1.FC Žamberk | Dorost: Sezemice – Žamberk
7030
single,single-post,postid-7030,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

08 Říj Dorost: Sezemice – Žamberk

Bez v sobotu vykartovaného Ondry Veselého, který byl pomoc našemu A týmu, nebyla situace jednoduchá a museli jsme trochu improvizovat. Po zlepšeném výkonu ve druhé půlce se můžeme radovat z bodů z venku a třetí výhře v řadě.

Sezemice – Žamberk    3:5 (2:2)
góly: 12´a 33´Kos Robin, 51´a 88´Dytrt Tomáš, 92´Černý Jaroslav

Kubíček – Barvínek (79´Mušuka), Toman, Ander, Nýdl – Fejkel (71´Černý), Brebis, Várady, Masopust (69´Tobiáš)

Hned od úvodu nebyla hra z naší strany moc urovnaná a nedokázali jsme se vyrovnat s napadáním soupeře. První zahrožení z naší strany přišlo v 5´kdy si míč za vápnem zasekl Robin Kos a dal ho proti noze Tomášovi Dytrtovi, který mířil vysoko. Hned z výkopu brankáře vybojoval míč K. Várady a poslal „pumelenici“, bohužel přímo do brankáře. Ve stejné minutě se po autovém vhazování na rohu našeho vápna dostal k míči soupeř, nic nevymýšlel a jeho rána k překvapení nás všech zapadla pod břevno 1:0.

Vedení nevydrželo domácím dlouho, při rozehře soupeře dobře napadl rozehrávku Jára Masopust, který získal míč a nahrál ve vápně Robinovi, který byl při zasekávačce faulován a rozhodčí nařídil penaltu. Tu Robin Kos bezpečně proměnil a srovnal na 1:1.

Nerozhodný výsledek musel po ztrátě míče u našeho vápna zachraňovat v brance David Kubíček, který si poradil s jedovatou střelou soupeře. Poté následovala desetiminutovka ne moc pohledného fotbalu, na kterém jsme měli velký podíl. Kupili jsme nepřesnosti a sebevědomí některých hráčů bylo na samém dně. V tuto dobu měl soupeř navrch a vše korunoval hezkým gólem, kdy si naše statické bránění vychutnal narážečkami a křížnou střelou k tyči 2:1.

Inkasovaný gól nás trochu probudil a naše aktivita se trochu zvedla. v 31´poslal R. Kos míč za obranu soupeře, T. Dytrt trochu přes nohu vysoko přestřelil. Následnou rozehru brankáře zachytil na vápně Robin Kos a nekompromisně poslal svoji vizitku zpět 2:2.
Spokojenější jsme mohli jít do kabin my, kdyby ideální zpětnou přihrávku ve vápně od Tomáše Dytrta zužitkoval gólově Lukáš Fejkel. Bohužel trefil pouze břevno, takže se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhý poločas jsme zahájili gólovou šancí, ze strany prošel do vápna Lukáš Fejkel a jeho centr našel Tomáše Dytrta, který mířil mimo branku. Za dalších pět minut jsme mohli slavit. L. Fejkel uvolnil do strany R. Kose, který předložil přihrávku před branku a Tomáš Dytrt podél gólmana skóroval 2:3. Po třech minutách se na branku řítil v sólu Robin Kos, brankář domácích mu dal mimo vápno stopku a musel ze hřiště (červená). V 65´vystihl malou domů T. Dytrt, ale trefil pouze brankáře domácích. Vše nám hrálo do karet, ale upustili jsme od aktivity a soupeř nechtěl dát body zadarmo. V 76´jsme zaváhali s odkopem od branky a soupeř poslal míč z poza hranice vápna pod břevno 3:3.
Že se většinou výsledek rozhoduje v poslední deseti minutovce je známá věc, i tentokrát byl konec nervózní pro obě lavičky, přesto šance mluvili v náš prospěch šli jsme si za vítězstvím hladověji. V 86´ vysunul ideálně Aleš Brebis do sóla Tomáše Dytrta, ale gólman domácích odešel jako vítěz. Za další dvě minuty vymyslel Aleš Brebis ideální dloubáček na Tomáše Dytrta a ten se opět řítil sám a tentokrát jako vítěz odešel on 3:4.

Soupeř vložil veškerou snahu do útoku, kterou jsme utnuli v 92´. Jáchym Tobiáš poslal  míč za obranu, ke kterému se dostal Jarda Černý a mohl slavit svůj první gól v dorostu.

Určitě se naše vítězství nerodilo lehce a výkon nebyl úplně dle představ, ale body z venku se počítají. Pochvala putuje všem za zlepšenou druhou půli, stoperské dvojici (Toman, Ander), kteří zastoupili Ondru Veselého a svoji sílu ukázalo naše útočné duo (Kos, Dytrt). Čekají nás dva domácí zápasy a doufáme, že se už konečně sejdeme v plném počtu.

245