1.FC Žamberk | Mladší žáci: Choceň – Žamberk
6727
single,single-post,postid-6727,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

14 Čer Mladší žáci: Choceň – Žamberk

Choceň – 1 FC Žamberk 4:0 (4:0)

V sobotu 12. 6. 2023, jsme odehráli další kolo krajského přeboru mladších žáků v nedaleké Chocni.

Hřiště bylo velmi podmáčené po pátečních lijácích.

Hned po úvodním hvizdu jsme byli šokování rychlým gólem domácích bezprostředně z rozehrávky. Bylo to zapříčiněno momentální indispozicí hráče, kterého bolelo břicho a zapomněl na to trenéry upozornit, že není schopen hrát hned od začátku! Po vystřídání dalšího hráče, který se na hřišti nevhodně choval, a dalšího, kterého bolelo také břicho, jsme měli ještě další individuální problémy, a tak nám na lavičce z pěti hráčů zbyl jen jeden! To byl úvod do zápasu jako z hororu. V 5. minutě už to bylo bohužel 2:0 pro domácí, když po rozebrání rozhozené obrany skóroval domácí útočník. Snažili jsme se vzdorovat, ale bylo vidět, že pohybově velmi zaostáváme a jsme všude pozdě. Našich šancí bylo jako šafránu a většinou neměli parametry k tomu, aby ohrozili branku domácích. Dále jsme herně ztráceli a ve 22. minutě jsme obdrželi další gól. Na střídačce byl stále jen jeden na střídání a nikomu se z nezištných důvodů do hry moc nechtělo. O tři minuty později po totální rozborce naší obrany jsme obdrželi další gól a vydalo to s námi velmi bledě. Naštěstí domácí spoustu svých šancí spálili a tak jsme do konce poločasu už žádný gól neinkasovali.

O poločase bylo opravdu o čem hovořit, bylo si potřeba ujasnit základní věci. Každý si uvědomit svůj přístup ke hře a k celému týmu. Řekli jsme si, že na první poločas úplně zapomeneme a hodíme ho za hlavu. Druhý začneme hrát, jako by, jsme začínali hrát nový zápas. Oprostíme se od toho co jsme udělali špatně a začneme s čistou hlavou!

Začátek druhého poločasu byl z naší strany ještě trochu ospalí, ale na gólový příděl to nemělo naštěstí vliv. Po té jsme se začali pomalu osmělovat a začali jsme soupeři o sobě dávat vědět protiútoky, které končili pouze na gólmanovi domácích. Postupně se do hry zapojovali i hráči z naší prvopoločasové marodky. Soupeř už se také tolik neprosazoval, protože obrana začala lépe fungovat. Nutno říci, že i díky Fandovi, který nás svými zákroky celý zápas držel nad vodou. Hra se začala vyrovnávat a šancí začalo ubývat na obou stranách. Pokud nějaká šance z naší strany byla, tak skončila na kvalitě finální přihrávky, zakončení z první nebo na vynikajícím gólmanovi domácích. To bylo asi všechno, co nám druhý poločas a tím pádem i zápas přinesl.

Závěrem bych chtěl kluky pokárat za odfláknutý a od některých takticky nezvládnutý první poločas, díky tomu byl zbytečně velmi ovlivněn celý zápas. Nakonec v druhém poločase se kluci sami přesvědčili o tom, že to byl hratelný soupeř, a i když jsme podali dle mého názoru 80 procent výkonu našich možností, na druhý poločas to stačilo.  Bylo vidět, že širší hřiště domácích nám dělalo velké problémy, když domácí se snažili roztahovat hru a rozdílovými hráči dokázali rychlými protiútoky využít otevřeného prostoru naší obrany. Chtěl bych pochválit Fandu s Honzou, díky kterým gólový příděl nebyl ještě větší. Nedá se nic dělat, hlavu vzhůru, snad nás to do posledního zápasu sezóny nakopne a na domácím hřišti proti Heřmanovu Městci si užijeme chuť vítězství.

 

188