1.FC Žamberk | Turnaj starší přípravky Lázně Bohdaneč – 4.11.2023
7103
single,single-post,postid-7103,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

06 Lis Turnaj starší přípravky Lázně Bohdaneč – 4.11.2023

Podzimní část krajského přeboru přípravek skončila a naše děti ze starší přípravky plynule přešly do zimního režimu ve kterém trénujeme dvakrát týdně (pondělí, čtvrtek) na našem hřišti s umělým trávníkem (UMT) a v úterý máme kompenzační trénink v tělocvičně u Žirafy. V „zimních“ turnajích mají naše děti vždy zvýšenou motivaci, protože se na rozdíl od krajského přeboru hraje o poháry a medaile. Prvním „zimním“ turnajem tak byl v probíhající sezóně pro naše děti turnaj v Lázních Bohdaneč. Na tento turnaj jsme vzhledem k počtu dětí v našem týmu přihlásili dvě družstva (18 dětí). Celkem deset týmů organizátor rozdělil do dopoledního a odpoledního turnaje.

 

Dopolední turnaj:

sestava: Jakub Vrba, Matěj Hrdina, Štěpán Barvínek, David Kmeť, Jaroslav Kovanda, Dominik Šroler, Patrik Kořán, Jakub Hodek, Oliver Konečný

 

V dopoledním turnaji jsme se postupně utkali s týmy FK Pardubice, FK Turnov, SK Nemošice a domácí oddíl SK Lázně Bohdaneč „A“.

 

1.FC Žamberk vs FK Pardubice  3:1

střelci: 2x Oliver Konečný, Dominik Šroler

Do turnaje jsme vstoupili vítězně, ale ne vše bylo úplně podle představ trenérského týmu. Po vítězném vstupu do turnaje jsme se tak kluky snažili motivovat do větší aktivity při přepínání do obranné činnosti a útočné aktivity při hře bez míče.

 

1.FC Žamberk vs FK Turnov  6:2

střelci: 2x Oliver Konečný, 2x Jakub Hodek, Matěj Hrdina, Jaroslav Kovanda

Náš jednoznačně nejpovedenější zápas na turnaji, ve kterém jsme sice prohrávali 0:1, ale naši kluci svojí aktivitou a kombinační hrou v zápase dominovali a šesti vstřelenými brankami skóre otočili a zaslouženě zvítězili.

 

1.FC Žamberk vs SK Nemošice  3:1

střelci: 2x Oliver Konečný, Dominik Šroler

Bohužel se nám nepodařilo navázat na aktivitu z utkání s FK Turnov a vlastním výkonem jsme se spíš vrátili k úvodnímu zápasu. I tak jsme se po závěrečném hvizdu mohli radovat z vítězství a připravovat se na závěrečný zápas proti domácím.

 

1.FC Žamberk vs SK Lázně Bohdaneč „A“  3:3

střelci: 3x Jakub Hodek

Kluci věděli, že se hraje o vítězství v turnaji a podle toho do zápasu vlétli. Rychle jsme vedli 2:0 a poté 3:1, ale náš poslední soupeř zápas nezabalil a postupně začal v utkání fotbalově dominovat. Naši kluci přestali včas dostupovat soupeře a dovolili mu tak několikrát se prokombinovat k nebezpečnému zakončení. Nám naopak chyběl pohyb a odvaha ve hře jeden na jednoho. Míče jsme najednou začali pouze nakopávat a v kombinaci s několika neproměněnými šancemi jsme se až do závěrečného hvizdu strachovali o výsledek.

 

Z celkového vítězství měly naše děti velikou radost. Trenérský tým si ale kromě poháru odváží i několik poznatků k další práci. Velikou rezervu jsme viděli především ve fyzické kondici některých našich dětí. S tímto „handicapem“ pak souvisí již pojmenované nedostatky ve hře. Pochvalu za turnaj patří dvoum našim „tahounům“. Oliver Konečný a Dominik Šroler se snažili celý turnaj svým nasazením strhnout další spoluhráče k ještě větší aktivitě. Několikrát pomohli i zavírat vzniklá okénka v naší obraně. Jejich výkonu si všiml organizátor turnaje a tak si Dominik Šroler společně s medailí odvezl i ocenění pro nejlepšího hráče turnaje.

