1.FC Žamberk | Turnaj mladší přípravky Žamberk 22.9.2024
7533
single,single-post,postid-7533,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

25 Zář Turnaj mladší přípravky Žamberk 22.9.2024

Mladší přípravka A

Sestava: Anežka Franková, Lucas Beneš, Jakub Andrš, Vašek Baťka, Matyáš Kalous, Oliver Mlynář, Ondřej Vymetálek, Matyáš Jansa, Šimon Franke

V neděli 22. září jsme za krásného počasí hostili na domácím hřišti v dalším kole krajského přeboru mladších přípravek týmy Nemošic, Chocně a Moravské Třebové. Opět po delší době jsme se mohli představit v plné sestavě s minimem omluvenek ze strany dětí.

V úvodním utkání jsme změřili síly s dětmi z Nemošic. První gól v zápase bohužel skončil v naší síti, ale zbytek prvního poločasu už patřil především nám. Vyrovnání zařídil ve svém prvním soutěžním utkání za náš tým Ondra Vymetálek. Lepší vstup do mistrovského zápasu si ani nemohl přát, protože se jednalo o jeho první dotek s míčem. Vyrovnání nás nakoplo a do poločasu jsme skóre otočili na 4:1 v náš prospěch. Ve druhém poločase jsme však trochu polevili a v obraně udělali několik zbytečných chyb, které soupeř dokázal potrestat. A protože před soupeřovou brankou už jsme nebyli dostatečně důrazní, museli jsme se nakonec smířit s těsnou porážkou 4:5.

V dalším zápase nás čekal tým Chocně. S tímto soupeřem obvykle hrajeme vyrovnaná utkání, což se ukázalo i tentokrát, avšak s výsledky jako na houpačce. Zatímco na minulém turnaji jsme dokázali zvítězit, tentokrát jsme od počátku mírně ztráceli. Ve druhém poločase jsme se dokázali dotáhnout na rozdíl jediné branky, avšak od stavu 4:5 již v závěru zápasu přidával góly pouze náš soupeř a utkání tak skončilo naší porážkou 4:8.

Z posledního střetnutí proti týmu Moravské Třebové jsme už nechtěli odejít s prázdnou. V úvodu se sice ujal vedení soupeř, my jsme však výborným výkonem zejména ve druhém poločasu výsledek otočili, hrálo se převážně na polovině soupeře se spoustou šancí na naší straně. Bohužel jsme však zahazovali i vyložené příležitosti. V závěru utkání jsme tak drželi vedení pouze o jednu branku a doslova v poslední vteřině se po našem drobném zaváhání soupeři povedlo vyrovnat. Ani v tomto zápase jsme si tedy nepřipsali 3 body, ale nic to nemění na výborném výkonu, který děti fandícím rodičům předvedli.

Tentokrát se na turnaji sešli výkonnostně velice vyrovnané týmy, každý náš zápas byl tedy velice vyrovnaný a chybělo opravdu málo k tomu, abychom si mohli zakřičet náš vítězný pokřik.

V brance to tentokrát vyšlo oběma našim brankářům (Oliverovi i Kubovi), oba předvedli některé parádní zákroky. Pochválit musíme celý tým, protože především vyrovnanost všech hráčů sehrála v naší hře důležitou roli. Vypíchnout tentokrát musíme zejména Ondru Vymetálka, který svůj první turnaj zvládl opravdu na výbornou a dokázal se i výrazně gólově prosadit a pak také Kubu Andrše, který předvedl velice nadstandardní výkon. Nasazení a chuť do hry však byla vidět na všech dětech, doufejme tedy, že si tyto vlastnosti přeneseme i do dalších utkání.

Výsledky:

Žamberk – Nemošice 4:5, branky: Ondřej Vymetálek 2x, Šimon Franke, Lucas Beneš

Žamberk – Choceň 4:8, branky: Matyáš Kalous 2x, Šimon Franke, Lucas Beneš

Žamberk – Moravská Třebová 5:5, branky: Šimon Franke 3x, Ondřej Vymetálek, vlastní

Mladší přípravka B

Sestava: Jakub Šulc, Matyáš Pavelka, David Hájek, Šimon Marvan, Jakub Koudelka, Dominika Salabová,  Robert Niessner, Šimon Jelinek, Daniel Osuský, Mikuláš Malina

Hned v prvním zápase s Nemošicemi zaslouží hráči velkou pochvalu za předvedenou hru a za plnění svých úkolů na hřišti. V zápase řádil zejména Maty Pavelka s 11 góly, ale přidali se i ostatní a o pěkné akce nebyla nouze. V bráně nás několika skvělými zákroky podržel Dan Osuský, ke kterým přidal i dobrou rozehru. Zápase jsme bez větších problémů dotáhli do vítězného konce.

V druhém zápase nás čekal kvalitní tým Chocně. Udělali jsme změny v sestavě a do brány šel nejlepší střelec Maty Pavelka, který to zvládl bez problému a svými zákroky tým podržel. Krásné 3 góly vstřelil Dan Osuský, přidali se i Miky Malina, Šimon Jelínek a dvakrát David Hájek. Nezapomínali jsme poctivě bránit a týmovou bojovnou hrou jsme v zápase dokázali zvítězit. Jen tak dál.

Nakonec jsme nastoupili proti Moravské Třebové, kdy brankářské rukavice oblékl Kuba Šulc. Jeho rozehrané přihrávky nám pomáhaly k zakládání útoků a ne jeden gól skončil po jeho asistenci téměř z brankové čáry. Ujali jsme se brzy vedení a skóre udržovali v dostatečném náskoku. Deseti gólové nadílce zabránilo jen dvakrát trefené břevno. I do třetice skvělý výkon.

Výsledky:

Žamberk – Nemošice 13:2, branky: Matyáš Pavelka 11x, Kuba Šulc x, David Hájek

Žamberk – Choceň 7:2, branky: Dan Osuský 3x, David Hájek 2x, Šimon Jelínek, Miky Malina

Žamberk – Moravská Třebová 9:3, branky: Matyáš Pavelka 3x, David Hájek 2x, Miky Malina 2x, Šimon Jelínek 2x

 

71