1.FC Žamberk | Turnaj mladší přípravky Choceň 29.9.2024
7551
single,single-post,postid-7551,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

07 Říj Turnaj mladší přípravky Choceň 29.9.2024

Los dalšího kola krajského přeboru přípravek nám přisoudil účast na turnaji v Chocni. Opět po týdnu jsme tedy měli možnost změřit síly s domácí Chocní a dále s týmy Hlinska a České Třebové.

Mladší přípravka A

Sestava: Anežka Franková, Lucas Beneš, Jakub Andrš, Oliver Mlynář, Matyáš Kalous, Šimon Franke, Daniel Osuský, Mikuláš Malina, Oliver Šik

V prvním zápase proti Chocni jsme nezachytili začátek utkání a celý první poločas nebyl podle našich představ. Už se zdálo, že si soupeř vypracoval rozhodující náskok několika branek. Ale závěr utkání patřil našemu týmu, dokázali jsme se vrátit do utkání a chvíli před koncem dokonce vybojovat zaslouženou remízu 7:7. Velkým pozitivem bylo, že jsme našich 7 gólů rozprostřeli hned mezi 6 hráčů. I z tohoto je tedy vidět, že se jednalo především o náš výborný týmový výkon.

Také druhý zápas proti Hlinsku skončil gólovou přestřelkou. Skóre se zastavilo na stavu 8:8. Zápas však měl zcela jiný průběh. My jsme v poločase drželi tří gólové vedení, ještě v průběhu druhého poločasu nic nenasvědčovalo tomu, že by nás soupeř mohl obrat o 3 body. V závěru utkání se však dokázal brankově prosadit, my jsme se začali bát o výsledek a z toho pramenily naše chyby. Stejně jako před týdnem i tentokrát jsme přišli o vítězství v poslední vteřině utkání. Pouze s remízou jsme tedy nemohli být příliš spokojení.

V posledním zápase jsme změřili síly s vítězem turnaje z České Třebové. V prvním poločase to opět vypadalo, že na soupeře nebudeme stačit. Děti z České Třebové nám rychle vstřelili několik branek a vypadalo to na velice nelichotivý výsledek. Ve druhém poločase si však soupeř nevěděl rady především se Šimonem Franke, který se prosadil hned 5x, další branku po jeho přímém kopu přidal pohotový Lucas Beneš a dotáhli jsme se na rozdíl 2 branek. Více už jsme nestihli, zápas tedy skončil naší porážkou 6:8, ale za předvedený výkon celého týmu ve druhém poločase musíme děti pochválit.

Celý turnaj musíme hodnotit pozitivně. Všechny zápasy byly velice vyrovnané, jen škoda, že jsme si alespoň v jednom případě nemohli užít chuť vítězství. Svůj první turnaj za náš tým absolvoval Oliver Šik, věříme, že to pro něho bude motivace do dalšího tréninku.

Výsledky:

Žamberk – Choceň  7:7, branky: Šimon Franke 2x, Oliver Mlynář, Mikuláš Malina, Anežka Franková, Lucas Beneš, Matyáš Kalous

Žamberk – Hlinsko 8:8, branky: Šimon Franke 4x, Lucas Beneš 2x, Jakub Andrš, Matyáš Kalous

Žamberk  – Česká Třebová 6:8, branky: Šimon Franke 5x, Lucas Beneš

Mladší přípravka B

První a druhé utkání jsme se soupeřem hráli velmi vyrovnaně. Od výhry jsme nebyli ani v jednom případě daleko. Ale budeme se muset zaměřit na častou nepozornost při rozehře soupeře a osobní bránění protihráčů. To nám zatím dělá problémy. Všechno proti nám se sečetlo poslední zápas s Českou Třebovou, kdy skóre obdržených gólů přesáhlo nelíbivou desítkou.

Výsledky:

Žamberk – Choceň  4:4, branky: Matyáš Pavelka 2x, Matyáš Hynek , David Hájek

Žamberk – Hlinsko 3:5, branky: David Hájek, Matyáš Hynek, Ondřej Kohout

Žamberk  – Česká Třebová 1:12, branky: Matyáš Pavelka

37