1.FC Žamberk | Vítězná série pokračuje – vezeme tři body ze Svratouchu!!!
6612
single,single-post,postid-6612,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

10 Kvě Vítězná série pokračuje – vezeme tři body ze Svratouchu!!!

TJ SOKOL SVRATOUCH – 1. FC ŽAMBERK 0:2 (0:1)

26. Filip Bartoš, 77. Kuba Stejskal

Naše mužstvo pokračuje na vítězné vlně a v dohrávce zaslouženě vyhrálo na půdě třetího Svratouchu. Domácí, kteří dosud vyhráli všech svých osm domácích zápasů bez ztráty kytičky se tentokrát museli sklonit před kvalitním týmovým výkonem našeho mužstva. Kluci zaslouží za svůj výkon poděkování a zároveň tak tím nejlepším způsobem pozvali naše fanoušky na nedělní domácí zápas proti silnému Dobříkovu.

Do zápasu jsme vstoupili vědomi předností domácího týmu, hry založené na dlouhých nákopech, silných standardních situací a kvalitní útočné dvojici Pavlík-Netolický s maximální koncentrací se snahou držet mít, kvalitně kombinovat a otupit tak nejsilnější domácí zbraně. Ti si přesto dostali do první šance zápasu v 17 min., ale střela nakonec skončila ve skrumáži před naši brankou. Naší odpovědí byla střela Jardy Jírů z 25 min., ta ale skončila nad brankou domácích. Přišla 25 min., David Derka se protáhl na levé straně a přesným centrem našel hlavu Filipa Bartoše, který svým důrazem otevřel skóre zápasu – 0:1. Další pohledná akce přišla v 34 min., kdy akci rozjel Jarda Jírů, našel na levé straně Jirku Trejtnara, odražený míč ale napálil Lukáš Franke jen do brankáře Kampů. Do konce poločasu jsme pozornou hrou již domácí do žádné šance nepustili.
Úvodní šanci druhého poločasu si připsal hned v 46 min. Lukáš Franke, střela ale skončila těsně mimo. Z následného protiútoku a centru z pravé strany měl slibnou šanci domácí Netolický, míč mu ale v koncovce nesedl a jeho střela z hranice penalty skončila vedle naší tyče. Další moment za zaznamenání přinesl trestný kop domácího kapitána Pavlíka z 63 min., ale ani ten se mezi tyče nevešel. V 67 min. přišla tutová šance střídajícího Petra Chládka, jehož hlavu naše z rohu Jarda Jírů, míč ale z bezprostřední blízkosti cíl nenašel. Rozuzlení zápasu tak přinesla 77 min., kdy do vápna nacentroval Tomáš Kotyza, domácí brankář míč neudržel a pohotový Kuba Stejskal do prázdné branky nejenže navýšil naše vedení, ale oslavil tak i svůj návrat po zranění ramene – 0:2. Domácí ale rozhodně nesložili zbraně a rohovými kopy a auty se nás snažili dostat pod tlak. V 81 min., skončila hlavička domácího hráče těsně nad. Další nebezpečné situace z 85. a 89 min., jsme rovněž přečkali bez úhony a zápas dovedli do vítězného konce.

David Vítek – Tomáš Kotyza, Kuba Molnár, Jirka Trejtnar – Filip Bartoš (82. Tomáš Hernych), Lukáš Franke, Jarda Jírů, Pavel Huška, David Derka (74. Kuba Stejskal) – Filip Kořán, Mikuláš Cvik (65. Petr Chládek)

Statistiky zápasu :

Střely na branku 3:4, střely mimo branku 4:5
Ofsajdy 1:1, rohy 5:9, fauly 8:16

223