1.FC Žamberk | Výhra v prvním domácím utkání
6852
single,single-post,postid-6852,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

20 Srp Výhra v prvním domácím utkání

1.FC Žamberk – TJ Svitavy B 3:0 (1:0)

 

Branky: 1., 61. a 67. Cvik Mikuláš

 

Žamberk:

Vítek David – Kotyza Tomáš, Molnár Jakub, Veselý Ondřej – Chlumecký Tomáš (87. Vanický Jakub), Kmoch Tomáš, Stejskal Jakub (82. Hernych Tomáš), Jírů Jaroslav, Derka David – Cvik Mikuláš (72. Brebis Aleš), Kořán Filip (56. Rudolecký Jakub)

 

Svitavy:

Polák Tomáš – Češka Matěj, Brázda Michal, Horák Michal, Škáva Jakub, Svoboda Dominik, Kuda Roman, Ryšavý Michal, Špička Jan (69. Fisheriuk Mykhailo), Durr Karel (46. Bednár David), Ovad Miroslav (79. Tesař František)

 

V prvním domácím utkání jsme zažili začátek snů. Běžela prvním minuta, když Kuba Stejskal vysunul za obranu Mikuláše Cvika, který byl u míče dříve než vyběhnuvší brankář Svitav. Z první střeli trefil pouze tyčku, ale po dorážce jsme se už mohli radovat. V dalších průběhu však přebrali iniciativu na své kopačky s hosté. Po většinu času drželi míč ve svém držení, ale svoji územní převahu nedokázali proměnit v nějaké vyložené šance, ale pouze v náznaky nebezpečných situací. Náš tým v prvním poločase hrozil rychlými protiútoky, ale ani my jsme nedokázali slibně rozjeté brejky dotáhnou do úspěšného konce.

Druhá půlka začala náporem Svitav, ze kterého ale opět nevyplynuli žádné vyložené šance. Nápor hostů utnul v 61. a 67. minutě Mikuláš Cvik, kdy slepenými góly zvýšil skóre na 3:0. Obě akce si byly velmi podobné. Po chybách středu Svitavské obrany se Mikuláš dostal do úniku sám proti brankáři a zkušeně proměnil. Svitavy se obdržených branek oklepaly v poslední 10 minutovce, kdy měli 2 vyložené šance sami před Davidem Vítkem, který ale předvedl výborné zákroky a zajistil Žamberku čisté konto.

 

V příštím týdnu nás čeká derby v Jablonném nad Orlicí. Doufejme se stejně úspěšným koncem tak jako proti Svitavám B.

 

384