1.FC Žamberk | Turnaje mladší přípravky
7566
single,single-post,postid-7566,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

17 Říj Turnaje mladší přípravky

Dne 6. října jsme zajížděli s našimi týmy mladší přípravky na turnaj do Poličky. Na podmáčeném terénu nás čekal zápasy s Pardubičkami, Poličkou a Svitavami.

Našemu „A“ týmu tento turnaj příliš nevyšel. Přestože jsme zejména v prvních dvou zápasech nebyli horším týmem, dostávali jsme laciné góly a celkově jsme tak vyšli bodově naprázdno. Svitavy nás již fotbalově převyšovali a zaslouženě zvítězili. Bohužel nám chybělo větší týmové pojetí hry. Snažili jsme se vše řešit spíše individuálně a to k úspěchu vést nemohlo.

Nicméně radost nám udělal alespoň náš „B“ tým, který si v zápasech počínal zcela opačně. V prvních dvou zápasech si dokázal poradit se soupeři z Pardubiček a Poličky. V posledním utkání také držel vedení, ale v samém závěru utkání jsme obdrželi vyrovnávací branku a museli se tak smířit s remízou 5:5. Střelecky se dařilo především Matymu Pavelkovi a Kubovi Šulcovi.

„A“ tým:

Sestava: Anežka Franková, Lucas Beneš, Václav Baťka, Matyáš Jansa, Ondřej Vymetálek, Radim Pavel, Šimon Franke

Výsledky: Žamberk vs Pardubičky 3:9, branky: Šimon Franke 2x, Anežka Franková

Žamberk vs Polička 5:7, branky: Šimon Franke 2x, Lucas Beneš 2x, Anežka Franková

Žamberk vs Svitavy 2:6, branky: Ondřej Vymetálek, Šimon Franke

 

Následující týden pokračovalo další kolo krajského přeboru ve Vysokém Mýtě. Tentokrát se, i vlivem změn v sestavách, výsledky našich týmu otočily. Našimi soupeři byly Letohrad, Ústí nad Orlicí (Orlicko) a Vysoké Mýto.

Vstup do prvního zápasu proti Letohradu našemu „A“ týmu vyšel skvěle, po pár minutách jsme vedli o dvě branky. Soupeř však nesklopil hlavu, což se mu vyplatilo a vyrovnal, ale naši střelci Maty Pavelka a Šimon Franke dvakrát rozvlnili síť soupeře a opět jsme vedli o dvě branky. Závěr zápasu byl pro nás krutý, půl minuty před koncem Letohrad snížil na rozdíl jedné branky a hned po rozehrání kluci z Letohradu vyrovnali.

Druhý zápas proti Orlicku se hrál pod naší taktovkou. Na hřišti bylo vidět spoustu hezkých akcí, zejména se nám vedlo v soubojích 1 na 1, a proto jsme soupeře jednoznačně přehrávali, o čemž vypovídal i konečný výsledek.

V posledním zápase s Vysokým Mýtem se nám již tolik nedařilo, soupeř byl aktivnější, snadno se dostával před naši branku a jakékoliv zaváhání trestal vstřelením branky.

Za předvedené výkony a nasazení v zápasech musím pochválit všechny děti, zejména však Anežku Frankovou, která byla pilířem v obraně, individuálně se prosazovala a zároveň s tím měla cit pro rozehru.

Sestava týmu:

Anežka Franková, Šimon Franke, Jakub Andrš, Matyáš Kalous, Mikuláš Malina, Matyáš Pavelka, Lucas Beneš, Oliver Mlynář

Výsledky:

1.FC Žamberk – FK Letohrad 4:4

Střelci: 2 x Matyáš Pavelka, 2 x Šimon Franke

1.FC Žamberk – FK Orlicko 7:3

Střelci: 4 x Šimon Franke, 2 x Matyáš Pavelka, Oliver Mlynář

1.FC Žamberk – SK Vysoké Mýto 2:7

Střelci: Mikuláš Malina, Šimon Franke

 

Náš „B“ tým tentokrát na své soupeře nestačil. Do hry jsme zapojili i děti, které toho ještě nemají moc odehrané a nedostatek zkušeností byl patrný. Přestože se děti na hřišti snažily, ve třech utkáním jsme si připsali pouze 1 vstřelený gól. V zápase s Orlickem jsme až do poloviny druhého poločasu drželi nerozhodný stav 1:1 díky gólu Bena Štorka. Přesto však nakonec soupeř strhnul vítězství na svou stranu.

K vidění byly však i světlé momenty a z turnaje jsme rozhodně neodjížděli se sklopenou hlavou. Naše útočné akce táhl především Maty Hynek, pokud k tomu v dalších zápasech přidá i větší důraz v zakončení, určitě se bude střelecky prosazovat.

 

Sestava týmu:

Dominika Salabová, David Hájek, Ondřej Kohout, Matyáš Hynek, Benjamin Štorek, Oliver Šik, Kamil Martinec, Robert Niessner

Výsledky týmu:

Žamberk vs Letohrad 0:10

Žamberk vs Orlicko 1:3, branka: Benjamin Štorek

Žamberk vs Vysoké Mýto 0:10

 

4