaktní branku. Tlačili jsme se směrem do pokutového území a začínali vznikat šance. Bylo to hlavně tím, že jsme začali hrát balony do stran a uvolnili střed soupeřovy obrany. Tlak se stupňoval, ale kýžený gól stále nepřicházel. V 55. minutě to na sebe vzal Štepán Barvínek a střelou z dálky překvapil jinak výborně chytajícího gólmana hostí. Na soupeři bylo vidět, že je to psychicky trochu zlomilo a vzhledem k tomu, že měli, jen jednoho hráče na střídání začala se projevovat únava. Kluci to vycítili a snažili se tlačit, jak jen to šlo. Gól stále nepřicházel a do konce zápasu už moc času nezbývalo. Nakonec byli kluci odměněni za bojovnost a to v předposlední minutě zápasu, kdy se konečně probudil náš snajper Adam Maivald. Hned po rozehře hostí jsme ještě dokázali vybojovat míč a šli do protiútoku. Míč se dostal k Štěpánovi Barvínkovi a ten ještě stihnul, vystřelil. Škoda, že nastřelil jen tyč. Nechybělo mnoho a mohli jsme soupeře porazit. Nevadí, vzhledem k okolnostem remízu rádi bereme.

Chtěli bychom kluky opět pochválit a to zejména za heroický výkon na konci druhého poločasu. Kluci makali a dali do toho všechno, aby dokázali vyrovnat. Myslím, že zápas se musel líbit, byla vidět kombinace, hra měla náboj i emoce.  V dalším kole, pokud nám počasí dovolí, přivítáme v sobotu borce z Litomyšle/Českých Heřmanic. Doufejme, že už i s uzdravenými opory týmu.

Branky: Štěpán Barvínek, Adam Maivald.

Sestava: Matěj Musil, Štěpán Barvínek, Adam Šlesingr, Matěj Hrdina, Jarda Kovanda, Robin Hájek, Filip Chládek, Daniel Kaška, Adam Maivald, Denis Navrátil, Matouš Šrefl, Tonda Krček, Tomáš Koudelka.

75