Pořadí:

  1. 1.FC Žamberk
  2. FK Turnov
  3. SK Lázně Bohdaneč „A“
  4. FK Pardubice
  5. SK Nemošice

 

 

  1. IMG-20231104-WA0000

 

Odpolední turnaj

sestava: Nikolas Šroler, Robin Hájek, Samuel Skucius, Matouš Šrefl, Denis Navrátil, Antonín Krček, Ondřej Šilar, Eliáš Plundra, Jakub Gažák

 

V odpoledním turnaji jsme se postupně utkali s týmy FK Pardubice, TJ Sokol Rosice nad Labem „A“, TJ Sokol Rosice nad Labem „B“ a domácí oddíl SK Lázně Bohdaneč „B“.

 

1.FC Žamberk vs FK Pardubice  1:7

střelci: Jakub Gažák

Za tým FK Pardubice na odpoledním turnaji startovali kluci ročníku narození 2014. Bohužel se nám úvodní zápas nepodařil podle představ. Soupeři jsme nechali spoustu času na zpracování a kombinační hru a krutě jsme za to byli potrestáni. V dalších zápasech se přitom ukázalo, že při větší aktivitě a důrazu se i s tímto soupeřem dal odehrát mnohem vyrovnanější zápas.

 

1.FC Žamberk  vs TJ Sokol Rosice nad Labem „B“ 4:0

střelci: Samuel Skucius, Denis Navrátil, Jakub Gažák, Antonín Krček

Ve druhém zápase se nám dařilo o poznání lépe a zaslouženě jsme se mohli radovat z vítězství. Navíc jsme měli šanci vstřelit ještě o pár branek víc, což jak se nakonec později ukázalo, nás připravilo o medaile a pohár.

 

1.FC Žamberk vs TJ Sokol Rosice nad Labem „A“ 1:5

střelci: Matouš Šrefl

Velmi povedený začátek zápasu ve kterém jsme svojí aktivitou dělali celkovému vítězi turnaje značné problémy. Bohužel se nám nepodařilo udržet aktivitu po celý zápas. Nepomohlo ani, že se někteří naši kluci nechali rozhodit hlasitým povzbuzováním dětí z „B“ týmu Rosic.

 

1.FC Žamberk vs SK Lázně Bohdaneč „B“ 1:1

střelci: Ondřej Šilar

Náš nejpovedenější zápas na turnaji. Kluci věděli, že pokud si chtějí odvézt z turnaje medaili, tak musí v tomto zápase zvítězit. Bohužel jsme inkosovali v zápase jako první. Kluky obdržená branka ale motivovala k ještě větší aktivitě a zaslouženě se nám podařilo vyrovnat. Bohužel i přes snahu obrátit vývoj zápasu jsme další branku nepřidali a s posledním soupeřem remizovali.

 

Po skončení turnaje jsme počítali, zda nám remíza bude stačit k vytouženému celkovému třetímu místu. Náš tým měl s domácími čtyři body za vítězství a remízu a tak bylo jako další v pořadí kritérium o větším počtu vstřelených branek. I v tomto jsme však byli vyrovnání když oba týmy vstřelili na turnaji sedm branek. Rozhodlo tak nakonec v náš neprospěch a čtvrté místo až kritérium o rozdílu skóre, které jsme bohužel měli horší. Tak jak jsem už naznačoval stačilo nám v jakémkoliv zápase vstřelit jednu branku navíc a radovali jsme se z třetího místa. Bohužel na naše děti nakonec zbyla pověstná „bramborová“ medaile. Za odpolední turnaj si nejvíc zaslouží pochválit Robin Hájek a Antonín Krček.

 

Pořadí:

  1. TJ Sokol Rosice nad Labem „A“
  2. FK Pardubice
  3. SK Lázně Bohdaneč
  4. 1.FC Žamberk
  5. TJ Sokol Rosice nad Labem „B“

 

IMG-20231104-WA0005

228