1.FC Žamberk | 4. kolo krajského přeboru starší přípravky – Nemošice 30.9.2023
7017
single,single-post,postid-7017,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

02 Říj 4. kolo krajského přeboru starší přípravky – Nemošice 30.9.2023

Ve čtvrtém kole krajského přeboru přípravek jsme zavítali společně s FK Česká Třebová a SK Vysoké Mýto na hřiště SK Nemošice.

 

Skupina A:

sestava: Jakub Vrba, Samuel Skucius, Štěpán Barvínek, David Kmeť, Matěj Hrdina, Dominik Šroler, Jakub Hodek, Oliver Konečný, Filip Brdíček

 

1.FC Žamberk vs SK Vysoké Mýto  7:0

střelci: 2x Oliver Konečný, 2x Filip Brdíček, 2x Jakub Hodek, Jakub Vrba

Vstup do prvního zápasu proti oslabenému soupeři o tři hráče hrající divizi U12 nám nevyšel podle představ a tak bylo k vidění z naší strany spousta akcí pokažených „lajdáckým“ zakončením nebo přihrávkou. Obraz hry se začal měnit od desáté minuty. Naši kluci začali víc kombinovat a využívat celé šířky hřiště a tím si otevírali okna v obraně soupeře. Navíc jsme se uklidnili i při zakončení a do turnaje vstoupili vítězstvím.

 

1.FC Žamberk vs FK Česká Třebová  9:5

střelci: 3x Dominik Šroler, 2x Filip Brdíček, 2x Jakub Hodek, David Kmeť, Oliver Konečný

Po odehraném prvním zápase jsme bez přestávky nastoupili do druhého utkání. Kluky jsme upozornili, že nás čeká technicky a rychlostně zdatnější soupeř než byl náš první soupeř a nesmíme tak podcenit začátek zápasu. Jako by jsme četli budoucnost z věštecké koule. Po pár minutách jsme prohrávali 2:0, měli hlavy v dlaních a nikdo z přítomných by si na naše vítězství nevsadil ani korunu. Naštěstí už jsme se v posledních týdnech naučili se z těchto nezdarů vzpamatovat a stejně jako v prvním zápase jsme postupně přebrali nad děním v utkání kontrolu a zápas otočili.

 

1.FC Žamberk vs SK Nemošice 15:1

střelci: 4x Dominik Šroler, 4x Oliver Konečný, 3x Jakub Hodek, 2x David Kmeť, Jakub Vrba, Filip Brdíček

S našim posledním soupeřem jsme se v posledních týdnech utkali několikrát. Za Nemošice nastupují pravidelně do zápasů velmi šikovní kluci ročníku 2014 a k vidění byl vždy velmi pohledný kombinační fotbal. Do utkání jsme  tentokrát vstoupili koncentrovaně a od úvodu zápasu nenechávali nikoho na pochybách jak zápas dopadne. Napravili jsme tak zaváhání z minulého týdne kdy nám v Litomyšli tento soupeř sebral body po remíze 3:3 brankou vstřelenou v poslední vteřině zápasu.

 

Skupina B:

sestava: Matěj Krátký, Antonín Krček, Matouš Šrefl, Kryštof Ulrych, Jaroslav Kovanda, Eliáš Plundra, Jakub Gažák, Denis Navrátil, Aleš Mihulka

 

1.FC Žamberk vs SK Vysoké Mýto  4:8
střelci: Jaroslav Kovanda, Aleš Mihulka, Jakub Gažák, Eliáš Plundra
Začátek prvního utkání proti soupeři z Vysokého Mýta se našim klukům dařilo držet herně i výsledkově vyrovnaný.To bohužel neplatilo ve druhém poločase, kdy jsme začali prohrávat osobní souboje a kupili zbytečné chyby, které soupeř trestal.
1.FC Žamberk vs FK Česká Třebová  3:4
střelci: 2xMatěj Krátký, Jaroslav Kovanda
Druhé utkání proti České Třebové, které časově navazovalo na první, byli naši kluci odhodláni vyhrát a bylo to na hře vidět.Herně se nám zápas vydařil a bylo na co koukat.Bojovalo se do poslední minuty a prohra 3:4 byla pro kluky po tak dobrém výkonu a nasazení krutá.
1.FC Žamberk vs SK Nemošice  3:7
střelci:2x Matěj Krátký, Denis Navrátil
Poslední zápas proti domácímu týmu měl být nejtěžší, což se bohužel vyplnilo a i přes velké nasazení některých dětí byl soupeř nad naše síly.
Za turnaj si zaslouží pochvalu tahoun týmu Jára Kovanda a Matěj Krátký, kteří svým bojovným přístupem a vůlí byli příkladem ostatním našim hráčům.
241